Neviete, čo so starými tričkami? Potlač ich zachráni a oživí | Blog
22.07.2016
DarčekyOdSrdca
2016-07-22 Neviete, čo so starými tričkami? Potlač ich zachráni a oživí

Neviete, čo so starými tričkami? Potlač ich zachráni a oživí

Niektoré veci máme obnosené, do iných sa už neoblečieme. Načo to všetko uskladňovať, keď to len zaberá miesto? Tričká, s ktorými ste už mierili do kontajnera, nevyhadzujte, ale spravte z nich nové a ešte krajšie. Ako? Pomocou potlače a nažehľovacej fólie.

Kopa farebných tričiek

Na túto činnosť nemusíte byť umelec ani extra zručná osoba. Táto tvorivá činnosť je vhodná pre každého, kto má chuť zapojiť svoju fantáziu a ruky a získať nové zaujímavé kúsky oblečenia. :) Môžu to byť pokojne tričká, ktoré by ste ešte nosili, ale kvôli fľaku alebo dierke ste ich radšej schovali dozadu do skrine.

K perfektnej potlači na tričko potrebujete...

V prvom rade si musíte kúpiť nažehľovaciu fóliu. Existuje niekoľko druhov, a to trblietavá, metalická či zamatová. Vyberte si takú, ktorá sa vám na prvý pohľad páči. Zaujímavou možnosťou je fólia, ktorá svieti v tme. Nažehľovaciu fóliu si kúpite v predajni alebo e-shope s kreatívnymi potrebami.

Ako druhú vec si musíte zaobstarať šablónu s obrázkom, ktorý na fóliu prekreslíte. Aj tú si ľahko zoženiete v obchode s tvorivými potrebami. Ak budete chcieť vlastný motív, tak si ho jednoducho vytlačíte na obyčajnom papieri a potom obkreslíte na nažehľovaciu fóliu.

TIP: Vyhliadnite si najprv jednoduchý obrázok, napríklad srdce, esíčka, kvietky, psa, mačku,... Najprv si to odskúšajte na tom najjednoduchšom a potom môžete experimentovať až donekonečna.

Aby sme dokončili zoznam potrebných vecí, tak nesmieme zabudnúť na fixku, žehličku, nožnice a tričko.

Je to jednoduché

●     Vybraný motív obkreslite na fóliu. Použite k tomu fixku. Nemusíte sa báť, že ju bude vidno na tričku, pretože vrchnú časť nažehľovacej fólie po nažehlení odlepíte dole.

●     Keď máte motív pripravený, umiestnite ho na miesto, kde ho chcete na tričku mať a nažehlite ho.

●     Žehličku opakovanie prikladajte asi minútu.

●     Potom chvíľu počkajte a pomaly a opatrne odlepte fóliu. Malo by vám vzniknúť tričko podobne pekné ako toto. :)

Páčil sa vám náš spôsob recyklácie starého trička? Možno vás tiež zaujme metóda ručného maľovania na textil, o ktorej sme písali prednedávnom. Čítajte náš blog aj naďalej a určite ešte prídeme s ďalšími radami, ktoré sú nielen praktické, ale aj zábavné. :)

Nemáte čas vytvoriť si tričko vlastnými rukami? My vám ho potlačíme rôznymi motívmi!

 

Chcem si vytvoriť vlastné tričko