Pracovný poriadok? Začína na stole | Blog
15.04.2016
DarčekyOdSrdca
2016-04-15 Pracovný poriadok? Začína na stole

Pracovný poriadok? Začína na stole

Ak chcete byť efektívni, mali by ste sa zamyslieť nad drobnosťami okolo seba. Podložka pod myš oblepená vrstvou prachu či nezahodené odpadky môžu zavážiť pri vašej celkovej organizovanosti a dojme, ktorým pôsobíte na kolegov a klientov.

Neporiadok na pracovnom stole

Všetko, čo nás obklopuje, nás niečím ovplyvňuje. Nemusíte v tom hľadať skryté súvislosti, je to prosté – usporiadanie pracovného stola a prostredie v kancelárii je naším odrazom. Buď pozitívnym, alebo negatívnym. Dobrá správa je, že novým návykom sa dá naučiť v každej chvíli, takže aj notorickí „bordelári” majú šancu. :)

Žiadne zbytočnosti, hovorí feng shui

Váš stôl by mal „dýchať”. Mať na ňom skutočne len to, čo potrebujete – počítač, perá, trhacie zápisníky a šanón s potrebnými dokumentmi. To je ono. Vieme, že to láka k uskladňovaniu hlúpostí, ale tých sa radšej vyvarujte, ako radí učenie feng shui, inak vás môžu pri produktivite brzdiť. Veci, ktoré nevyužívate tak často, odložte do šuflíkov.

Voda ako základný prvok

Pre prúdenie energie čchi je veľmi dobré do kancelárie umiestniť fontánu alebo akvárium. Ak takúto možnosť nemáte, tak si aspoň zaobstarajte obraz s prvkom vody. Zvýši energiu v miestnosti a zlepší vašu tvorivosť.

Doplnky

Ak si túžite pritiahnuť viac peňazí, kvetinu umiestnite do ľavého horného rohu pracovného stola. Táto časť totiž predstavuje sféru bohatstva.

Nad stôl je dobré zavesiť prvky zeme – kryštály. Takisto sa môžete vyhrať s doplnkami, ako je podložka pod myš s potlačou. Na našej stránke si môžete takúto podložku vytvoriť v priebehu niekoľkých minút s tým, že si fotku zvolíte sami.

Farby

Pri práci je dobré obklopovať sa farbami, ktoré napomáhajú koncentrácii, teda nemajú rušivé vplyvy. Červené steny sú typickým príkladom nevhodne zvolenej farby. Taktiež tmavé farby pôsobia pochmúrne a možno aj depresívne.

Tvrdá politika

Predstavte si, že sa denne stretávate v kancelárii s klientmi. Keď máte na stole prázdne hrnčeky, porozhadzované papiere a cez vrstvu prachu sa vám ťažko dýcha, tak len ťažko spravíte dobrý dojem.

Práve preto niektoré firmy bazírujú na „politike čistého stola”. Dávajú si záležať na tom, aby stoly ich zamestnancov boli čisté a boli na nich len skutočne reprezentatívne veci.

Samozrejme, tú kávu si urobiť môžete, ale treba si po sebe upratovať. A stačí skutočne málo. Napríklad aj to, že si pod hrnček dáte podložku. :-)

 

Viac kancelárskych potrieb nájdete tu