Tvorivá aktivita pre malých aj veľkých: Ako si vyrobiť vianočné pohľadnice? | Blog
06.12.2021
DarčekyOdSrdca
2021-12-06 Tvorivá aktivita pre malých aj veľkých: Ako si vyrobiť vianočné pohľadnice?      Čas čítania: 4 min.

Tvorivá aktivita pre malých aj veľkých: Ako si vyrobiť vianočné pohľadnice?

S príchodom vianočnej atmosféry sa zapĺňa aj zoznam toho, čo všetko musíme ešte do najkrajších sviatkov roka stihnúť. Ak pravidelne meriate aj cestu na poštu, aby ste svojim blízkym a priateľom odoslali vianočné pohľadnice, máme pre vás skvelý tip.

prázdna vianočná pohľadnica

Vneste do nich tento rok kúsok netradičného kúzla. V období, kedy je každé osobné stretnutie vzácnosťou, dokáže aj takáto drobnosť sprostredkovať nielen milé slová a srdečné verše. Vianočná pohľadnica s vlastnou fotkou alebo handmade pohľadnica z dielne vašich detí nesie v sebe jedinečnú emóciu, ktorá dokáže čaro sviatočnej pošty znásobiť.

Prečítajte si niekoľko tipov, ako vyrobiť personalizovanú pohľadnicu pre tých, ktorým chcete originálne popriať krásne sviatky aspoň na diaľku.

 

Tip číslo 1: Nechajte si personalizovanú pohľadnicu vytlačiť, postačí rodinné foto alebo vianočná šablóna

Prvým, o niečo pohodlnejším variantom, ako vytvoriť originálnu vianočnú pohľadnicu, je nechať si ju vytlačiť na predvolenú šablónu (zadnú stranu), ktorú pohodlne vyplníte a jednoducho odošlete ako klasickú vianočnú pohľadnicu zakúpenú v obchode či v novinovom stánku.

Jediné, čo potrebujete, je fotografia, prípadne obrázok, ktorý by ste chceli na prednú časť umiestniť. Ak ste tento rok stihli už absolvovať rodinné fotenie, nemusíte nad tým, ktorú fotografiu vybrať, ani dlho premýšľať. Alternatívou je zvoliť si niektorú z hotových šablón s vianočným motívom a akúkoľvek fotografiu do nej pomocou programu vložiť.

 

Šablóny na vianočné pohľadnice a postup, ako vytvoriť pohľadnicu s vlastnou fotkou krok za krokom

Nie ste zrovna grafický talent, prípadne nemáte vo svojom počítači také programové vybavenie, aby ste si vedeli vytvoriť obrázok na prednú stranu pohľadnice sami? V tom prípade stačí, ak použijete niektorý z voľne dostupných online editorov a vyberiete si zo šablón pre vianočné pohľadnice.

Náš TIP: Krásne a neustále nové šablóny na vianočné pohľadnice nájdete napríklad v editore Canva. Doplňte svoju fotografiu alebo text, upravte typ písma, farby, prípadne pridajte ďalšie prvky z ponuky a originálny vianočný pozdrav je na svete. Teda, zatiaľ v online podobe…

program Canva

K tomu, aby ste ju preniesli do hmotnej podoby, ktorú môžete prostredníctvom pošty odoslať svojim blízkym, opäť raz nemusíte ani päty z domu vytiahnuť. Stačí si objednať pohľadnicu online.

V prehľadnom editore pohľadníc si môžete zvoliť formát a počet kusov, jedným klikom nahrať podklady (fotku alebo obrázok, ktorý ste pomocou šablóny v kroku vyššie vytvorili), pridať osobné venovania a po výbere dopravy odoslať priamo do copycentra.

Naša RADA: Kvalitu fotografií si môžete overiť priamo v editore, v prípade, ak nahráte podklady vo formáte JPG alebo PNG. Pokojne však môžete odoslať podklady aj v inom formáte, o ich kvalite však rozhodne až grafik po ich obdržaní.

Kým sa vám hotové vianočné pohľadnice s vlastnou fotkou dostanú do rúk, môžete premýšľať nad tými správnymi slovami, prípadne veršom, ktorý na ne vlastnoručne napíšete. Alebo sa inšpirujte našimi tipmi.

 

Nápady na text na vianočnú pohľadnicu

Za oknom ligoce sa snehová nádielka,
domovom rozvoniava škorica a vanilka.
Krásne prianie vinšujú Vám anjeli,
aby bol Váš vianočný čas šťastný a veselý.

(Zdroj: Internet)

 

Keď pod stromčekom rozviažete mašličku,
prajeme Vám, nech lásku nájdete v balíčku.
V druhom šťastie, kľud a pohodu,
a v tom treťom tú pravú vianočnú náladu.

(Zdroj: Internet)

 

Ľúbezné melódie anjeli v nebi spievajú,
krásne Vianoce Vám spolu so mnou želajú.
Na vločkách k Vám posielajú prianie,
nech nechýba Vám šťastie, láska ani zdravie.

(Zdroj: Internet)

 

Domčeky zahalené bielou perinou,
sladké tajomstvo šíri sa krajinou.
Nastáva krásny vianočný čas,
prajem Vám, nech láska, šťastie a zdravie navštívia Vás.

(Zdroj: Internet)

 

Tip číslo 2: Inšpirujte sa, ako vyrobiť vianočné pohľadnice

Druhým variantom, ako si vytvoriť originálnu vianočnú pohľadnicu, je vlastnoručne si ju vyrobiť. Táto aktivita poteší najmä deti a tvorivé duše, ktoré sa rady realizujú v handmade výrobkoch. Pri výbere formátu, typu papiera a ozdôb sa nemusíte vôbec obmedzovať. Stačí, ak takúto pohľadnicu následne vložíte do obálky a odošlete adresátom. Pripravili sme pre vás niekoľko inšpirácií, v akom duchu sa môžu vaše handmade vianočné pohľadnice niesť.

 

Vyrobte si vianočnú pohľadnicu z netradičných doplnkov

Kto povedal, že výroba pohľadníc znamená zákonite maľovanie či kreslenie? Poobzerajte sa okolo seba a zistite, z akých materiálov by ste mohli vianočný pozdrav vytvoriť. Gombíky, gumičky, korok, špajdle, kúsky bavlniek či iné drobnosti skvele poslúžia vašim kreatívnym nápadom.

      

 

Prevetrajte skrinky v kuchyni alebo v špajzke

Nestihli ste návštevu papierníctva? Nezúfajte. Množstvo materiálu na výrobu pohľadníc nájdete napríklad aj vo vašej kuchyni. Príkladom sú rôzne cestoviny, práškový či kryštálový cukor, ale i ryža. Pri výrobe vianočných pohľadníc však skvele poslúži aj kuchynské vybavenie. Pomocou vidličky a akrylových farieb môžete vyrobiť napríklad krásny vianočný stromček.

 

   

 

Ako vyrobiť vianočné pohľadnice? Recyklujte!

Aktuálny trend, ktorý je cítiť nielen pri balení darčekov, je použitie recyklovaných materiálov, prípadne nejakých zvyškov, ktorým napríklad aj takýmto spôsobom môžete vdýchnuť nový život. Skúšali ste už niekedy použiť na výrobu pohľadnice odpad, ktorý vám ostal po strúhaní ceruzky? Recyklovaný papier môžete napokon použiť aj ako základ pohľadnice a na výzdobu použiť napríklad staré noviny, ktoré ste plánovali odviezť do zberu.

   

 

Vyrobiť vianočné pohľadnice, ktoré sú skutočne originálne a nesú si zároveň kúsok vašej tvorby, sú skvelou tvorivou aktivitou nielen pre deti, ale i celú rodinu, ktorá si tak môže vyplniť spoločné chvíle. Ak si však na výrobu takejto pohľadnice netrúfate, pokojne ju zverte do našich rúk, pohľadnicu s vlastnou fotkou vám nielen vytlačíme, ale podľa potreby doručíme až do pohodlia vášho domova.

 

Vytvoriť pohľadnicu s vlastnou fotkou