Sprievodca nákupom tričiek: Ako si vybrať správnu veľkosť a strih? | Blog

Vážení zákazníci, 

dovoľujeme si Vás informovať o plánovanej údržbe kartového systému Tatra banky, ktorá sa uskutoční dňa 27.04.2024 v čase od 00:00 hod. do 02:00 hod. v trvaní maximálne 60 min. V uvedenom čase nebude možné využiť službu CardPay/ComfortPay

Za spôsobený diskomfort sa vopred ospravedlňujeme.

31.08.2021
DarčekyOdSrdca
2021-08-31 Sprievodca nákupom tričiek: Ako si vybrať správnu veľkosť a strih?      Čas čítania: 3 min.

Sprievodca nákupom tričiek: Ako si vybrať správnu veľkosť a strih?

Nakupovanie cez internet zažíva čoraz väčší boom. Mnohí z nás však majú pri prehliadaní internetových obchodov problém. I takú, na prvý pohľad možno banálnu vec, akou je nákup trička, môžu skomplikovať hneď niekoľké faktory. Napríklad taký strih alebo veľkosť trička výber jednoznačne ovplyvňujú.

Viete, ako si vybrať také, ktoré vám sadne ako uliate? Vyznáte sa v názvoch, ktorými sú označené tričká s potlačou?

mladá žena v bielom tričku

Veľkosť trička môžete trafiť hneď na prvýkrát. S výberom vám pomôže najobľúbenejší kúsok vo vašej skrini

Našli ste zaujímavé tričko, ktoré dokonale doplní prázdne miesto vo vašom šatníku či v skrini? Skôr, než ho objednáte, presvedčte sa, že sa neseknete vo veľkosti. I napriek tomu, že ste si istí svojou konfekčnou veľkosťou, ktorú bežne nosíte, určite ste si pri rôznych výrobcoch či značkách všimli, že nie každé M-ko je M-ko, ktoré vám dokonale padne. O to viac, ak sa jedná o e-shop, kde si nemôžete na rozdiel od kamennej predajne oblečenie vyskúšať.

Aké je riešenie?

Hľadajte veľkostnú tabuľku. Práve podľa nej si môžete presne overiť, aké rozmery má uvedená veľkosť trička skôr, než výber zrealizujete. Tie najdôležitejšie sú obvod hrudníka, dĺžka trička a dĺžka rukávov. Toho najlepšieho pomocníka máte však celkom isto vo svojej skrini. Stačí pohľadať svoje najobľúbenejšie tričko a porovnať si rozmery s ním. Tak si môžete byť výberom veľkosti trička stopercentne istí.

 

Regular či slim fit? Ako rozlíšiť jednotlivé strihy tričiek

K tomu, aby ste sa v strihoch tričiek lepšie zorientovali, zaviedli ich predajcovia niekoľko pojmov, ktoré by ste si mali osvojiť, aby ste po otvorení balíka z internetového obchodu neboli prekvapení.

Čo znamená REGULAR FIT?

Tričko označené týmto názvom má klasický rovný strih. Znamená to, že je šírka hrudníka, pásu a bokov rovnaká.

Čo znamená SLIM FIT?

Už názov napovedá, že ide o užší strih trička. Necháva vyniknúť ženské krivky a v okolí pásu sú rozmery v porovnaní s hrudníkom užšie.

Čo znamená LOOSE FIT?

Tričko pohodlného strihu s voľnejšími rozmermi na každodenné nosenie alebo šport. Tento strih dominuje basic oblečeniu alebo klasickým tričkám.

Čo znamená ATHLETIC FIT?

Rekreační i profesionálni športovci vyhľadávajú tričká s týmto označením. Ich výhodou je, že skvele pružia a prispôsobia sa pri každom pohybe.

veľkostná tabuľka tričiek

Tričká s potlačou a ich označenia. Nielen typ, ale i veľkosť trička vyžaduje pozornosť pri výbere

Ponuka tričiek s potlačou je dnes značne širšia, než v čase, kedy sa tento produkt objavil na trhu po prvý raz. Máte už nápad, čo by ste si chceli na tričko potlačiť, prípadne ešte hľadáte inšpiráciu? Naša rada znie – dvakrát meraj, raz rež. Tričko s potlačou podľa vášho návrhu sa totiž nedá len tak ľahko vymeniť z dôvodu, že nesadne veľkosť alebo strih. V čom sa teda jednotlivé typy líšia?

Tričko KLASIK

Základný strih KLASIK je v novej verzii o niečo vylepšený. Tričko značky B&C, zo 100%-nej bavlny, má klasickú gramáž minimálne 145 g. Vybrať si môžete z bielej alebo farebnej verzie a veľkostí XS-3XL (dámske), XS-5XL (pánske) a detské veľkosti od 1/2 až po 12/14 rokov.

Tričko PLUS

Tričko značky Adler Malfini je o niečo hrubšie (160 g), stále však zo 100%-nej bavlny, ktorá sa veľmi príjemné nosí. Pre deti je v ponuke od veľkostí 110 až po 146, dámy si môžu vyberať z XS až 3XL, páni dokonca až po 5XL. Tričká sú odolné voči žmolkovaniu a menej sa krčia.

Tričko EXTRA

Ak hľadáte tričko s vlastný originálnym dizajnom, ktoré chcete zaradiť do šatníka k ostatným kúskom, tento typ je pre to doslova ušitý. S hrúbkou 160 g sa pánske a dámske tričko značky Elevate príjemne nosí a vybrať si môžu dámy z veľkostí XS -2XL a páni z veľkostí XS-3XL, v bielej i farebnej verzii.

Tričko MASKÁČ A SAILOR

Tričko značky Adler zo 100%-nej bavlny má podklad s obľúbeným maskáčovým alebo pásikavým vzorom. Príjemná hrúbka a univerzálny strih sadne skvele dámam i pánom. Tieto tričká sú v ponuke dostupné vo veľkosti XS-2XL.

tričko maskáč

Tričko IMPRESSION

Pozor, niečo výhradne pre dámy! Tento top si zamilujete na bežné nosenie, ale i športovanie. Príjemný materiál dopĺňajú širšie ramienka a obľúbený lodičkový strih, boky sú mierne zúžené. Na výber máte vo veľkostiach S-XL, v klasickej bielej farbe.

Tričko FANTASY

Funkčné termo tričko je vhodné najmä na šport a rekreáciu, keďže je vyrobené z polyesteru (PES). Tričko je veľmi príjemné na dotyk, s klasickou hrúbkou, v bielom či farebnom prevedení. Veľkosti pre dámy od XS-XL, pánov XS-3XL a detské varianty pre 6,8 a 10 rokov.

 

Podarilo sa vám zorientovať sa vo výrazoch, ktoré vám boli dosiaľ pri kúpe trička neznáme? Vďaka pozornému meraniu a výberu toho správneho strihu si aj pomocou internetu objednáte tričko, ktoré vám sadne ako uliate.

Ak však máte chuť vytvoriť si originálne tričko s potlačou, smelo do toho. Vyššie uvedené rozdiely vám pomôžu nájsť typ, ktorý presne zodpovie vašim požiadavkám.

 

Vytvoriť tričko s vlastnou potlačou