Unikátne darčeky pre pivných nadšencov: Spomeňte si na nich v Deň piva | Blog
24.08.2023
DarčekyOdSrdca
2023-08-24 Unikátne darčeky pre pivných nadšencov: Spomeňte si na nich v Deň piva      Čas čítania: 3 min.

Unikátne darčeky pre pivných nadšencov: Spomeňte si na nich v Deň piva

Či už máte v živote niekoho, kto je skutočný pivný nadšenec alebo sa jednoducho chystáte osláviť Deň piva vo veľkom štýle, pravdepodobne hľadáte perfektné darčeky na Deň piva. Od oblečenia až po osobné predmety – existuje mnoho unikátnych darčekov, ktoré dokonale zapadajú do tohto sviatku. Tričko s vlastnou potlačou alebo pivný krígeľ s vlastnou potlačou môže byť strelou do čierneho pre každého milovníka tohto zlatistého moku. Prineste trochu radosti svojim blízkym a urobte si Deň piva ešte nezabudnuteľnejším, oslávte ho a doprajte si originálne darčeky.  

Prečo vznikol Deň piva a kedy ho oslavujeme?

Medzinárodný deň piva sa oslavuje zvyčajne prvý piatok v auguste. Hlavné ciele a dôvody na jeho oslavu zakladatelia zhrnuli do troch výstižných bodov:

  1. radosť priateľov zo spoločného vychutnávania si piva,
  2. ocenenie práce mužov a žien, ktorí servírujú pivo a
  3. do tretice ochutnávanie a spoznávanie piva z rôznych krajín, národov, ale aj kultúr spolu so svojimi priateľmi.

Ako sa hovorí: „Vždy si treba nájsť dôvod na oslavu.“. Oslavy piva teda prebiehajú zvyčajne s priateľmi a rodinou po celom svete. Všade tam kde sa pije alebo čapuje pivo – v baroch, puboch, v reštauráciách, ale pokojne aj na záhrade vášho domu pri grilovaní. Termín oslavy Dňa piva sa môže líšiť od krajiny. Najznámejšou oslavou piva je Mníchovský Oktoberfest, ktorý navštevuje ročne viac ako 6-miliónov návštevníkov, a to nie len z Nemecka, ale aj zo vzdialenejších krajín. Počiatky Oktoberfestu siahajú až do roku 1872. Koná sa na prelome septembra a októbra, pričom trvá až 16 dní.

výčapník čapuje pivo

Zaujímavé nápady na oslavu Dňa piva

Rozmýšľate ako osláviť deň piva? Inšpirujte sa skvelými nápadmi, ktoré spravia tento deň ešte zábavnejším. Čo takto usporiadať tematickú párty? Vyzdobte svoj dom alebo záhradu s ozdobami s motívom piva – rozhodne vám nesmú chýbať pivné podtácky, plagáty s obľúbenými pivnými značkami, či vtipné tričká s vlastnou potlačou ako darček pre hostí.

Spravte si degustáciu rôznych druhov piva, pokojne aj zo sklenených flašiek. Pritom si pustite dobrú hudbu a ugrilujte niečo dobré na záhrade, či upečte poriadne bravčové koleno v rúre.

Alebo si spravte „tour the bar“ tzv. „pivnú turistiku“. Objavte na oslavu Dňa piva s vašimi priateľmi nové pivá a bary vo vašom meste, či blízkom okolí. Aby ste sa odlíšili od ostatných pripravte si šiltovky s vlastnou potlačou, napr. s vašimi menami, či originálnou značkou „vášho piva“, či „pivného tímu“.

No a nakoniec – čo keby ste si sami vyrobili svoje vlastné pivo? Existujú sady pre domácich pivných nadšencov „mikropivovary“, vďaka ktorým si môžete sami vyskúšať vyrobiť pivo presne podľa vašej chuti.

kamaráti si pripíjajú pivom

Tipy na darčeky na Deň piva pre milovníka piva

Každý poznáme minimálne jednu osobu, ktorá miluje pivo viac ako čokoľvek iné. A ak sa blíži Deň piva, môže byť trochu zložité nájsť ten správny darček pre pivných nadšencov. Vymyslite a darujte originálne pivné suveníry, darčeky s vlastnou potlačou, či gravírovaním. Spravte radosť vášmu priateľovi nie len fľašou obľúbeného piva, ale darujte mu aj unikátny pivný krígeľ s potlačou podľa seba alebo tričko s vlastnou potlačou. Môžete naň nechať potlačiť napríklad dátum, meno, fotografiu, či vtipný text napr.: „Čím menší pohár, tým drahšie pivo.“ alebo len krátke a výstižné „Beer king“.

Keď darček na Deň piva, tak jedine s pivnou tématikou a textami o pive, ktoré si môžete nechať potlačiť napríklad aj na nálepku na auto vytvorenú podľa vašich predstáv, na vôňu do auta s vlastnou potlačou alebo vlajku s potlačou obľúbeného piva, vhodnú ako dekoráciu na stôl s pivom.

tričko s vlastnou potlačou

Prínosným darčekom na Deň piva môže byť napríklad kniha o histórii piva alebo o tom, ako variť pivo. Pre pivného nadšenca môže byť naozaj fascinujúce dozvedieť sa viac o procese varenia piva, o jeho histórii a rozmanitosti štýlov po celom svete. Nezabudnite aj na limitované edície špeciálnych remeselných pív alebo exkluzívny balík rôznych druhov domácich i zahraničných pív, ktoré sú ako stvorené byť darčekom pre milovníka piva.

Unikátne darčeky pre pivných nadšencov môžu byť skvelým spôsobom, ako osláviť Deň piva. Od trička s vlastnou potlačou až po pivný krígeľ s vlastnou potlačou. Nechajte svoju fantáziu pracovať a zaistite, aby sa stal ten najbližší Deň piva nezabudnuteľným.

Kúpiť darčeky s vlastnou potlačou