Dosiahnite svoje novoročné ciele pomocou týchto aplikácií a stratégií | Blog
11.01.2024
DarčekyOdSrdca
2024-01-11 Dosiahnite svoje novoročné ciele pomocou týchto aplikácií a stratégií      Čas čítania: 4 min.

Dosiahnite svoje novoročné ciele pomocou týchto aplikácií a stratégií

Chcete byť v tomto roku úspešnejší v plnení novoročných predsavzatí, ako v tých predošlých? Ani sa nenazdáme a január sa prehupne cez polovicu, a naše ciele a novoročné predsavzatia môžu ľahko vyšumieť. Kľúčom k úspechu je neustála motivácia. Ukážeme vám, ako vám moderné technológie a appky môžu pomôcť nestratiť motiváciu k napĺňaniu novoročných predsavzatí ani počas roka. Pomôžu vám aj fotoobrazy, fotokalendáre a fotozošity, ktoré môžu byť tou pravou vizuálnou iskrou pre vašu dennú dávku inšpirácie a motivácie. Magické účinky majú aj vaše fotografie, ktoré vám pripomenú vaše túžby a ambície pri každom pohľade na ne. Pozrime sa teda na to, ako sa držať svojich snov a cieľov bez ohľadu na ročné obdobie.

Efektívne plánovanie novoročných predsavzatí cez mobil

Plánovanie je neoddeliteľnou súčasťou na dosahovanie akýchkoľvek cieľov a predsavzatí, či už novoročných alebo tých počas roka. V dnešnej digitálnej ére si môžete svoje plány organizovať priamo v mobile. Aplikácie ako Todoist, Trello alebo Google Calendar, vám umožňujú mať prehľad o vašich úlohách a cieľoch kdekoľvek a kedykoľvek. A s možnosťou nastaviť si pripomienky a sledovať svoj pokrok, sa stávate pánom svojho času a aj ambícií. Aplikácie na plánovanie vám okrem organizácie úloh môžu pomôcť aj pri rozdeľovaní veľkých cieľov na menšie, ľahšie dosiahnuteľné kroky. Čo vás ešte viac bude motivovať k ich postupnému plneniu.

Naštartujte tento rok s motiváciou, ktorá vám vydrží počas celého roka. Napríklad v aplikácii Todoist máte svoje ciele a úlohy rozvrhnuté do šikovných zoznamov. V aplikácii Trello môžete riadiť nie len svoje biznis projekty, ale aj vaše osobné ciele a predsavzatia. Google Kalendár je zase super virtuálnym pomocníkom a asistentom s upozorneniami, vďaka ktorým už nikdy nezabudnete na žiadny dôležitý termín alebo stretnutie so známymi.

planovanie predsavzati a terminov do mobilu

Nezabudnite však na to, že nejde len o „suché“ úlohy a nastolené ciele na jednotlivé dni. Dodajte im niečo svoje, originálne, milé, motivujúce – svoje dlhodobé ciele si zhmotnite napríklad na fotoobraz s vyobrazením vášho cieľa, na ktorý sa budete pozerať počas celého roka, čo vás bude motivovať ešte viac alebo si vytvorte celý fotozošit s obrázkami vašich snov, v ktorom si môžete pravidelne listovať.

Ako aplikácie zlepšujú spánok a prispejú k dosiahnutiu cieľov

Pohoda a kvalitný odpočinok sú základom na každodenné dosahovanie top výkonov. Preto nezabudnite ani na kvalitný spánok. Ak snívate o tom, ako zhodiť pár kilogramov, ako mať dokonale upratané skrine alebo ako konečne porozumieť opačnému pohlaviu, to všetko ide ruka v ruke s tým, ako si vy doprajete poriadny relax počas noci. Zabezpečiť si lepší spánok vám pomôžu aj appky v mobile, ktoré podrobne sledujú váš nočný režim a pomáhajú vám ho nastaviť do dokonalosti. Vďaka týmto aplikáciám si viete sledovať svoje spánkové etapy alebo nechať budík zazvoniť v tej najvhodnejšej chvíli.

Zobúdzajte sa každé ráno s energiou a schopnosťou čeliť dňu, vďaka čomu bude prosperovať aj vaša motivácia počas roka na dosahovanie novoročných predsavzatí. Využiť môžete napríklad aplikáciu Sleep Cycle alebo appku Calm, vďaka ktorým môžete nepretržite monitorovať vaše fázy spánku a následne sa pravidelne prebúdzať vo fáze ľahkého spánku. Vďaka tomu budete ráno vstávať bez únavy a celý deň sa budete vedieť lepšie sústrediť.

Okrem monitorovania spánku spánkovými aplikáciami vám pomôžu aj rôzne relaxačné zvuky a meditácie z týchto appiek. Či už vám ide o hlboký spánok alebo len chcete trochu utíšiť myseľ pred tým, než sa hodíte do perín. A keď ráno vstanete svieži a plný energie, nič vás nezastaví od skutočného napredovania pri vašich novoročných predsavzatiach.

zlepsenie spanku pomocou aplikacii na spanok

Motivačný fotozošit s vizualizáciou cieľov je kľúč k úspechu

Ak chcete, aby vás počas roka neopustila novoročná energia, vytvorte si vlastný fotozošit alebo fotoknihu plnú motivácie. Bude vašou osobnou zbierkou motivačnej iskry na každý deň. Či už budete mať vo fotozošite vizualizované ciele, úspechy o ktorých snívate alebo len drobnosti, ktoré vám pripomenú dôvod vašich predsavzatí, pretože aj ich sila je nespochybniteľná. Listujte si vo vašom fotozošite denne a vaše predsavzatia a ciele budú na dosah. Nepôjde len o nejaký zošit, ale váš vizuálny denník - fotozošit plný túžob a snov. V momentoch, keď začnete pochybovať alebo keď sa ocitnete na mŕtvom bode, môže byť práve takýto fotozošit impulzom pre vašu vnútornú motiváciu.

Okrem vysokej pridanej hodnoty fotozošita je jeho vytváranie zábava. Od vyberania fotiek, usporiadania strán, až po pridávanie malých poznámok, nad ktorými sa zamyslíte a ktoré budete písať pre seba zo srdca. Často sa vnárame do pekných spomienok len preto, aby sme nabrali motiváciu pokračovať ďalej, takto vám v tom pomôže fotozošit. Fotozošity nie sú len o snívaní do budúcnosti, ale aj o uznaní úspechov a všetkého toho, čo už máme za sebou a čo sme zvládli. Tieto malé úspechy nás ženú dopredu. V nich vidíme odraz výziev, ktorým sme už čelili a ktoré sme už zvládli, čo je naozaj silnou motiváciou pri dosahovaní cieľov a predsavzatí počas roka.

fotozosit na vizualizaciu cielov a motivaciu

Udržanie motivácie s vizualizáciou cieľov na fotoobrazy a fotokalendáre

Dlhodobo udržiavať motiváciu môže byť občas tvrdý oriešok, je to určite ťažšie ako vymýšľanie cieľov. Často sa stane, že každodenné naháňanie sa, úplne zatieni naše pôvodné predsavzatia. Preto je potrebné si sny, ciele a predsavzatia neprestajne pripomínať pomocou ich vizualizácie. Vytvorte si fotoobrazy z vašich cieľov alebo fotokalendáre plné inšpiratívnych citátov s fotografiami vašich snov.

Fotoobrazy nie sú len potešením pre oči, ale majú schopnosť neustále vám pripomínať vaše novoročné predsavzatia. Keď sa zahľadíte na stenu a tam budete vidieť fotografiu hory, ktorú chcete pokoriť alebo pláž, kam chcete ísť na dovolenku. Práve táto vizualizácia cieľa pomôže k vašej motivácii. Vytvoriť si môžete aj celý fotokalendár, kde budete mať možnosť v každom mesiaci vizualizovať pomocou vašich vybraných fotografií či obrázkov, iný cieľ, ktorý chcete dosiahnuť alebo predsavzatie, ktoré chcete napĺňať. Každé ráno tak môžete začať pohľadom na svoje ambície pekne vizualizované na stene alebo pokojne na stole vo fotokalendári.

fotoobraz na vizualizaciu cielov a motivaciu

Možno vám stačí jeden motivačný citát nad písacím stolom alebo si radšej oblepíte miestnosť sériou fotiek, ktoré mapujú každý váš krôčik k cieľu? Je to len na vás, no dôležité je nezabudnúť si vizualizovať svoje ciele, túžby a predsavzatia denno-denne. Vyberajte si motívy a fotografie, ktoré vo vás vyvolajú energiu a inšpirujú v každom dni. Nezabudnite skombinovať tieto vizualizované ciele s tými najlepšími apkami z digitálneho sveta, v spolupráci so silou vašich osobných motivačných rituálov a nezabudnite k tomu pridať aj skvelý spánok ako bonus navyše, pre efektívnejšie dosahovanie cieľov.

Nakupovať produkty na vizualizáciu cieľov