3 kroky k dlhej životnosti potlače trička | Blog
18.12.2015
DarčekyOdSrdca
2015-12-18 3 kroky k dlhej životnosti potlače trička

3 kroky k dlhej životnosti potlače trička

Žena v tričku s potlačouTričko s nápisom vnesie do vašej rutiny trochu spestrenia. Fotka s manželom, výlet s deťmi, bláznivé rozprávkové postavičky alebo čokoľvek, čo máte radi. Neobávajte sa, že sú takéto tričká nepraktické. So správnou starostlivosťou si ich užijete do sýtosti. 

1. Typ potlače

Známym pojmom v oblasti potlače, a to nielen tričiek, je sieťotlač. Ide o prenášanie farby na podklad cez sieťovinu. Každá farba na šablóne sa nanáša samostatne. Zariadenie je finančne nákladné, a preto je vhodné pri vyššej produkcii tlače. Pri priamej tlačisa farba aplikuje priamo na vlákna textílie. Sublimácia prebieha tak, že sa motív najskôr vytlačí na fólii a pôsobením tepla a tlaku sa na textil „nažehlí”.

2. Materiál

Možnosti potlače súvisia s materiálom trička. Technológia priamej tlače sa využíva na čisto bavlnené alebo zmiešané tričká, pričom bavlna tvorí minimálne polovicu zloženia. Páčia sa vám rôzne pestré farby alebo ich kombinácie? Výhodou tohto typu potlače je, že môže byť vytvorený na žlté, modré i ružové tričko. Miernou nevýhodou je, že potlač je na dotyk odlišná od zvyšku trička.

Pri sublimácii preniká farba hlbšie do vlákna, a preto je tričko trvácnejšie. Potlač je možné aplikovať na syntetické vlákna, ako polyester, ale len na biely podklad. Motív na tričku má pekné žiarivé farby a nie je odlíšiteľný od iných častí trička.

3. Aby dlho vydržalo alebo váš kúsok starostlivosti

Čierne tričko s potlačou, Darčekyodsrdca.sk

Tretím krokom k dlhej trvácnosti je vaša starostlivosť. Vždy dodržiavajte odporúčania pri praní. Vlastnosti potlače sú v tomto prípade nadradené parametrom trička, takže neperte podľa osvedčených metód prania bavlny, ale podľa možností farebného motívu.

Dobrá správa je, že ho nemusíte prať iba ručne. Pri praní a žehlení musíte dodržiavať niekoľko zásad. Tie zaistia, že vám tričko dlho vydrží:

  • pre praním ho vyvráťte z druhej strany,
  • perte ho pri maximálnej teplote 30°,
  • nepoužívajte bieliace a chlórové prostriedky,
  • motív nikdy nežehlite,
  • zvyšok trička žehlite pri nízkej teplote (max. 110°).

Najdôležitejšia je šetrná manipulácia. Aj na vás záleží, či mu pridáte alebo uberiete roky „života”.

A čo deti?Biele tričko s potlačou, Darčekyodsrdca.sk

Dnešné technológie sú bezpečné ako pre dospelých, tak aj pre deti. Práve tie milujú farebné a „rozprávajúce” oblečenie, s ktorým zažijú veľa zábavy. Zahrajte si hru, pri ktorej zhotovíte tričko spolu. Vaše dieťa bude nadšené, keď uvidí, že niekoľkými klikmi vytvorilo tričko, ktoré bude neskôr nosiť. Odomknite jeho fantáziu a nápady.

Tričko s originálnou fotkou alebo zaujímavým motívom

Objednajte si tričko s vlastnou potlačou. Staňte sa tvorcami, a teda prispôsobte si dizajn podľa seba. Vyberte si z rôznych strihov, farieb a vyčarujte na ňom fotku alebo nápis, ktoré najlepšie odzrkadlia vaše záujmy a hodnoty. Alebo potešte blízkeho na Vianoce milým darčekom od srdca.

Chcem si objednať tričko