Urobte si zdravú a chutnú Veľkú noc spolu so svojimi deťmi | Blog
02.04.2020
DarčekyOdSrdca
2020-04-02 Urobte si zdravú a chutnú Veľkú noc spolu so svojimi deťmi      Čas čítania: 3 min.

Urobte si zdravú a chutnú Veľkú noc spolu so svojimi deťmi

Veľká noc je tu čo nevidieť. Vyzerá to tak, že vás tento rok návaly šibačov nečakajú? Ak máte i napriek tomu v pláne vyskúšať čosi nové a vyčarovať si veľkonočnú atmosféru pre svoju rodinu, ste na správnej adrese.

Prinášame niekoľko tipov, ako pripraviť chutné recepty na veľkonočný stôl a vytvoriť výzdobu do posledného detailu tak, aby vás jarná šibačková nálada doslova opantala. Navyše sme sa pri ich výbere zamerali na tých najdôležitejších. Malých domácich šibačov s očkami plnými očakávania, ktorých jednoducho nemôžete sklamať.

 

Zdravé veľkonočné pohostenie a originálna výzdoba od servítky po šálku s potlačou

Prerástli vám tradičná vajíčková roláda, údené mäso či plnené vajíčka už cez hlavu? Možno nastal práve tento rok čas, kedy môžete vyskúšať niečo nové. Postačí chuť a nadšenie, nápad dodáme my. Vybrali sme pre vás zdravé veľkonočné recepty, jeden originálny vianočný remake a niekoľko tipov na servírovanie.

 

Tipy na veľkonočné recepty, ktoré si vaše deti zamilujú

Ak si predstavíme to množstvo jedla a chuťoviek, ktoré trávenie drobcov počas Veľkonočného pondelka musí spracovať, ostáva nám len jedno. Porozmýšľať nad zdravšou alternatívou, než akou sú zákusky či tradičné veľkonočné dobroty, pod ktorými sa každoročne prehýba stôl u babičiek a dobroprajných tetušiek. Ak to navyše dokážeme naservírovať lákavo pre detské očká, môžeme si pripísať hneď jeden pomyselný bod. Ako vždy platí – fantázii sa medze nekladú. Dokonca si ich môžete pripraviť spolu s deťmi a využiť tak voľný čas.

 

CHRUMKAVÉ VEĽKONOČNÉ VAJÍČKA

Pre správne naštartovanie trávenia je kľúčovým prvkom vláknina. V tomto recepte jej nájdete skutočne dosť, keďže sú hlavnou ingredienciou ovsené vločky.

 

Veľkonočné vajíčka urobené z ovsených vločiek a farebných ozdôb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: savynaturalista.com 

 

Potrebujete:

2 a pol šálky ovsených vločiek

1/4 šálky javorového sirupu alebo medu

1 lyžička kokosový cukor

5 lyžičiek mlieka

0,5 lyžičky škorice

1 polievková lyžica arašidového masla

1/4 šálky nasekanej vysokopercentnej čokolády (min. 70%)

ľubovoľné ozdoby

Postup:

Všetky suché ingrediencie zmiešajte v miske. Ideálne, ak časť ovsených vločiek pomeliete na jemnejšie kúsky. Postupne pridávajte javorový sirup alebo med, arašidové maslo a napokon mlieko tak, aby vznikla kompaktná hmota. Pomôže počkať niekoľko minút, kým vločky mliekom nasiaknu. Ak máte k dispozícii formy na vajíčka, naplňte ich hmotou a vložte na hodinu do chladničky. Šikovným gazdinkám a kreatívnym detičkám sa podarí vytvarovať vajíčka aj ručne. Vyberajte pred servírovaním.

 

VIANOCE VO VEĽKONOČNOM ŠATE

Zmizne aj u vás na Vianoce ako prvé drobné linecké pečivo? Vďaka vanilkovému nádychu a šťavnatému lekváru patrí bezkonkurenčne k tým, ktoré deti milujú najviac. Nuž teda, nastal ten správny čas, dopriať mu nový look a možnosť zažiariť častejšie než raz za rok. Veríme, že každá domácnosť má svoj overený recept. Jediná zmena prichádza v tom, ako koláčiky vykrojiť a naaranžovať na veľkonočný stôl. Nech sa páči malá inšpirácia:

 

Lekvárové linecké koláčiky s veľkonočným motívom Medovníčky ozdobené ako veľkonočné vajíčka

Zdroj: i.pinimg.com / pinterest.com 

 

Tajomstvo sa ukrýva v servírovaní. Odhaľte ho

Nepatríte k nadšencom vypekania a niekoľkohodinového zvŕtania sa v kuchyni? Máme pre vás dobrú správu. Ide to aj bez toho. A dokonca zdravo. Stačí, ak svojej rodine pripravíte baštu s čerstvým ovocím a zeleninou s troškou fantázie. Kto by odolal takejto vitamínovej bombe zamaskovanej veľkonočným motívom?

 

Ovocná misa plná farebného ovocia vhodná na veľkonočný stôl Misa s ovocím máčaným v čokoláde

Zdroj: i.pinimg.com

 

Mladšie ročníky sa navyše celkom iste potešia, ak vložíte trochu kreativity aj do prípravy obeda alebo vdýchnete veľkonočného ducha do tak obyčajnej veci, akou je pečivo. Pohrať sa môžete napríklad pri servírovaní polievky.

 

Polievka servírovaná v bochníku chleba ktorý vyzerá ako veľkonočný zajac Pečivo v tvare veľkonočných zajačikov

Zdroj: i.pinimg.com

 

Výzdoba veľkonočného stola do posledného detailu

To, čo dotvára veľkonočnú atmosféru, je nielen jedlo a pohostenie, ale najmä výzdoba. Skvelým tipom je opäť raz zapojiť do jej prípravy aj svoje ratolesti. Maľovanie alebo iné ozdobovanie kraslíc, výroba zeleného ježka zo starých siloniek a pažítky alebo iné podobné aktivity umocnia ich vnímanie Veľkonočných sviatkov a neoddeliteľného príchodu jari.

Pripraviť si môžete aj slávnostný obed a ak ste jednoducho detailista v každom smere, myslite aj na drobnosti v podobe servírovania. Designový veľkonočný príbor, etažér na chuťovky alebo roztomilý smaltovaný plechový hrnček s jarným motívom rozjasnia vašu Veľkú noc bez ohľadu na vrtkavé aprílové počasie a okolnosti.

Náš TIP:

Nadizajnovať si svoju šálku na ranné kakao, čaj alebo kávu môžete aj sami. Inšpiráciu na vtipné šálky, ktoré vám vyčarujú úsmev na tvári, nájdete na našom blogu.

Veríme, že aj vďaka našim tipom sa bude tento rok Veľká noc vo vašom podaní pre rodinu a domácich malých šibačov niesť v novom a zdravom šate. Nastal totiž ten správny čas na prípravy.

Chcem si objednať dizajnový plechový hrnček