Štýlové inšpirácie pre stolovanie: Hrnčeky a prestieranie s potlačou | Blog

Vážení zákazníci, 

dovoľujeme si Vás informovať o plánovanej údržbe kartového systému Tatra banky, ktorá sa uskutoční dňa 27.04.2024 v čase od 00:00 hod. do 02:00 hod. v trvaní maximálne 60 min. V uvedenom čase nebude možné využiť službu CardPay/ComfortPay

Za spôsobený diskomfort sa vopred ospravedlňujeme.

28.02.2021
DarčekyOdSrdca
2021-02-28 Štýlové inšpirácie pre stolovanie: Hrnčeky a prestieranie s potlačou      Čas čítania: 3 min.

Štýlové inšpirácie pre stolovanie: Hrnčeky a prestieranie s potlačou

Zariaďujete práve novú kuchyňu? Alebo by ste radi vdýchli tej svojej svieži vánok v podobe nových doplnkov do kuchyne?

Prinášame vám 5 tipov na stolovanie, z ktorých si zaručene vyberiete to pravé. Trendy farby, zaujímavé kombinácie alebo originálne detaily, ako napríklad hrnčeky a prestieranie s potlačou, dokážu vyčarovať aj z vašej kuchyne miesto s vlastnou atmosférou. Nech sa páči, inšpirujte sa.

biela kuchyňa

Doplnky do kuchyne dokážu divy. 5 tipov na trendy stolovanie, ktoré dodá šmrnc aj vašej kuchyni

Možno ste zistili, že to, čo vytvára dušu interiérov, často nie je nábytok či zariadenie. Malá zmena doplnkov, akými je napríklad bytový textil či dekorácie, dokáže zmeniť akúkoľvek miestnosť vášho príbytku na nepoznanie.

Ozvala sa vo vás práve skrytá vášeň pre interiérový dizajn alebo jednoducho máte chuť na zmenu? Miestnosť, ktorú sme si vzali tentokrát na mušku nie je ničím iným, než srdcom každej domácnosti.

Kuchyňa. A niekoľko nadčasových tipov na štýlové prestieranie a originálne doplnky. Pretože nejde len o dekor linky či jedálenskej súpravy. To, čo robí kuchyňu kuchyňou sú drobnosti ako napríklad prestieranie, utierky, obrusy či chňapky, ale i kuchynský servis v podobe hrnčekov, tanierov, džbánov a čajníkov.

 

Sezónne stolovanie sa nikomu nezunuje. Vybláznite sa podľa ročného obdobia

Radi striedate interiérové doplnky a už teraz sa neviete dočkať, kedy svoju kuchyňu oblečiete do nového šatu? Pokojne tak urobte s príchodom nového ročného obdobia. Kávový servis s jarným motívom, veselé aranžmány v duchu žatvy doplnené lúčnymi kvetmi a utierkami s veselým geometrickým vzorom môžete každoročne dopĺňať o nové kúsky. K jesennému či zimnému stolovaniu sa hodí aj originálny plecháčik alebo hrnček s tematickou potlačou. Rannému životabudiču – káve, ale aj rituálnemu čaju dodávajú nový rozmer. Vyskúšajte.

farebne prestretý stôl

Neutrálnymi farbami nič nepokazíte, doplnky do kuchyne v jednom tóne podčiarknu jej osobitosť

Aj tu platí, že v jednoduchosti je krása. Ak ste dosiaľ nenatrafili na stolovanie, ktoré by sa vám páčilo, stavte na istotu. Prestieranie v béžovej, smotanovej, bielej či hnedej farbe môžete kombinovať s utierkami a chňapkami v sýtejšom alebo, naopak, jemnejšom tóne. Pozornosť tak upriamite na hlavné prvky kuchynského zariadenia a dominantné dekory. V modernej, provensálskej ani vidieckej kuchyni nikdy nič nepokazíte, ak siahnete po prírodných materiáloch, akými je napríklad bavlna, vlna, drevo či korok.

 

Aká kuchyňa, také kuchynské doplnky? Nebojte sa kombinácií, ktoré by ste na prvý pohľad možno odsúdili

Osviežiť modernú kuchyňu pomocou kuchynských doplnkov vo výraznejšej farbe, netradičného tvaru či s geometrickými vzormi nie je nikdy na škodu. No tvrdenie, že do nenápadnej kuchyne patria výhradne jemné doplnky, by ste nemali brať ako pravidlo. Pokojne vyskúšajte experiment a vidiecky štýl kuchyne doplňte glamour čajovým servisom. Alebo k vysokolesklému dekoru nadizajnujte kuchynské prestieranie a utierky s ľudovým motívom. Netradičné kombinácie sú totiž presne tým, čo dodá kuchynskému interiéru šmrnc.

 

Slávnostné chvíle vyžadujú špeciálne prestieranie. Vytvorte si ho podľa svojho gusta

Vo svojej kuchyni ste pánom (či skôr paňou) vy. Ak ste sa domnievali, že prestieranie, ktoré používate len pri špeciálnej príležitosti, musí obsahovať luxusnejšie kúsky, opäť vás raz vyvedieme z omylu. Nemusia to byť pozlátené čajníky, poháre na šampanské s trblietavým okrajom či pozlátený príbor. Pokojne ich zameňte za kúsky, na ktoré ste natrafili na burze starožitností, v minulotýždňovom výpredaji alebo ich opatrujete ešte po svojich starých rodičoch. K tomu, aby malo stolovanie punc výnimočnosti stačí fakt, že sú kuchynské doplnky výnimočné práve pre vás. Z akéhokoľvek dôvodu.

prestretý stôl

Riešenie na mieru existuje. Nadizajnujte si kuchynské prestieranie s potlačou tak, ako sa vám páči

Hľadáte ihlu v kope sena? Máme pre vás dobrú správu. Kuchynské doplnky si môžete navrhnúť tak, aby presne zodpovedali vašim predstavám. Zvoľte si vzor, farbu, obrázok, nápis či dokonca fotku, pomocou ktorej si môžete vytvoriť originálne prestieranie. Okrem kuchynského doplnku, ktorý zapadne presne do vašich predstáv, je kuchynské prestieranie s potlačou skvelým tipom na darček pre šikovnú gazdinku, milujúcu babičku či kamarátku, ktorá hľadá čosi neobvyklé.

Inšpiroval vás niektorý z našich tipov? V každom prípade platí, že vaša kuchyňa je vaším kráľovstvom. Nech už sú aktuálne trendy akékoľvek, rozhodujúce je, čo sa páči vám. Nemusíte hneď premýšľať nad zmenou kuchynského zariadenia. Aj s pomocou doplnkov do kuchyne, akými sú hrnčeky a prestieranie s potlačou, oživíte srdce vášho príbytku.

 

Objednať prestieranie s potlačou