Osviežte na jeseň svoj domov: Kreatívne nápady na jesenné dekorácie | Blog
28.09.2023
DarčekyOdSrdca
2023-09-28 Osviežte na jeseň svoj domov: Kreatívne nápady na jesenné dekorácie      Čas čítania: 4 min.

Osviežte na jeseň svoj domov: Kreatívne nápady na jesenné dekorácie

Máme pre vás nápady na to, ako si oživiť interiér domácnosti  v jesennom štýle. Inšpirujte sa originálnymi jesennými dekoráciami a ozdobami, ktoré zmenia aj vaše bývanie na útulné hniezdočko. Jesenné farby prinášajú do domovov tú pravú harmóniu a jesennú pohodu. Venovať sa budeme aj fotoobrazom a fotokalendárom s motívmi a fotografiami jesenného ročného obdobia. Okrem nich spomenieme, aj ďalšie fotodekorácie, ktoré dokážu urobiť naozaj zázraky a o to viac, ak sú vkusne skombinované s ostatnou jesennou výzdobou v domácnosti. Neopomenieme ani DIY jesenné dekorácie, ktoré si každý môže vytvoriť sám podľa seba. Tak poďme na to.

Kreatívne jesenné dekorácie pre zútulnenie domova

Krásu jesene a jej farieb sa snažíme všetci preniesť aj do našich domovov. Teplé oranžové a hnedé tóny dokážu navodiť útulnú atmosféru a hrejivú pohodu. Tiež tmavo zelená, ale aj burgundy-červené odtiene, by nemali chýbať ani vo vašej jesennej výzdobe. Dodajú interiéru ten správny šmrnc.

Vaše jesenné ozdoby nemusia byť len o tekviciach, gaštanoch, šípkach a suchých listoch. Vyskúšajte niečo nové, niečo originálne, niečo čo dokonale odzrkadlí vašu osobnosť a lásku k jesennej prírode. Čo keby ste si vyrobili zo svojich vlastných jesenných fotografií fotoobraz alebo pokojne aj celý fotokalendár? Krásne jesenné fotky zachytené vašim objektívom, zavesené na stene vo vašej obývačke alebo napríklad v kuchyni, fantasticky doladia váš interiér.

Majú radi vaše deti tvorenie? Z darov jesennej prírody im to pôjde ľavou zadnou. Využite to, spravte si doma tvorivé poobedie, nasmerujte ich vkusným smerom a nechajte ich vyrobiť svojpomocne krásne jesenné dekorácie do vašej domácnosti, či ich detskej izby. Pri výrobe jesenných ozdôb by vám nemali chýbať rôzne vysušené listy, gaštany, orechy, šišky, šípky a jesenné kvetiny.

Alebo prepojte obidva tieto nápady do jedného. Vytlačte si vašu jesennú fotografiu, vložte ju do rámika a rámček vlastnoručne vyzdobte jesennými prírodnými materiálmi. Prípadne si originálne vyzdobte svietnik. Buďte kreatívni a pokojne experimentujte.

jesenná dekorácia

Nápady na DIY jesenné dekorácie na výzdobu domácnosti

Ak ste nadšencami výziev a tvorenia, určite už máte v hlave predstavu o tom, ako by mohla vyzerať vaša originálna jesenná dekorácia. Potrebujete len zopár vecí, ktoré ľahko objavíte vo svojom okolí. Vyzdobte si stôl či poličku, dekoráciami z čerstvo nazbieraných gaštanov, listov, šišiek, šípok alebo iných jesenných darov prírody, ktoré vás pri prechádzke zaujmú. Vyzdobte si dvere krásnym jesenným DIY vencom. Okrem toho si nezabudnite dokúpiť zásoby sviečok do svietnikov na spríjemnenie večerov. Nezabudnite si tiež naaranžovať jesenné kvety a halúzky aj do vašich najväčších váz v domácnosti, ktoré dokážu s výzdobou miestností robiť zázraky.

Pripravte si s deťmi DIY dekorácie v podobe figúrok a zvieratiek z gaštanov, potrebujete na ne štipku fantázie, gaštany, kladivko a klinček na robenie dierok do gaštanov, ale aj špajdle na ich následné spájanie. Spojte tieto prírodné materiály so svojimi fotografiami a vytvorte si z gaštanov stojan na fotografiu. Prípadne upriamte pozornosť napríklad na jesennú fotografiu v rámčeku, ktorý si nimi vyzdobíte alebo len jednoducho naaranžujete okolie na poličke.

Skúste do jesennej výzdoby zapojiť aj niektoré veci z vášho domova. Starý prehoz na posteľ z prírodných materiálov, deka, vankúš, či obliečka v jesenných farbách, môžu byť skvelou podložkou pre vaše jesenné dekorácie, napríklad pre ozdobné tekvice, či gaštany. Jesennej výzdobe môže dopomôcť aj drevená debnička, či iná nádoba z prírodného materiálu, do ktorej si môžete naaranžovať čokoľvek súvisiace s jeseňou. Určite sa vám zíde aj sviečka, starý svietnik či štýlová stará kniha. Práve v tom je krása DIY dekorácií, ktoré sú jedinečné, lebo ich tvoríte sami a presne podľa vašich možností a vkusu.

jesenný svietnik

Tipy na foto interiérové dekorácie na jeseň

To, že je najvyšší čas prispôsobiť naše domovy jesennému obdobiu už vieme. Tak prečo by sme nevyužili najkrajšie fotky z našich mobilov alebo fotoaparátov a nevytvorili z nich originálne jesenné dekorácie?

Fotoobraz z jesennej fotky

Využite fotku z jesennej prechádzky v lese a vytvorte z nej krásny fotoobraz na stenu  v obývačke. Takýto fotoobraz bude jedinečnou ozdobou do vášho interiéru. A akú hodnotu bude mať pri dekorovaní vášho domova? Veľmi veľkú, fotoobraz je totiž spôsob, ako si spestriť steny v domácnosti a zároveň vám bude pripomínať pozitívne spomienky, vašu rodinu či kamarátov.

Fotokalendár zohľadňujúci ročné obdobia

Máte viac krásnych fotografií nie len k jeseni, ale aj k iným ročným obdobiam? Vytvorte si váš originálny fotokalendár. Obsah v ňom prispôsobte na základe toho, v ktorom ročnom období sa daný mesiac nachádza, napríklad na jeseň by nemali chýbať fotografie z jesenného oberania jabĺčok, či fotky z prechádzky pod farebnými stromami. Do fotokalendára určite zakomponujte fotografie, ktoré pre vás niečo znamenajú – rodinné momentky, vášho psíka, mačku, ale aj prírodné scenérie.

kalendár z vlastných fotiek

Nástenné hodiny s fotografiou

Okrem nápomocného fotokalendára si môžete nechať jesenné zábery vytlačiť aj na fotohodiny, ktoré budú originálnym a zároveň funkčným prvkom vašej jesennej výzdoby v domácnosti. Či už si na ne necháte potlačiť fotku detičiek váľajúcich sa v kope lístia alebo západ slnka nad jesennou krajinou.

Fotomagnetky z vlastných fotiek

Jesennými fotografiami si môžete originálne vyzdobiť aj vašu chladničku. Vytvorte si vlastné fotomagnetky z fotografií jesene alebo z fotografií vo farbách ladiacich s jeseňou. Zlaďte tak vaše interiérové doplnky do dokonalosti.

Vankúš s vlastnou potlačou fotografie

Vaše jesenné fotografie však nemusia visieť iba na stene. Čo keby ste si ich nechali vytlačiť na iné predmety, ktoré môžete v domácnosti aj využívať. Vytvorte si svoj originálny vankúš s vlastnou potlačou alebo si ich nechajte potlačiť na viaceré obliečky na malé vankúše.

Hrnček s potlačou podľa seba

Radi si počas dlhých jesenných večerov vychutnávate doma teplý čajík alebo na obed kávičku? Tak hrnček s vlastnou potlačou bude pre vás skvelým darčekom. Nechajte si na hrnček potlačiť fotografiu v príjemných farbách jesene a ešte viac umocniť toto pekné obdobie.

hrnček s potlačou

Výber jesenných dekorácií do domácnosti

Bez ohľadu na to, pre aké nápady na ozdoby do domácnosti sa rozhodnete, nezabudnite – cieľom je, aby ste sa vo svojom domove cítili príjemne a útulne. Aby ste cez tieto maličkosti vyjadrili svoj jedinečný vkus a štýl.

Fotodekorácie do domácnosti