Pexeso s vlastnými fotkami: (Nielen) zábava pre celú rodinu | Blog
26.10.2016
DarčekyOdSrdca
2016-10-26 Pexeso s vlastnými fotkami: (Nielen) zábava pre celú rodinu

Pexeso s vlastnými fotkami: (Nielen) zábava pre celú rodinu

Vizuálnu pamäť, ako aj jemnú motoriku vášho malého huncúta podporia spoločenské hry. Pexeso s vlastnými fotkami vám pomôže detskú dušu zabaviť a uchvátiť.

rodičia zdvíhajú syna za ruky

Hranie pexesa však zďaleka nemá dobrý vplyv iba na troj- až štvorročné deti, ktoré sa zoznamujú s vecami naokolo a potrebujú si trénovať pamäť, pozornosť aj pohotové reakcie. V prvom rade stmeľuje rodinu. Rodičia si v kruhu spoločenskej hry môžu večer príjemne oddýchnuť a deti budú šťastné, že sa majú s kým a ako zabaviť.

Samozrejme, okrem pexesa existuje viacero spoločenských hier, ktoré sú príjemným spestrením domácej pohody. V tomto článku však pozornosť prenesieme práve na pexeso. Chceli by sme vám ukázať, že môže byť nielen zábavné, ale aj osobnostne prínosné. Tak sledujte!

Spojenie zábavy s učením

V hlavnej úlohe tejto hry stojí vaše dieťa. Veď kvôli nemu sedíte na zemi a ešte aj po práci rozmýšľate, kde nájsť ten správny pár k obrázku hrocha.

Na vašu ratolesť má hranie pexesa skutočne iba pozitívne dôsledky. Ak chcete, aby sa naučilo správne pomenovať všetky zvieratká, vždy po otočení obrázka ho vyzvite, aby povedalo jeho názov. Bude vedieť lepšie spájať súvislosti medzi sebou a naučí sa pomenovať mnoho zaujímavých predmetov, javov, krajín, zvierat.

Prečítajte si tiež: Ktoré hry podporujú inteligenciu detí?

Rozprávka (historka) na dobrú noc

Viete, čo deti milujú zo všetkého najviac? Rozprávanie príbehov. Takže pokojne prevezmite na tento večer úlohu rozprávača, ktorý opíše príbeh zvieratiek z pexesa. Ako sa mravec so slonom v lese stretli a išli pretekať v tom, kto bude rýchlejší....

Keby ste na pexeso využili vlastné fotky, napríklad z nedávnej dovolenky, príbehy sú hneď na svete. Nerozprávajte historky z fotiek len vy, ale nechajte, nech sa aj vaše dieťa „rozhovorí“. Opýtajte sa ho, či si pamätá na tú a tú fotku. Z hrania pexesa sa môže stať príjemný návrat na pekne strávené chvíle a tiež tým podporíte úžasnú detskú kreativitu.

Mentálny tréning nad zlato

Aj vaša dospelácka duša sa môže zo spoločenskej hry niečo naučiť. Mentálny tréning je skvelý pre všetkých ľudí bez ohľadu na vek. Keďže je náš mozog podobný ako sval (buď je nerozcvičený a lenivý, alebo pružný a výkonný), je dobré ho udržiavať v kondícii. Lúštením krížoviek, sledovaním vedomostných súťaží, hraním hier ako pexeso, čítaním kníh.

Ako deti očariť? Odpoveďou je pexeso s fotkami

Jednoznačne, deti majú rady veci, ktoré sú neošúchané a zábavné. Preto ich určite poteší, keď spolu s nimi vyberiete vlastné obrázky na túto milú spoločenskú hru. Spolu od vás budeme potrebovať 20 rôznych obrázkov, či už to budú fotky miest, obľúbených jedál, alebo rozprávkových postavičiek.... Hracie karty pexesa dostanete vytlačené na lesklom papieri. Postupujte tak, že obrázky jednoducho priložte z počítača do časti: Nahrať podklady.

Ak sa nás čokoľvek chcete opýtať, sme vám k dispozícii. :)

 

Chcem si navrhnúť vlastné pexeso