Spríjemnite si jesenné večery: Zabaví vás pexeso s fotkami či dobrá kniha | Blog
30.09.2020
DarčekyOdSrdca
2020-09-30 Spríjemnite si jesenné večery: Zabaví vás pexeso s fotkami či dobrá kniha      Čas čítania: 3 min.

Spríjemnite si jesenné večery: Zabaví vás pexeso s fotkami či dobrá kniha

Naladili ste sa už na jesennú nôtu? Skôr, než nás opantá vianočný ošiaľ, máme možnosť po aktívnom lete tak trochu spomaliť. Relaxovať a užívať si o niečo pokojnejšie chvíle v kruhu rodiny. Čo však v prípade, ak vás už pokročilá jeseň uväzní doma?

Naša rada znie, nezúfajte a vyskúšajte niektorý z overených tipov, ako si spríjemniť jesenné ničnerobenie.

ryšavé dievča číta knihu na parapete

Vybavte sa na jeseň – v hlavnej úlohe spoločenské hry s fotkami a ručné práce

Možno si poviete, nič nové pod slnkom. A nie ste ďaleko od pravdy. Spoločenské hry ako napríklad pexeso či domino, pozná vari každý. A celkom isto sa vo vašej skrini povaľuje aj pletený retro svetrík s obrázkom prasiatka s čiernymi gombíkmi sťa očami. Made by babička, samozrejme... Prečo sme sa potom rozhodli uvádzať práve tieto aktivity za zaujímavé? Nuž, pretože s miernymi obmenami vás čaká zábava a relax v kruhu najbližších, aký by ste veru nečakali.

 

Personalizované hry naplnia váš domov smiechom a spomienkami

Sú takí, ktorí si pexeso, kvarteto či čierneho petra nezahrali už niekoľko rokov. Ak však máte doma menšie detičky, určite sa u vás niekoľko sád kariet a iných spoločenských hier nájde. Čo tak trochu ich ozvláštniť a dodať im niečo, prečo ich bude hrať celá rodina s radosťou?

Pexeso s vašimi fotkami z dovolenky dodá rodinnej hre tú správnu iskru. A napokon, možno vás i zahreje na duši, keď vás pomocou spomienok prenesie na miesto letnej dovolenky pri mori, prvú stanovačku alebo leto strávené u starých rodičov na dedine.

pexeso s vlastnými fotkami

Tínedžeri alebo starší školáci budú milo prekvapení, keď ich vyzvete na partičku sedmy alebo faraóna a namiesto klasických sedmových kariet im rozdáte karty s vlastnou potlačou. Zvoľte na ne veselé momentky z ich života a uvidíte ten rozdiel, keď znudený výraz tváre nahradia zvedavé pohľady a otázky. Takáto “jesenná partička” často prekĺzne v príjemne strávené popoludnie alebo podvečer plný spomienok.

Neradi sa hráte? Alebo nemáte s kým? V tom prípade vyskúšajte alternatívu v podobe puzzle. Zabudnite však na klasické motívy prírody alebo historických pamiatok. Pohľadajte v počítači svoje najobľúbenejšie fotografie a puzzle si nechajte vyrobiť z nich. Keď bude aj posledný dielik na svojom mieste, môžete si nechať puzzle zarámovať a originálny obraz máte hotový.

 

Maľovanie, pletenie a obľúbená literatúra. Stavte na klasiku v tak trochu inom šate

Ak si myslíte, že jednoducho nie ste ten typ, ktorý si podvečer sadne do kresla s klbkom vlny alebo sa pustí do maľovania jesenného zátišia, nehádžte flintu do žita. Presne toto sú totiž aktivity vhodné na sychravé jesenné počasie. Holý fakt, že neviete maľovať, nemáte ihlice na štrikovanie alebo žiadna z kníh vo vašej blízkosti nemá lákavú obálku, nie je žiadnou prekážkou.

Štrikovať totiž môžete aj prstami. Na internete nájdete niekoľko šikovných návodov, pomocou ktorých si môžete upliesť napríklad štýlové deky. Stačí kúpiť vlnu vhodnú na takéto pletenie (je obvykle hrubšia, ako tá klasická) a prvotinu môžete skúšať už v najbližšej možnej chvíli, kedy sa budú vonku všetci čerti ženiť.

ženské ruky pletú s ihlicami na pletenie

Obdobný relax vám poskytne aj maľovanie. Nič to, ak ste vrchol vašej tvorby dosiahli na druhom stupni základnej školy. Umenie je predsa subjektívne. A keď mu mierne pomôžete, ako je to v prípade maľovania podľa čísel, vznikajú hotové umelecké diela. Garantujeme vám, že tieto si hrdo zavesíte pokojne aj na stenu u seba doma. Číslom vyznačené políčka vymaľujete farbou podľa návodu a ani sa nenazdáte a pred vami leží nádherná maľba, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani Picasso.

Vyčítať niekomu, že neustále len čumí do mobilu, môže byť v dobe smartfónov tak trochu pokrytecké. Telefóny totiž dnes predsa len nie sú na telefonovanie. Ak ste nenašli žiadnu knihu podľa svojho gusta v poličke, neznamená to, že ste dočítali. Stiahnite si do svojho mobilu čítačku kníh a ponorte sa do digitálneho čítania. Možno budete na moment postrádať vôňu tlačiarenského škriatka, no atmosféru a relax pri čítaní dobrej literatúry to určite nenaruší.

Zaujal vás niektorý z našich tipov, ako stráviť nadchádzajúce jesenné momenty a dopriať svojmu telu i duši chvíle pohody? Presvedčte sa na vlastnej koži, že aj tradičné spoločenské hry naberú iný náboj, ak ich vymeníte za personalizované alebo vyskúšajte štrikovať, maľovať či čítať tak trochu inak.

Objednať personalizovanú hru