Ako sa pripraviť na nezabudnuteľný Halloween? | Blog
06.10.2023
DarčekyOdSrdca
2023-10-06 Ako sa pripraviť na nezabudnuteľný Halloween?      Čas čítania: 5 min.

Ako sa pripraviť na nezabudnuteľný Halloween?

Keď sa povie Halloweenska noc, hneď si predstavíme vysvietené halloweenske tekvice, prepracované hrôzostrašné kostýmy, halloweenske dobroty a jesenno-strašidelné dekorácie  od výmyslu sveta. Je to obdobie, kedy môžeme popustiť uzdu našej fantázii a zažiť neopakovateľnú zábavno-strašidelnú atmosféru. Máme pre vás pár tipov a odporúčaní na to, ako sa čo najlepšie pripraviť na nezabudnuteľný Halloween. Venovať sa budeme tomu, ako vybrať dokonalý halloweensky kostým pre deti aj dospelých, ako si vyrobiť originálne DIY halloweenske tričko či mikinu s potlačou podľa vašich predstáv. A samozrejme neopomenieme ani inšpirácie na halloweenske pochutiny a dekorácie do domácnosti.  Prejdeme jednoducho všetko to, čo môže pomôcť k tomu, aby bol váš Halloween naozaj nezabudnuteľný. Tak poďme na to.

Nápady na originálnu halloweensku výzdobu vašej domácnosti

S blížiacim sa Halloweenom všetci hľadáme tie najlepšie nápady na strašidelnú výzdobu, aby sme z našich útulných domovov vyčarili strašidelné zámky pre halloweenske párty.

V halloweenskej výzdobe nesmú chýbať rôzne svetlá a sviečky. Vyrobte si jednoduché a lacné halloweenske osvetlenie. Potrebujete len trochu kreativity, chuť tvoriť a trošku času. Vyrobte si strašidelné originálne lampáše na Halloween z prázdnych fliaš od piva, vína alebo zo zaváraninových pohárov. Vyzdobte ich s ozdobami s halloweenskými motívmi a pokreslite fixami na sklo.

Osvetlenie si môžete vyrobiť aj zo starých známych veľkých tekvíc, ktoré by na Halloweena nemali chýbať v žiadnej domácnosti. Tekvicu najskôr „vypitvajte“ a vyrežte do nej otvory, ktoré budú pripomínať strašidelnú tvár. Môžete ju tiež pokresliť čiernou fixou či pokojne aj lesklými, metalickými farbami, aby ste dosiahli ten správny wow efekt. Sviečkami si vyzdobte nie len miestnosti, ale halloweenske osvetlenie a dekorácie použite aj na výzdobu vchodových dverí a okien, osvetlíte tak temnú noc plnú halloweenovských prízrakov.

hallowenská výzdoba

Do halloweenskej výzdoby sa hodí aj strašidelný veniec na dvere z farebnej priadze, papiera a umelých pavúkov. Okná si môžete vyzdobiť samolepkami na okná, farbami na okná alebo obkreslenými šablónami so strašidelnými halloweenskymi motívmi. Nezabudnite do výzdoby na Halloween zakomponovať aj červenú farbu a nápisy imitujúce krv. Jedinečná, strašidelná a originálna výzdoba, robí každý Halloween nezabudnuteľným.

Tipy na originálne halloweenske jedlo

Jedlo na halloweensku párty by malo nie len dobre chutiť, ale malo by byť aj pekne strašidelne dozdobené a naaranžované v rámci halloweenskej výzdoby. Pri aranžovaní jedla vám pomôžu aj zápichy do jedál s motívmi na Halloween a servítky s halloweenskou potlačou. Kľúčom k úspechu je pri príprave halloweenskeho menu sa odviazať, keďže kreativita je tou najdôležitejšou ingredienciou pri tejto príprave.

Zdravé halloweenske menu? Mandarínky sa môžu zahrať na mini „tekvice“, ako vitamínová halloweenska bomba na detskej halloweenskej párty. Do halloweenskeho menu sa skvelo hodí aj Hokaidová krémová polievka  vyzdobená tekvicovými semiačkami. Z hokaida si môžete pripraviť aj zdravý halloweensky cheesecake alebo muffiny, do ktorých zapichnete ozdoby so strašidelnými motívmi.

Máte radšej niečo sladké? Tak potom sa porozhliadnite po strašidelných gumových cukríkoch, napríklad v tvare ľudského oka, červíkov, pavúka či napodobeniny odrezaného prsta. Alebo si upečte obľúbené linecké koláčiky v tvare príšerok, duchov alebo tekvičiek, ktoré viete ďalej krásne ozdobiť potravinovými farbami.

koláčiky na halloween

Máte radi slané pochutiny? Tak vo vašom halloweenskom party menu nesmú chýbať ani rôzne slané pochutinky v tvare strašidiel, pavučín či rovno pavúkov. Porozhliadnite sa vo vašich obľúbených potravinách a nájdite tie správne „strašidelné“ tvary medzi slanými pochutinami.

Zábavné hry a aktivity pre rodinu či partiu na Halloweena

Halloween je obdobie, kedy môžeme zabudnúť na dospelácky svet, ísť na strašidelné prechádzky, bláznivé halloweenske diskotéky alebo doma usporiadať párty plnú halloweenových hier s vašimi najbližšími priateľmi či rodinou.

Medzi hrami na Halloween by nemalo chýbať "lovenie jabĺk". Je to starodávna hra, pri ktorej sa dajú jablká do vedra alebo lavóra plného vody a hráči ich majú za úlohu vytiahnuť len pomocou úst a zubov. Zábavné a originálne môže byť aj mini strašidelné halloweenske kino, pokojne aj vo dvojici. Vypnite svetlá, nachystajte misu plnú popcornu a pustite si ten najstrašidelnejší horor. V prípade, že si spravíte halloweenske kino s vašimi deťmi stave na rozprávky typu Rodina Addamsovcov alebo Hotel Transylvánia, ktoré krásne doplnia halloweensku atmosféru.

Nestihli ste pripraviť halloweensku výzdobu? Zakomponujte ju do hier na halloweena. S priateľmi môžete súťažiť o najkrajšiu a zároveň najdesivejšiu tekvicu na Halloween. Každý tak môže ukázať svoje schopnosti a vyrobiť si originálnu strašidelnú dekoráciu.

deti dlabú tekvice

Ako vytvoriť kostým na Halloween, vlastné halloweenske tričko či mikinu?

Pri výbere halloweenskeho kostýmu pre malých, ale aj veľkých, je si v prvom rade dobré vybrať tému. Máte radi horory alebo máte slabosť skôr pre komické postavy? Kostým by mal odzrkadliť vašu osobnosť a to, čo máte radi. Zároveň by ste sa v ňom mali cítiť počas celej halloweenskej noci pohodlne. Nezabudnite ani na malé doplnky ku kostýmu. Môžu to byť drobnosti, ktoré váš kostým dostanú na úplne inú úroveň. Či už si vytvoríte hrôzostrašný make-up s farbami na tvár,  zakomponujete halloweensky klobúk alebo masku na tvár, práve tieto maličkosti umocnia celkový dojem.

Originálnym kostýmom na Halloweena a zároveň aj originálnou dekoráciou môže byť napríklad duch. Kostým alebo dekoráciu ducha vyrobíte jednoducho zo starej bielej plachty alebo obrusu, do ktorého vystrihnete diery na oči a ústa, a zároveň dokreslíte strašidelné zuby, či iné detaily tváre strašidla. Ak sa bude jednať len o dekoráciu, nemusíte nič vystrihovať, budete len kresliť na textil popisovačmi a nezabudnite si kúpiť a nafúkať jeden balón, ktorý bude pod plachtou slúžiť ako hlava dekorácie ducha.

rodina slaví halloween

Nie len Halloween, ale aj jeho plánovanie môže byť zábava. Najmä keď sa do toho zapojíte s celou partiou alebo deťmi a vytvoríte si kostým svojpomocne, tzv. DIY. Vytvorte si tričko s vlastnou potlačou a mikinu na Halloween s potlačou podľa seba. Realizácia je jednoduchšia, ako si možno myslíte. Máte dve možnosti, podľa toho koľko do tejto zábavnej aktivity chcete investovať času a energie:

1. DIY tričko a mikina na Haloween

Potrebujete ideálne jednofarebné tričko či mikinu, farby na textil a šablóny s halloweenskymi motívmi. Množstvo nápadov na halloweenske motívy, ktoré pretavíte do vlastných šablón nájdete na internete, buď si ich rovno stiahnete, vytlačíte a vystrihnete, alebo si ich vymyslíte či prekreslíte z monitora. Potom ich jednoducho položíte na oblečenie a farbami na textil namaľujete. Predstavte si ten obdiv ostatných keď dorazíte na halloweensku párty vo svojej vlastnoručne vyrobenej mikine či tričku.

2. Tričko a mikina na Haloween s vlastnou potlačou

Táto možnosť je vhodná pre menej kreatívnych, prípadne tých, čo nemajú dostatok voľného času. Jednoducho si objednáte tričko alebo mikinu s vlastnou potlačou. Vyberiete si fotografiu alebo halloweensky motív, ktorý na odev chcete potlačiť, zadáte ho do objednávky a tričko či mikina v profi kvalite je na svete.

tričko s vlastnou potlačou

 

Po akých halloweenskych motívoch siahnuť? Určite to nebude krok vedľa, ak nájdete pekne stvárnený napríklad strašidelný hrad, lietajúce čarodejnice na metlách, prízraky, vrany, lebky, duchov alebo hrôzostrašné postavy s tekvicou namiesto hlavy.

Tak na čo ešte čakať? Objavte v sebe kreatívneho ducha. Vytvorte si vlastné tričko, mikinu a iné odevy na Halloween s vlastnou potlačou.

Objednať tričko na Halloween s vlastnou potlačou