Pexeso s fotkami nie je len pre deti. Vytrénuje vám pamäť a zabaví | Blog
25.04.2016
DarčekyOdSrdca
2016-04-25 Pexeso s fotkami nie je len pre deti. Vytrénuje vám pamäť a zabaví      Čas čítania: 2 min.

Pexeso s fotkami nie je len pre deti. Vytrénuje vám pamäť a zabaví

deti hrajú pexeso

Chcete byť opäť dieťaťom? Nemať žiadne povinnosti a často fantazírovať o neexistujúcom? Aj keď už nikdy nebudete chodiť do škôlky a mať 120 cm, detskému svetu sa môžete priblížiť hraním hier, napríklad pexesa.

Táto legendárna hra si získava srdcia nielen škôlkárov, teenagerov, ale aj dospelých. Hrávajú ju celé rodiny a to už roky rokúce. A prečo je taká výnimočná? Pretože sa pri nej hravou formou učíte, trénujete si pamäť, zlepšujete koncentráciu a v neposlednom rade, zažívate príjemné chvíle s deťmi a rodinou. 

Pamäť a sústredenie

Hovorí sa, že pomaly s vekom sa naše bunky akoby oslabujú, lebo ich už netrénujeme ako v škole. Avšak učenie nemusí znamenať iba „haldy” papierov a bifľovanie sa historických medzníkov, ale učiť sa môžete aj jednoduchými činnosťami, ako hraním kartových hier.

Mozog s činkou v rukeMozgové bunky nebudú mať palivo vtedy, keď im ho nebudete dodávať. Ak máte problém s tým, že často odbiehate od začatej práce, lebo vás ruší mnoho vecí, také pexeso vám zlepší schopnosť koncentrácie. Zároveň si s ním v každom veku môžete trénovať pamäť. Aj mozog je orgán, ktorý treba cvičiť. Bude v takej kondícii, ako sa oň budete starať.

Prečítajte si tiež článok: Ktoré hry podporujú inteligenciu u detí?

Chcem byť prvý

Pravidlá pexesa sú každému známe. Dva hráči alebo dva tímy medzi sebou súperia o to, kto z nich nazbiera viac párov. Pri tomto zažijete znovu trochu súťaživosti ako malé deti. Súťažiť je pre ľudí prirodzené a vyhrávať ešte prirodzenejšie. Stanovte si odmenu za výhru v niekoľkých kolách, napríklad upratanie bytu alebo napečenie koláča zo strany porazených. V rámci svojich možností a dobrých medziľudských vzťahov. :)

Zábava s rodinou

Nemáte jeden na druhého čas, lebo vás valcujú povinnosti a aktivity, ktoré sa dajú ťažko stihnúť, aj keby mal deň 48 hodín? Ideálnym spôsobom oddychu s rodinou sú spoločenské hry. Nasmejete sa tak, akoby ste mali dušu vypľuť.

Angličtina je zrazu easy

Na pexese je skvelé to, že si môžete vytvoriť množstvo jeho variácií. Sami si zvolíte motívy, ktoré sa vám páčia. No nemusia to byť iba obrázky prírody alebo vaše rodinné fotky, s pexesom sa v pohode naučíte aj ďalšie zaujímavé slovíčka z angličtiny! Na kartičkách budete mať okrem symbolov zvierat, domácich prác alebo povolaní aj ich anglické názvy. Keď budete otáčať kartičky, budete si tiež fixovať nové slovíčka.

Na našej stránke máte možnosť zobrať opraty úplne do svojich rúk a použiť svoje vlastné fotky. Pexeso s vlastnými fotkami pozostáva zo 40 kariet. Fotku v našom editore iba priložíte, ostatné spravíme my. Poddajte sa znovu tejto zábave a zistíte, že je to fajn príležitosť niečo nové sa naučiť a mať väčšiu radosť z bežných vecí. 

 

Chcem mať pexeso s vlastnými fotkami