Pomôžeme vám s vianočným darčekom. 1. časť – rodičia | Blog
15.12.2016
DarčekyOdSrdca
2016-12-15 Pomôžeme vám s vianočným darčekom. 1. časť – rodičia      Čas čítania: 3 min.

Pomôžeme vám s vianočným darčekom. 1. časť – rodičia

Patríte k tým šťastlivcom, ktorí hneď a rýchlo vyberú vianočný darček pre svoju rodinu? Ak áno, môžete si dať pohov a tento článok zavrieť. No tí z vás, ktorí sa nad výberom trápite, nezúfajte, poradíme vám. V dvojdielnom seriáli, ktorý uverejníme do Vianoc, sme si pre vás pripravili tipy na darčeky pre rodičov, babky, dedkov, ale aj súrodencov.

Vianočné darčeky

Hľadanie darčeka pre rodičov nie je jednoduché. Domnievame sa, že všetci rodičia majú jednu spoločnú črtu, a to, že nechcú deti zaťažovať starosťami. A preto na otázku, čo by chceli na Vianoce, odpovedajú: „Nič, zlatko, my nič nepotrebujeme.“ Táto povestná vetička však nič nemení na fakte, že im darček aj tak dáme, lebo ich máme radi. Nuž, musíme si vystačiť sami so svojím pátračským talentom.

Pomohli sme si tým, že sme sa na názor spýtali mladých ľudí vo veku od 20 do 35 rokov. Najzaujímavejšie odpovede nájdete v článku. :)

Čo by mohla chcieť mama?

Samozrejme, výber toho správneho darčeka závisí od záľub, veku, ako aj povahy vašej maminy. Určite je vhodné nastražiť uši a počúvať ju (nielen pred Vianocami), aby ste lepšie zistili, čo by ju potešilo a nadchlo.

Základ toho, ako sa trafiť do darčeka pre rodičov, sme spísali v minuloročnom článku.

Taktika 1: Kozmetický balík alebo služby

Čím netrafíte vedľa, je skrášľovací balíček. Ktorá žena nechce byť pekná, mať hebkú a čistú pleť a dobre upravené nechty? Pod skrášľovacím balíčkom si možno predstaviť dekoratívnu kozmetiku (tiene na oči, rúž, make-up,...), ale aj napríklad gélové nechty alebo využitie služieb kozmetického salóna. Dnes nie je problém takmer kdekoľvek zohnať darčekový poukaz, ktorý vám vystavia na konkrétnu sumu.

Kozmetika ako vianočný darček

Taktika 2: Čo si sama nekúpi

Respondentka, ktorej sme sa v ankete opýtali na darček pre mamu na Vianoce, nám odpovedala:

„Mamine kúpim na Vianoce niečo, čo potrebuje, ale možno si to sama nekúpi – čítačku, domácu pekárničku, odšťavovač a pod. A vždy niečo len tak pre radosť, knihu, voucher, lístky na balet. Ona totiž má asi všetko, tak je to ťažké :).“

Taktika 3: Doplnky (akékoľvek)

Po kozmetike a veciach, ktoré si naše mamy nekúpia, lebo sú príliš drahé, nepotrebné alebo si ich nedoprajú (aj keď ich chcú :), máme pre vás ešte jednu radu. S doplnkami, či už do bytu, alebo pre ich vlastné potešenie, vždy uspejete. Treba len hľadať tú správnu oblasť, v ktorej sa môžete realizovať.

Respondenti, ktorých sme sa pýtali, majú takéto tipy:

100 čajových sviečok a takú tú srandu, do ktorej sa dá sviečka a hore sa dá vonný olej, čo sa odparuje.“

„Mamine kupujem kabelku alebo sviečky či nejakú dekoráciu.“

„Parfém – s príjemnou sladkou vôňou. :)“

Čo by mohol chcieť otec?

Vybrať darček pre mamu je predsa o niečo ľahšie ako pre otca. Je pravda, že u otca by ste mohli pochodiť s kozmetikou, drogériou, tradičnými ponožkami či pyžamom. Sú praktické a, povedzme si na rovinu, niečo z tejto sorty sa mu zaručene v spálni zíde.

Pre mužov sa však dajú nájsť aj iné, vynaliezavejšie darčeky.

Taktika 1: Jeho hobby

Väčšina otcov má nejaký ten svoj záujem, kvôli ktorému chodí občas domov neskoro. Buď je to futbal, rybárčenie, práca na záhradke, turistika či lúštenie hlavolamov. Vyzistite, čomu sa váš otec aktuálne venuje a čo by k svojej záľube potreboval alebo chcel. Golfové palice, lístky na Slovan, motyku, kladivo, kliešte, gramofón alebo novú gitaru či dron?

Taktika 2: Jedlo

Ak predsa nemá hobby, ktorému sa vo voľnom čase venuje, stále nie je nič stratené. Zaručený spôsob, ako mu ulahodiť, je kúpiť mu jedlo. Veľa jedla, a teda najlepšie bude poobzerať sa po kvalitnom darčekovom koši, kde budú pochutiny podľa jeho vkusu.

Jeden respondent nám na otázku, čo kupuje otcovi na Vianoce, odpovedal: „30 margotiek a voňavku do auta.“ Jedlo nie je vôbec menej hodnotným darčekom, ale práve naopak, ak mu ho dáte v inej, darčekovej forme, a poznáte jeho chuťové poháriky, spravíte mu veľkú radosť.

Vianočný darčekový kôš

Taktika 3: Spoločne

Nie je ojedinelé, že rodičom kupujeme darček spoločne. V tomto prípade je ideálne zamerať sa na niečo, čo by bavilo obidvoch. Podľa odpovedí z ankety je časté, že mladí ľudia kupujú svojim rodičom vstupy do wellness, lístky do divadla či mini dovolenku. Akú konkrétne, to opäť závisí od ich preferencií a záujmov. Darčekové poukážky fungujú aj pri pobytoch alebo kultúrnych zážitkoch.

Náš tip – kalendár s fotkami

Ak zostaneme pri spoločnom darčeku, k tipu sa pripájame aj my – z Faxcopy tímu. Rodičia si radi uschovávajú rodinné fotky, fotky z dovoleniek alebo spomienky na domáceho miláčika, keď bol ešte maličký. Ak im chcete urobiť radosť, vytvorte im fotokalendár alebo fotoknihu, ktorú môžu mať stále na očiach. Je to modernejší spôsob, ako fotky nastrkávať do albumu, odkiaľ ľahko povypadávajú.

V ďalšej časti sa dozviete, aké darčeky možno darovať starým rodičom a súrodencom. :)

 

Chcem si pozrieť darčeky