Spríjemnite si prácu z domu: Navrhnite si vlastný hrnček na kávu | Blog
15.03.2021
DarčekyOdSrdca
2021-03-15 Spríjemnite si prácu z domu: Navrhnite si vlastný hrnček na kávu      Čas čítania: 3 min.

Spríjemnite si prácu z domu: Navrhnite si vlastný hrnček na kávu

Spomínate si i vy len matne na svoj obľúbený hrnček na kávu vo svojej kancelárii? Kto by to bol takto pred rokom povedal, že väčšina z nás sa presunie do prostredia homeoffice, chtiac či nechtiac. Pravidelné pondelkové porady, meetingy, konferencie a plno iných pracovných aktivít, bez ktorých sme si nevedeli predstaviť chod kancelárie, dnes riešime v teplákoch doma v obývačke.

žena so synom pracuje z domu

To, čo ostalo nezmenené u väčšiny z nás je ten hrnček kávy. Fungovať bez nej (alebo obľúbeného čaju) ide totiž len veľmi ťažko. Ostal váš hrnček na kávu uväznený medzi stenami opustenej kancelárie?

V tom prípade práve nastal ten správny čas navrhnúť si nový a spríjemniť si homeoffice. Poradíme vám, ako na to a čo budete potrebovať.

 

Originálny hrnček na kávu nemusíte hľadať v e-shope. Vytvorte si vlastný podľa svojich predstáv

V časoch pandémie koronavírusu sa len ťažko prejdeme pomedzi regále obchodu s keramikou. Hoci fungujeme v obmedzenom režime, riešenie, ako prísť k novému hrnčeku na kávu, ktorý nám padne do ruky ako uliaty, existuje. Navrhnúť a objednať si ho môžete jednoducho aj online. A to presne podľa svojich predstáv.

Stačí malá inšpirácia, chvíľka za počítačom a... voilá! Drobnosť, ktorá dokáže spríjemniť prácu doma, je na svete. Vytvorte si jeden taký hrnček spolu s nami, krok za krokom.

homeoffice pracovný stôl

Tipy na originálny hrnček na kávu. Stavte na motivačný citát, obľúbenú fotku alebo veselú grafiku

Potlač na hrnček nemusí byť výsledkom obdivuhodného grafického talentu. Podstatné je, aby sa páčila najmä vám. Máte obľúbený citát, ktorý vás nakopne vpred, keď je najhoršie? Ak nie, pokojne sa po nejakom poobzerajte. A šup s ním rovno na hrnček. Plechový, keramický či sklenený, výber je len na vás.

Alternatívou textu je fotografia. Určite máte v mobile niekoľko srdcoviek, ktoré si zaslúžia, aby sa stali súčasťou vašej provizórnej domácej kancelárie. Môžete ich ponechať bez úprav alebo použite nejaký z filtrov a efektov a získajte tak šálku, z ktorej sa na vás bude deň čo deň usmievať vaša rodina, štvornohý priateľ alebo čerstvá láska.

Skvelou inšpiráciou sú motivujúce snímky z miest, ktoré by ste chceli v živote navštíviť, momentky z nezabudnuteľnej dovolenky alebo spomienky z detstva. A nemusíte ostať len pri jednej. Vytvorte si originálnu koláž, ktorá vám spríjemní naozaj každú šálku kávy.

Skombinovať môžete, napokon, aj všetky z našich tipov. Ak si dokážete poradiť s jednoduchým grafickým editorom, váš hrnček na kávu môže v sebe spájať fotografie a vtipný či motivujúci text. Pokojne sa vybláznite, vaším obmedzením je len rozmer potlačiteľnej plochy hrnčeka. Fantázii sa medze skutočne nekladú.

Stále žiaden nápad? V tom prípade si vyskúšajte náš Veľký šálkový test a zistite, aká potlač sa vám hodí najviac.

plecháčik s folklórnou potlačou

Ako postupovať, keď si chcem vytvoriť vlastný hrnček na kávu?

Už presne viete, ako by mal hrnček vyzerať? Potom ostáva len niekoľko krokov k tomu, aby ste ho už onedlho mohli vystaviť na obdiv vo svojej domácej kancelárii.

Obrázok s textom, fotografiu alebo koláž nezabudnite uložiť v jednom z klasických formátov – jpg., png. Pozor však na malé obrázky alebo nedostatočnú kvalitu. Súbor by mal mať rozlíšenie minimálne 5 pixelov na 1 mm tlače. Potrebné je zohľadniť potlačiteľnú plochu, a to je v prípade klasických hrnčekov 20 x 8,5 cm. Ak je výsledný grafický podklad menší, môžete sa rozhodnúť, či ho skôr orientovať na ľavú alebo pravú, prípadne na stred.

Nezabudnite porozmýšľať nad tým, z akej šálky sa vám pije káva najlepšie (keramika, sklo, plech a i.) a podľa toho zvoliť typ hrnčeka. Pre fajnšmekrov sú k dispozícii aj netradičné kúsky ako mini hrnček, hrnček na latte, termohrnček, plecháčik či hrnček s melódiou.

Nuž, a napokon, stačí dokončiť objednávku online, nahrať podklady a počkať v bezpečí svojho homeoffice, kým na vaše dvere zazvoní kuriér s novým, originálnym hrnčekom na kávu presne podľa vášho gusta. A spolu s ním vám pôjde práca ako od ruky.

 

Taký hrnček chcem