Zoznam štyroch darčekov, ktoré vám pomôžu odreagovať sa | Blog
29.03.2017
DarčekyOdSrdca
2017-03-29 Zoznam štyroch darčekov, ktoré vám pomôžu odreagovať sa      Čas čítania: 2 min.

Zoznam štyroch darčekov, ktoré vám pomôžu odreagovať sa

Poznáte to aj vy, ten pocit, keď sa nezastavíte od rána do večera? Popri práci, rodine a domácnosti vám zostáva už len sprcha a pár minút, po ktorých unavená padáte do postele. Vysoké nasadenie si však vyžaduje aj oddych. Preto vám prinášame inšpiráciu na darčeky, ktoré vás na chvíľu zastavia.

Niekedy stačí iba hodina oddychu a vy sa cítite ako znovuzrodené. Čas, kedy sa venujete len samej sebe, je nevyhnutne dôležitý k vašej duševnej očiste. Aj keď máte milujúceho partnera a deti, kamarátov a kolegov, s ktorými radi trávite čas, doprajte si počas týždňa chvíľky len pre seba.

Veselá žena na lúke pozerajúca do slnka

 

1. Rozmaznávanie vo veľkom

Namiesto žehlenia a utierania podlahy sa odovzdajte do rúk masérky a kozmetičky. A nemusíte sa obmedzovať iba na klasickú masáž, ale, naopak, zvoľte niečo špeciálne. Existuje veľa druhov masáží, napríklad medová, bylinná, ajurvédska, ktorá je pôvodom z Indie a využíva sa pri nej zmes teplého oleja. Obľúbeným relaxom je masáž lávovými kameňmi, ktoré sa teplé prikladajú na chrbát alebo celé telo. Kamene vyrobené z bazaltu prečisťujú organizmus, uvoľňujú svaly, zlepšujú cirkuláciu a z tela odplavujú škodlivé látky.

Masáž lávovými kameňmi

Miesto, kde najlepšie ujdete z bežnej rutiny, je na sedadle u kaderníčky, ktorá vás zavedie do života mnohých iných ľudí. Väčšina kaderníčok je „ukecaných“ a porozpráva vám veľa vtipných príhod.

 

2. Veľa smiechu alebo 5D kino

Smiech je bezpochyby tým najlepším liekom na únavu. Kedy naposledy ste boli v kine na ženskej komédii alebo rozprávke? Vezmite svoju najlepšiu kamarátku, nakúpte si pukance a Colu a vychutnajte si film plný dobrej nálady a smiechu.

Keď sa chcete zabaviť omnoho intenzívnejšie, choďte na 3D, alebo dokonca 5D film. Takmer dokonale vykreslené zábery, ktoré pocítite na vlastnej koži, vám vie zaistiť iba 5D v niektorom z určených miest. Ide iba o niekoľkominútový film, ktorý si viete pozrieť na vyhradených miestach v obchodných centrách. No pripravte sa na to, že ak si vyberiete drámu, tak budete mať čo robiť, aby ste vo vnútri nekričali. No zážitok určite neoľutujete. :)

 

3. Tvorivé ruky pomáhajú psychike

Akákoľvek tvorivá činnosť je skvelým psychickým vypínačom. Iba nožničky, papier, látka či ceruzky. Je dokázané, že manuálne práce, ako štrikovanie alebo pletenie, zlepšujú psychickú pohodu a pomáhajú na depresie. Pri tvorivej práci zistíte, že okrem spokojnosti budete mať aj krásnu hand made vec, ktorú možno využijete vo svojej domácnosti alebo podarujete niekomu blízkemu.

 

4. Hra s fotkami

K tvorivej činnosti patrí úprava a skrášľovanie domácnosti. Výzdoba, nová záclona alebo zavesenie fotiek vašej rodiny spravia z každej izby novú miestnosť. Vytlačiť pekné fotky a zorganizovať ich na stene je jednou z možností.

A tou druhou je vytvoriť si fotoknihu, v ktorej budete mať množstvo spomienok. Fotoknihu rodiny, bábätka, psieho miláčika alebo čohokoľvek iného. Vyhrať sa s usporiadaním a výberom fotiek je zábavné. Vytvoríte si spomienku na celý život, ktorú si vystavíte na poličke v spálni.

Spôsobov, ako zvoľniť tempo a nájsť si čas pre seba, je mnoho. Ani jedna žena by si ho však nemala odopierať, ale, naopak, dopriať si ho ako darček. Ak máte vy svoje overené spôsoby relaxu, napíšte nám o nich do komentárov. :)

 

Chcem si vytvoriť fotoknihu