Pomôžeme vám s vianočným darčekom. 2. časť – starí rodičia a súrodenci | Blog
16.12.2016
DarčekyOdSrdca
2016-12-16 Pomôžeme vám s vianočným darčekom. 2. časť – starí rodičia a súrodenci      Čas čítania: 3 min.

Pomôžeme vám s vianočným darčekom. 2. časť – starí rodičia a súrodenci

Výber darčekov pre rodinu v podstate nie je raketová veda. Podstatnejšie ako machrovať exkluzívne drahým darčekom je dať im niečo, čo im vyčarí úsmev na tvári. Pre niektorých sú to veci praktické, pre iných zážitkové alebo sladko-slané.

vianočné darčeky

V prvej časti nášho seriálu sme písali o tipoch pre našich rodičov. V tejto časti sa upriamime na starých rodičov a súrodencov. Pozrime sa, ako na darček, ktorý ulahodí ich potrebám. Pomohli sme si anketou medzi mladými ľuďmi od 20 do 35 rokov.

Čo vybrať pre starých rodičov?

Dajme hlavy dokopy a zistime, čo potrebujú

„Darčeky im väčšinou kupujeme spoločne rodinne. Minulý rok sme im kúpili nový veľký televízor. Inak väčšinou také klasiky, ako sú ponožky, sladkosti, dedkovi sveter či košeľu, babke zase tiež niečo na oblečenie. Naposledy sme jej kúpili župan a papuče,“ – vyjadrila sa v ankete 25-ročná respondentka.

Starí rodičia sú nenároční. No predsa sa im kde-tu niečo pokazí, potrebujú vymeniť nože do kuchyne alebo sa im zíde dobré teplé oblečenie na zimu. Zistite (ideálne cez mamu alebo otca), čo im v domácnosti alebo inde chýba.

Kuchynské pomôcky

Kuchynské pomôcky, ako spotrebiče, mixéry či príbory, sme dali do samostatnej kategórie. Keď naozaj neviete, čo by potrebovali, vsaďte to na bežné veci, ktoré sa v kuchyni vždy zídu. Dobrým príkladom sú šálky, napríklad s vianočnou tematikou, podtácky či rýchlovarná kanvica. Premýšľajte nad tým, čo časom využijú, aj keď toho majú práve dostatok.

Návšteva nahradí každý darček

Aj keď darčeky majú svoje čaro, mnohým starým rodičom úplne postačí vaša prítomnosť. To, že sa s nimi porozprávate, že vám môžu napiecť koláče a pohostiť vás. Keď k nim prídete na návštevu a prinesiete im niečo sladké pod zub alebo fľašu dobrého vína, budú viac ako šťastní. Strávte s nimi pár chvíľ, ktoré im nahradia akýkoľvek hmotný darček.

Babička s vnúčikom zdobia stromček

Čo ešte?

Samozrejme, existuje ešte množstvo vhodných vianočných darčekov pre vašich starých rodičov. Tu je zoznam vecí, ktoré spomenuli respondenti z ankety:

●     kniha,

●     deka,

●     výživové doplnky,

●     fotokalendár s obrázkami psa,

●     kozmetické zrkadlo,

●     lampa na stolík,

●     CD prehrávač,

●     tablet.

Náš tip: Vaše spoločné chvíle s babkou a dedkom zvečnite na krásnom fotoobraze, ktorý vytvoríte vy sami. Vyberte si vhodnú fotku a rozmer a ostatné nechajte už na nás.

Darček pre súrodencov – ako naň?

Vek súrodencov dozaista rozhoduje o vhodnosti darčeka. Iný darček vyberiete 10-ročnému bratovi a iný vydatej sestre.

Univerzálne darčeky

Sú darčeky, ktorými nič neskazíte a pritom môžu byť neobyčajné, keď sa trafíte do vkusu súrodenca:

●     termohrnček,

●     kniha,

●     oblečenie,

●     fotoaparát,

●     čítačka kníh,

●     šperky (pre sestru),

●     darčekový poukaz,

●     peňaženka,

●     parfém,

●     poukážka do obľúbeného obchodu.

Odpovede ľudí z ankety boli aj takéto:

„To sa vždy líši. Bratovi kupujem knihy, ktoré má rád, prípadne peňaženku (ak tá jeho už doslúžila), keďže je to ITčkar, tak aj predplatné PC Revue už raz dostal. Niečo na oblečenie, ponožky so Star Wars motívom, ale tento rok naozaj netuším, čo mu kúpim.“

„Keďže obaja súrodenci už majú svoje rodiny, darčeky kupujem pre nich spoločne  - víkendové pobyty, niečo do domácnosti, skôr zážitkové darčeky vo forme poukazov.“

Faxcopy tip – vtipné tričká

Ak sa rozhodnete kupovať oblečenie, ozvláštnite tento výber. Sestre alebo bratovi kúpte vtipné tričko s potlačou, buď nápisom, alebo obrázkom podľa jeho/jej gusta. Novinkou Faxcopy sú tričká, ktoré si môžete vymaľovať špeciálnymi fixkami. K bielemu bavlnenému tričku vám pribalíme fixky v desiatich farbách. Motívy sú naozaj rôzne, cez mandaly, zvieratká po rozličné vtipné obrázky.

Tričko omaľovánka, Darčekyodsrdca.sk

A čo vy?

Týmto tipom sme vyčerpali náš dvojdielny návod na kúpu darčekov pre rodinu. Ak máte aj vy nejaké skvelé tipy v talóne, sem s nimi. Podeľte sa s nami o ne, možno pomôžete niekoľkým nešťastným dušiam, ktoré sa s nimi nevedia pohnúť.

Nezabúdajme, že darčeky sú iba čerešnička na torte. Podstatou Vianoc je byť s tými, na ktorých nám najviac záleží. :)

 

Chcem si pozrieť darčeky