Prvýkrát mamou: Nápady na darček pre čerstvú mamičku | Blog
30.04.2023
DarčekyOdSrdca
2023-04-30 Prvýkrát mamou: Nápady na darček pre čerstvú mamičku      Čas čítania: 3 min.

Prvýkrát mamou: Nápady na darček pre čerstvú mamičku

Tak, ako tradične, aj tohtoročná druhá májová nedeľa bude patriť všetkým mamám. Deň matiek, ktorý sa oslavuje v rôznych kútoch sveta, patrí medzi jeden z najmilších sviatkov. V tento deň vzdávame úctu a vďaku najdôležitejším osobám v našom živote – našim mamám. Obzvlášť vzácny je tento sviatok pre mamy, ktoré ho oslavujú po prvýkrát. Ak máte medzi svojimi blízkymi práve takúto mamičku, potešte ju darčekom, ktorým jej nový sviatok spríjemníte ešte viac a pripomeniete jej, aká je jej nová životná úloha dôležitá.

maminka sa objíma so svojimi deťmi a má v rukách kyticu tulipánov

Čím potešiť ženu v jej prvý Deň matiek?

Možností, ako obdarovať ženu na Deň matiek, je nespočetné množstvo. Každú mamičku poteší drobnosť vo forme čokolády alebo malej kytice kvetov. Aby bola prvá oslava tohto výnimočného dňa pre novopečenú mamičku zaujímavejšia, dajte si záležať a darujte jej niečo špeciálne. Pripravili sme pre vás niekoľko nápadov, ktorými určite nič nepokazíte.

Fotokniha z prvých zážitkov s dieťatkom

Ideálny darček, ktorý na Deň matiek zaručene zahreje pri srdci každú mamičku, je fotokniha plná záberov zo spoločných chvíľ strávených s dieťatkom. Pokiaľ sa mamička svojej novej úlohy zhostila len nedávno, môžete do fotoknihy zapojiť napríklad aj momenty z príchodu dieťatka na svet. Ak má drobec už zopár mesiacov, kniha môže byť vyskladaná napríklad zo spoločných výletov a fotografií s rodičmi. Nech už zvolíte akékoľvek zábery, prvý Deň matiek bude vďaka fotoknihe pre novú mamičku nezabudnuteľný.

Deň matiek v novom tričku

Ďalším dobrým tipom na vhodný darček pre mamu, ktorá prežíva svoj výnimočný deň po prvý krát, je originálne personalizované tričko. Tričko potlačené spoločnou fotkou si potom môže mamička obliecť na Deň matiek každoročne. K fotografii môžete pridať nápis “Najlepšia mamička”, čím sa ešte viac umocní jej dôležitá úloha, ktorá je s materstvom spätá.

Čaj pre dobitie bateriek

Chvíle oddychu sú pre každého z nás veľmi dôležité. Pre novopečenú mamičku sú však ešte vzácnejšie, nakoľko starostlivosť o dieťatko zaberá naozaj veľké množstvo času. Tieto vzácne chvíle jej môžete spríjemniť darovaním lahodného sypaného čaju v špeciálnom personalizovanom obale. Obal môžete navrhnúť presne podľa vašich predstáv. Darček bude ešte väčším potešením, ak k baleniu čaju pridáte aj hrnček s venovaním pre starostlivú mamu. S týmito darmi na Deň matiek bude jej zaslúžená chvíľka oddychu ešte hodnotnejšia.

sypaný čaj s vlastnou potlačou

Na Deň matiek postačí naozaj i drobnosť

Či už vyberáte darček k narodeninám, výročiu, alebo na Deň matiek, jeho hlavnou úlohou je potešiť blízkeho, ktorému ho venujete. Platí to i pri darčekoch pre mamičky, ktoré si tento deň môžu vychutnať po prvý krát. Aj malé, jednoduché veci sa totiž dajú darovať originálne.

Fotodarček so záberom dieťaťa s mamičkou môžete darovať v rôznych formách. Príkladom je fotomagnetka – originálna forma fotografie, pripnutá na chladničku. Okrem milého darčeka sa stane aj súčasťou akejsi dekorácie v kuchyni a pri pohľade na ňu si mamička vždy spomenie na svoj prvý veľký sviatok. Alebo stavte na prívesok s fotografiou. Na kľúčoch bude ich originálnou ozdobou, ktorú bude mať mamička vždy pri sebe.

Venujte na Deň matiek originálny textilný darček

Zaujať novopečenú mamičku môžete aj unikátnymi darčekmi vyrobenými z textilu, ktoré mamičku potešia a zároveň splnia i praktickú úlohu v domácnosti.

Dokonca aj niektoré druhy darčekov, ktoré sú síce určené pre bábätko, môžu byť vhodným darom. Patria k nim rôzne pomôcky a potreby pre deti, ktoré uľahčujú každodennú starostlivosť.

Medzi takéto darčeky môžeme zaradiť napríklad podbradník s vlastnou potlačou. Stačí vybrať obrázok, fotografiu alebo text presne podľa vašich predstáv. Podávanie prvých kašičiek, ktoré býva pre mamičky často väčším zážitkom ako pre deti, tak môže byť o niečo úsmevnejšie.

vankúš s vlastnou potlačou

Ďalšími zaujímavými tipmi na vhodný textilný dar pre blízku osobu, ktorá oslavuje Deň matiek po prvý krát, sú rôzne doplnky do domácnosti. Tie budú každodennou spomienkou na tento pamätný deň. Jedným z nich je napríklad vankúšik s fotografiou ratolesti alebo srdečným nápisom. Alebo praktický uterák s ľubovoľným venovaním.

Výber darčeka na Deň matiek pre čerstvú mamičku teda nemusí byť vždy iba záležitosťou kvetov a čokolády. Porozmýšľajte, čo zo spomenutých tipov by bolo pre osobu, ktorú chcete obdarovať za jej oddanú starostlivosť o dieťa, najvhodnejšie. Potom stačí už iba zvoliť správny text či fotografiu, a originálny darček, ktorý nesie veľkú hodnotu, je na svete.

Vytvoriť darček na Deň matiek