Rodinná párty na Halloween – zábava, akú ste ešte nezažili. Máte už svoje strašidelné tričko? | Blog
15.10.2020
DarčekyOdSrdca
2020-10-15 Rodinná párty na Halloween – zábava, akú ste ešte nezažili. Máte už svoje strašidelné tričko?      Čas čítania: 3 min.

Rodinná párty na Halloween – zábava, akú ste ešte nezažili. Máte už svoje strašidelné tričko?

Obdobie dušičiek sa nezadržateľne blíži a spolu s ním sa v posledných rokoch aj v našich končinách udomácnil Halloween. Či už sa vám tieto americké zvyklosti páčia, alebo nie, jedno je isté. Halloween predstavuje možnosť, ako sa zabaviť a trošku pookriať.

Tentokrát však nemáme na mysli niekde na diskotéke alebo v bare. Halloweensku párty si môžete pripraviť aj so svojou rodinou a najbližšími. Prinášame niekoľko inšpirácií, ako ju urobiť nezabudnuteľnou.

rodina v maskách na Halloween

 

Čo všetko potrebujete na strašidelnú oslavu? Dobrá nálada, tematické menu a originálne tričko na Halloween sú základ

Hoci Sviatok všetkých svätých nepatrí k veselým udalostiam roka, mnohí si pamiatku zosnulých pripomínajú symbolickou sviečkou neustále, nielen v jeden deň. Prvý november sa však tak či onak nesie zväčša v pochmúrnej nálade, ktorej nepomáha ani tradične sychravé počasie. Halloweenska oslava alebo strašidelný večer sú teda skvelým spôsobom, ako pookriať a stráviť vzácny čas so svojimi najbližšími. Ak teda melancholickú náladu odložíte o deň neskôr, nič nebráni tomu, aby ste si rodinnú Halloweensku párty pripravili.

 

Halloweenska výzdoba, ktorú zvládnete aj s pomocou detí

So strašidelnou výzdobou nemusíte čakať až na posledný októbrový deň. Tradičná halloweenska vyrezávaná tekvica vám môže terasu alebo balkón zdobiť už niekoľko dní vopred. Ak do jej prípravy zapojíte aj svojich potomkov, celkom určite vytvoríte originálny kúsok a navyše zabavíte deti v čase, keď sa nám dni bezútešne skracujú. Nápadov a inšpirácie je plný internet.

 

     

 

Tekvicou to však zďaleka nekončí. Strašidelný podtón môžete vdýchnuť celej jesennej výzdobe. Detaily v podobe miniatúrnych pavúčikov, ktoré sa objavujú kde-tu po celom dome alebo vtipné dekorácie vám zaručene zlepšia náladu každý upršaný jesenný deň.

 

     

 

Aké jedlo alebo nápoj na strašidelnú párty? Pripravte si jednoduché minútky, po ktorých sa len tak zapráši

Už ste sa pri slovách párty alebo oslava videli, ako stojíte celý deň pri sporáku? Nezúfajte, ide to aj inak. Stačí, ak chuťovkám, ale pokojne i hlavnému menu, dodáte nápad a výsledok v podobe halloweenskeho menu je na stole. O to viac si ho vychutnáte, ak sa o prípravu podelíte s celou rodinou. Mamičky budú možno prekvapené, s akou chuťou si ich ratolesti dajú mrkvové či tekvicové halušky, prípadne si pochrumkajú na zdravej fingerfood zeleninke na halloweenskej mise.

 

     

 

Náš TIP na halloweenske menu

Recept na tekvicové halušky

Ingrediencie:

menšia hokkaido tekvica, 3 vajcia, 250 g polohrubej múky (môžete nahradiť detskou krupicou, prípadne zdravšou špaldovou celozrnnou múkou), štipka soli, podľa potreby voda

Postup:

Tekvicu si umyjeme a zbavíme vnútra s jadierkami. Nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme v mixéri s troškou vody. Druhým variantom je tekvicové pyré, ktoré si pripravíme rozmixovaním už uvarenej tekvice. Dlhým varením však tekvica prichádza o časť cenných vitamínov. Do tekvice pridáme vajíčka, múku a soľ a ručne spojíme vareškou. Podľa potreby pridáme vodu alebo múku, aby bolo cesto použiteľné na haluškáreň – nestekalo ani nebolo príliš husté. Halušky postupne preosievame do vriacej vody a v momente, keď vyplávajú, vyberieme dierkovanou naberačkou. Podávame s obľúbenou omáčkou alebo vo verzii s bryndzou, smotanou a slaninkou. Dobrú chuť!

 

Vyrobte si originálny kostým alebo tričko s potlačou na Halloween

Masku na strašidelnú párty si môžete pohodlne objednať alebo kúpiť. Ak však chcete byť originálni, pustite sa do vlastnej výroby. Vyrobiť si handmade halloweensky kostým je opäť skvelou aktivitou pre menších členov rodiny, ktorí sa s radosťou v očkách zapoja. Zapálení dospelí celkom isto nepohrdnú tematickým tričkom s vlastnou potlačou alebo strašidelným make-upom.

 

     

 

Detaily dotvárajú atmosféru. Vyrobte si strašidelné magnetky a odznaky na pamiatku

Ani by ste nepovedali, že sa vám rodinná hallowenska párty takto podarí? Veríme, že na ňu aj vďaka našim tipom na výzdobu, strašidelné menu či originálne tričká s vlastnou potlačou budete ešte dlho spomínať. A aby neostala len vo vašich spomienkach, nechajte si z tých najlepších momentiek vyrobiť veselé magnetky alebo originálne odznaky. Uvidíte, ako sa o pozvanie na vašu rodinnú Halloween oslavu strhne budúci rok doslova bitka.

 

Chcem vyrobiť strašidelné tričko