Ako si na záhrade vytvoriť osobný relax | Darčekyodsrdca.sk
21.05.2024
DarčekyOdSrdca
2024-05-21 Urobte si radosť: Ako si na záhrade vytvoriť osobný relaxačný kútik?      Čas čítania: 4 min.

Urobte si radosť: Ako si na záhrade vytvoriť osobný relaxačný kútik?

Každý si praje mať malý kúsok raja vo svojom domove, vlastnú záhradku, kam môžeme utiecť od každodenného zhonu. Predstavte si priestor, kde by ste mohli relaxovať s dobrou knihou, načerpať energiu pri meditácii alebo len tak pokojne popíjať kávičku. Aby ste si vytvorili takýto relaxačný kútik, ktorý láka nielen oko ale aj dušu, treba trochu fantázie a štipku citu pre detail. Inšpirujte sa našimi tipmi, ako s pomocou originálnych fotodoplnkov do záhrady, personalizovaných produktov s vlastnou potlačou a štýlového osvetlenia záhrady dokážete premeniť obyčajné miesto za domom, na úchvatné útočisko plné pokoja a štýlu.

Dôležitý je výber miesta, vhodného pre relax v záhrade

Perfektný relaxačný kútik v záhrade by sme si vedeli predstaviť každý, no kam ho umiestniť? Dôležité je vybrať si miesto, kde budete mať nerušený pokoj a kde budete cítiť tú správnu atmosféru. Treba myslieť aj na to, či sa vám viac pozdáva slniečko alebo by ste radšej trávili popoludnia pod ochranou korún stromov či prístrešku. Zároveň nezabudnite zohľadniť aj to, či vašu osobnú oázu chcete skryť pred očami okolia a susedov. V takom prípade uprednostnite miesto pri múre, prípadne plote, z ktorého si časom môžete spraviť živý plot, vďaka rôznym popínavým rastlinám. Nezabudnite myslieť aj na iné praktické stránky vášho relaxačného kútika v záhrade. Dôležité je napríklad to, či máte v blízkosti elektrickú zásuvku pre zapojenie akýchkoľvek svetiel, ktoré dotvoria atmosféru keď zapadne slnko, prípadne na zapojenie reproduktorov. Ideálne je mať tiež v blízkosti aj prívod vody na polievanie kvietkov a rastlín vo vašej oáze pokoja. Tieto maličkosti môžu prispieť k pohodliu vášmu relaxačnému priestoru. Nezabudnite zohľadniť aj pekný výhľad, ktorý umocní relaxačný efekt, môžete si ho dotvoriť napríklad upraveným záhonom, romantickým jazierkom, ak vám to dovolí priestor alebo postačia aj trsy tráv, ktoré budú pri vetre šumieť a pri bezvetrí dotvoria zelený výhľad.

Urobte si radosť: Ako si na záhrade vytvoriť osobný relaxačný kútik?

Náš TIP: Dekorácie a fotodoplnky pre zútulnenie kútika na relax

Krásy sú v maličkostiach. Platí to aj v relaxačných kútikoch záhrad, záhradné dekorácie a fotodoplnky dotvoria tú správnu atmosféru a vy sa budete cítiť ako v raji. Čo poviete na vankúše s potlačou z vlastných fotografií rozmiestnené na záhradnej sedačke, stoličku dozdobenú mäkkým podsedákom s vlastnou potlačou alebo na malý kútik plný vašich obľúbených chvíľ zachytených na fotografiách na hliníkovej platni? Vaše fotografie môžete povýšiť ešte viac a nechať si ich potlačiť na fotoobraz. Váš relaxačný kútik v záhrade môžete doplniť aj o DIY výrobky. Využite napríklad drevené palety či kamene, z ktorých môžete vytvoriť rôzne doplnky do záhrady alebo rovno záhradný nábytok. Všetko môžete vylepšiť peknými exteriérovými svetielkami či voňavými sviečkami, ktoré vedia efektívne odpudzovať aj hmyz. Moderné sú aj rôzne guľky alebo lampióny umiestnené na šnúrkach, ktoré dodajú záhrade farby a teplo domova. Ak nakoniec siahnete po doplnkoch s vlastnou potlačou podčiarknete tým jedinečnosť vášho relaxačného kútika a dokonale oživíte každý kúsok priestoru.

Urobte si radosť: Ako si na záhrade vytvoriť osobný relaxačný kútik?

Osvetlenie ako kľúčový prvok záhradnej relaxačnej zóny

Štýlové osvetlenie je alfa omega nie len moderných záhrad, ale aj starších záhrad či relaxačných kútoch záhrad. Po zapadnutí slnka dodajú svetielka vašej záhrade neopísateľnú magickú atmosféru. Na trhu je svetielok nespočetné množstvo, ak nemáte v blízkosti elektrinu, pokojne siahnite po solárnych svetlách v rôznych prevedeniach, či už na stôl, ako zapichnuté svetlá do záhonu alebo moderné svetielka na lane upevnené vo výške, na strome alebo prístrešku. Ak máte k dispozícii elektriku, vaše možnosti sa rozšíria o rôzne ďalšie typy svetielok vhodných do exteriéru. A ak máte radi romantiku nezabudnite na sviečky alebo lampióny, pokojne na baterky.

Urobte si radosť: Ako si na záhrade vytvoriť osobný relaxačný kútik?Personalizované produkty do záhrady s jedinečným dizajnom

Hneď po výbere správneho miesta a záhradného nábytku, dosadení kvetiniek a zelene, sú na rade jedinečné dekorácie. Každý kúsok vo vašom relaxačnom raji by mal hovoriť váš príbeh. Exteriérový koberec relaxačný kútik zútulní, no také vankúše s vlastnou potlačou či iné doplnky z vlastných fotografií mu dodajú jedinečný nádych. Medzi personalizované produkty do záhrady, ktoré budú dokonalým odrazom vašej identity môžete pokojne zaradiť aj originálny hrnček s vlastnou potlačou, z ktorého budete vo vašej záhrade popíjať kávu či obľúbený čaj. Náš TIP: ak bude váš relaxačný kútik obsahovať aj keramické obkladačky, vytvorte si niekoľko z nich svojich vlastných, s vlastným dizajnom, siahnite po keramických obkladačkách s vlastnou potlačou.

Vytvorte si svoje miesto pre relax v záhrade ešte dnes

S tou správnou záhradnou dekoráciou si budete každý deň pripadať, akoby ste boli na dovolenke, na mieste, ktoré vám je blízke, či už ide o exotické miesta alebo miesta na okraji lesa v prírode. Premeňte vašu záhradu na svoju oázu pokoja ešte dnes a nechajte vaše spomienky hovoriť prostredníctvom personalizovaných produktov v podobe dekorácií v nej. Dnes je ten správny deň na to, aby ste začali s pretváraním vášho exteriérového priestoru na pokojné a relaxačné útočisko. Stačí si vyberať z personalizovaných produktov a jedinečných fotodoplnkov, ktoré dotvoria tú správnu atmosféru aj vo vašej záhrade.

Nakupovať fotodoplnky do záhrady