Návod, ako zarámovať puzzle | Blog
16.08.2016
DarčekyOdSrdca
2016-08-16 Návod, ako zarámovať puzzle

Návod, ako zarámovať puzzle

Na puzzle si spomíname ešte z našich detských liet. Nebolo nič zaujímavejšie, ako sa posadiť na podlahu a do noci hľadať dielik, ktorý pasuje do pravého horného rohu. No a toto unikátne dielo vyzerá ešte lepšie, keď je zarámované. Pravdupovediac, je to určite jednoduchšie, ako ho poskladať až do posledného kúsku.

Ak sa vám alebo vašim deťom podarí poskladať viac ako tisíckusové puzzle, bola by škoda nechať túto tvrdú drinu len tak. Rámovanie tohto zábavného výtvoru nie je nič zložité. Potrebujete naň len lepidlo a pevný podklad.

Puzzle s vlastnou potlačou Darčekyodsrdca.sk

Krok 1: Aké lepidlo?

Špeciálne lepidlo na puzzle, ktoré dostanete najskôr v papiernictve. Špeciálne preto, že je priesvitné a tekuté. Aplikujte ho na celý povrch puzzle tak, aby stieklo aj do štrbín medzi jednotlivými dielikmi. Potom ho jemne rozotrite stierkou alebo hubkou. 

Krok 2: Tvrdý podklad

Po kroku číslo jeden potrebujete svoj výtvor prilepiť o dostatočne pevný podklad, čím môže byť buď drevo, alebo kartón. Záleží aj na tom, ako veľké puzzle máte pred sebou, či má 50, 100 alebo 1500 dielov. :-) Puzzle teda otočte z druhej strany, opäť naneste lepidlo (najlepšie lepidlo na papier) a priložte vybraný podkladový materiál. Dajte si pozor, aby dieliky neprečnievali, a teda aby bol materiál umiestený rovnomerne.

Krok 3: So sklom či bez?

Svoje puzzle môžete zvrchu pokryť sklom, na čo sú dve možnosti. Buď pôjdete do sklárstva, kde vám to odborne spravia, alebo si kúpite klasický euroclip, ktorým sa rámujú bežné fotky a predáva sa v obchodoch. Pozor však na to, aby ste zobrali správnu veľkosť. Určite so sklom bude vyzerať vaše puzzle podstatne lepšie.

Chýba vám námet? Využijete niektorú zo svojich vlastných fotiek

Ešteže existujú možnosti, ako si možno dať vytlačiť puzzle s vlastnými fotkami. Nemusíte sa obmedzovať obrázkami exotických zvierať alebo krajiniek za úsvitu slnka, vaše vlastné fotografie budú unikátnym doplnkom tohto veľdieľa. Nechajte si ich potlačiť u nás. Originalita sa cení viac ako čokoľvek iné a iste to ocenia aj návštevníci vášho bytu či izby. 

 

Chcem vytvoriť puzzle z vlastných fotiek

 

 

 

Vyberte si zo 100, 500, či dokonca až z 2000 kusov nevšednej detskej zábavy! Puzzle vo formáte A3 a A4 dostanete už pospájané dokopy, avšak máme niečo aj pre tých, ktorí si chcú skladanie užiť sami doma či s inými členmi rodiny. Ostatné druhy puzzle (viacdielne) dodávame s jednotlivými kúskami v krabici.