Ako sa vyrovnať s osamelosťou na Valentína? Tipy pre nezadaných | Blog
07.02.2024
DarčekyOdSrdca
2024-02-07 Ako sa vyrovnať s osamelosťou na Valentína? Tipy pre nezadaných      Čas čítania: 4 min.

Ako sa vyrovnať s osamelosťou na Valentína? Tipy pre nezadaných

Valentín nemusí byť len pre zamilované páry s ružovými okuliarmi. Aj keď ste single, máte možnosť vysporiadať sa s pocitmi osamelosti a tento deň pretvoriť na oslavu sebalásky, priateľstva a blízkych. Inšpirujte sa povzbudivými tipmi na Valentína pre nezadaných, ktoré vám pomôžu ustáť samotu bez toho, aby ste skĺzli do pochmúrneho rozpoloženia. Od stretnutí s blízkymi, užitie si dňa pre seba, až po tvorbu osobných darčekov alebo dokonca zostavenie fotoknihy plnej vašich spomienok – existuje mnoho ciest, ako si užiť Valentín aj bez romantiky s partnerom či partnerkou.

Tipy ako prežiť Valentína pre nezadaných a užiť si slobodu

Valentín býva často vnímaný ako oslava tých, ktorí sú zamilovaní. Ak ste však momentálne sólo, nemusíte sa cítiť opustený. Existuje mnoho tipov na Valentína pre nezadaných, aby ste si tento deň užili aj bez pocitu osamelosti. Takže hlavu hore a skúste oslavovať lásku vo všetkých jej formách – tú k sebe samému, ku kamarátom alebo k rodine a blízkym. Naplánujte si na tento deň do vášho kalendára program, ktorý vás naplní šťastím.

Zaregistrujte sa napríklad na kurz maľovania, choďte do kina na dobrý film alebo si spravte filmový večer u vás doma, zacvičte si jógu alebo sa stretnite s kamarátkou na káve. Doprajte si wellness deň v nejakom beauty centre alebo si napusťte doma vaňu horúcou vodou s množstvom peny a so sviečkami na dotvorenie príjemnej atmosféry. Najkrajší darček na Valentína môže byť čas darovaný sebe. Nebojte sa ani nostalgických spomienok. Vytiahnite si staré fotky, upracte si nové fotografie a dajte ich dokopy do fotoknihy plnej krásnych spomienok. Vytvorte z fotografií darčeky a obdarujte na Valentína vašich rodičov či najbližších kamarátov.

oslava valentina v kine pri filme

Nezabúdajte na to, že byť sólo nemusí automaticky znamenať, že sa cítite osamelo. Valentín môže byť skvelým dňom pre trochu viac sebapoznania a seba rozmaznávania, darujte si maximum pozornosti. Uvarte sebe a vašim blízkym super večeru, kúpte si darček alebo kvety, ktoré rozjasnia vašu domácnosť. Hlbšie sa zamyslite a poďakujte si za všetky vzťahy, ktoré ste v živote zažili, niečo vás naučili a posunuli ďalej.

Návod na šťastný Valentín bez partnera: Stretnutie s rodinou a priateľmi

Valentín môže byť okrem romantiky aj o spojení sa s ľuďmi, ktorí nám robia život šťastnejším, s našimi priateľmi a rodinou. Stretnutie a oslava s tými, ktorých máte radi, vám môže pomôcť prekonať pocity osamelosti a pripomenúť vám, ako veľmi ste v skutočnosti obklopený láskou. Zorganizujte spoločný obed alebo večeru a využite túto príležitosť ako čas na vytváranie nových krásnych spomienok. Spoločné stolovanie a zdieľanie jedla sú jedným z najstarších spôsobov, ako posilňovať vzťahy a cítiť sa v spojení s ostatnými. Nezabudnite zavolať a vytvoriť darčeky pre babičky a deduškov, alebo iných starších príbuzných, možno práve oni mali v pláne tráviť Valentín osamote a práve vy to môžete zmeniť. Prekvapte ich milým fotodarčekom, pokojne aj z fotografií z ich mladosti a pozvite ich na večeru. Ak každodennú osamelosť rozoženiete tým, že posilníte putá medzi vami a vašimi blízkymi, dokážete každý deň a aj Valentín obrátiť na deň plný šťastia a lásky. A to bez ohľadu na to, či máte svoju polovičku alebo zatiaľ nie.

vecera s priatelmi a blizkymi na valentina ako oslava

Vytvorenie fotoknihy ako liek na osamelosť na Valentína

Valentín je skvelý čas na to, aby ste sa pohrali s kreativitou a uvedomili si, aké úžasné momenty vám život prináša. Vytvorte si vlastnú fotoknihu alebo iné darčeky s použitím vlastných fotografií. Je to super zábava, vyberte si do fotoknihy všetky top fotky – od tých z letných výletov až po narodeninové oslavy alebo iné na fotkách zachytené okamihy, pri ktorých máte chuť sa usmievať. Vezmite tie najlepšie spomienky a dajte ich dokopy s vašimi postrehmi alebo myšlienkami. Každá jedna fotka má za sebou nejaký príbeh a každá strana takejto fotoknihy môže odhaliť časť vášho života. Podeľte sa o tieto príbehy so sebou alebo s priateľmi a premeňte Valentín na deň nabitý emóciami a sladkou nostalgiou, aj keď zrovna nemáte polovičku.

fotokniha z fotografii s priatelmi na valentina

Pozdvihne vám to náladu a ukáže, že život je plný farieb aj bez zaľúbenej polovičky. Nemusíte byť žiadny Picasso, aby ste si vytvorili svoj vlastný fotoobraz či fotoknihu, teda dielo, na ktoré budete pyšný. Vďaka našim službám to hravo zvládnete aj vy. Z vašich fotiek tak môžete ľahko zmajstrovať štýlovú fotoknihu, fotoobraz či pokojne aj kalendár s vlastnými fotkami.

Pamätajte: „Šťastie neprichádza zvonka, ale je to skvost ukrytý hlboko v nás.“

Valentín s darčekmi pre priateľov – oslava lásky trochu inak

Na Valentína môžete obdarovať svojich kamarátov pekným darčekom a stráviť s nimi čas. Stačí aj malá pozornosť v podobe pohľadnice s vlastnou fotkou či motívom a venovaním, tzv. Valentínka.

pohladnica s vlastnou fotkou motivom valentinka

Zorganizujte tematický večierok s priateľmi. Podarujte si navzájom darčeky, pustite si dobrý film, zabavte sa, zahrajte si zábavné spoločenské hry. Náš tip je, že aj spoločenské hry si môžete ozvláštniť a nechať vyrobiť z vlastných fotografií – napr. personalizované sedmové hracie kartypexeso z vlastných fotografií či domino z vašich fotiekOsamelosť na Valentína je len stav mysle a vy ho môžete obrátiť naruby tými najlepšími so spoločenskými aktivitami.

Tipy na Valentína pre nezadaných hovoria jasne: Ako zvládnuť Valentína osamote? No predsa s objatiami od tých najdrahších, najbližších a s riadnou dávkou seba-lásky. Tak čo hovoríte? Ste pripravený osláviť tento deň trochu inak a napriek tomu si užiť kopu zábavy a lásky?

Nakupovať fotodarčeky