Perá či kľúčenky s fotkou: viete už, čo darujete tatkovi na Deň otcov? | Blog
05.06.2023
DarčekyOdSrdca
2023-06-05 Aj otcovia majú svoj deň: Prekvapte toho svojho s darčekom na mieru      Čas čítania: 2 min.

Aj otcovia majú svoj deň: Prekvapte toho svojho s darčekom na mieru

Deň otcov pripadá aj tento rok na tretiu júnovú nedeľu. Chcete toho svojho prekvapiť niečím originálnym? Poradíme vám niekoľko nápadov na darček pre otca, ktorý mu vyčaruje láskyplný úsmev na tvári.

chlapček dáva otcovi darček ku Dňu otcov

Ako nájsť najlepší darček na Deň otcov?

Deň otcov môže dať v niektorých prípadoch skutočne zabrať. Je to s nimi totiž o niečo náročnejšie, než s mamami. Existuje však cesta, ako zistiť, čo otca poteší. Tak napríklad, vo väčšine prípadov majú tatinovia, tatovia a ockovia radi praktické darčeky, ktoré nejako súvisia s ich záľubami. Treba preto dostatočne včas nastražiť uši a pozorne počúvať, čo hovoria. Určite tak prídete na zopár tipov a inšpirácií na vhodný darček na Deň otcov. Ak predsa len potrebujete trošku pomôcť, tu je zopár overených nápadov.

Čo poteší otca? Vyskúšajte adrenalínové zážitky

Darček vo forme zážitku patrí vo všeobecnosti medzi najobľúbenejšie darčeky. Špeciálnym prekvapením pre otca môže byť preto adrenalínová jazda na pretekárskom okruhu, bungee jumping alebo let balónom.

V tomto prípade však nejde o drobnosť, ale o niečo finančne náročnejší darček. Ak však máte pocit, že práve tento rok bol vo vašom vzťahu s otcom výnimočný, prípadne sa mu chcete za niečo odvďačiť väčším darom, rozhodne stavte na zážitky.

A aby z toho vznikla krásna pamiatka na celý život, nezabudnite tú najlepšiu momentku zvečniť v podobe fotoobrazu alebo inej dekorácie.

Darček pre otca zo srdca? Potlačte ho

Hľadáte skutočne osobný kúsok? Pomôžu vám darčeky, ktoré môžete personalizovať. To znamená, že ich dotvoríte podľa svojich predstáv – napríklad fotkou, citátom, vtipným textom alebo venovaním ku Dňu otcov. Potlačiť sa dá už takmer čokoľvek od uterákov, šiltoviek až po tienidlá do auta.

V prípade športovo založených oteckov sú vhodnou voľbou tričká alebo mikiny s potlačou, pre kávičkárov podložky pod hrnčeky. Praktickým darčekom sú aj kľúčenky s fotkou alebo identifikačné štítky dog tag.

Maskáčové tričko s vlastnou potlačou

Vyberte darček pre otca, ktorý si užije spoločne s mamou

Ak máte doma otca, ktorý má veľa povinností a občas aj stresu, doprajte mu to najcennejšie, čo všetci máme. Čas. V ideálnom prípade strávený v blízkosti milovanej osoby. Skúste mu darovať ku Dňu otcov darček v podobe lístkov na koncert alebo do divadla, či do kina. Odreaguje sa tak od starostí a navyše tým rodičom doprajete krásne strávené chvíle vo dvojici.

Pripravte na Deň otcov menu alebo dobroty, ktorým neodolá

Zaručeným spôsobom, ako vyčarovať radosť v mužských očiach, je dobré jedlo. Má rád sviečkovú, domácu štrúdľu a kvalitný sekt? V jeho slávnostný deň mu môžete splniť pokojne aj všetky tieto želania. Keďže tento jeho sviatok pripadá vždy na nedeľu, máte zaručene dosť času na nákup a taktiež prípravu. Obľúbenú šálku čaju alebo rannej kávy mu zase môžete pripraviť do hrnčeka s venovaním alebo srdečným citátom.

Najvzácnejší darček pre každého otca sú spoločné chvíle

A drobná rada na záver. Aby ste pochopili mužské princípy, nezabudnite na to, že muži nie sú tak sentimentálni ako ženy. Svoje deti však nadovšetko milujú a radi s nimi trávia čas. Deň otcov je preto ideálna príležitosť na to, aby ste odložili všetky komunikačné nástroje modernej doby a jednoducho sa so svojim otcom porozprávali a strávili príjemné chvíle. A nezabudnite mu počas dňa pripomenúť, aké výnimočné miesto vo vašom živote má.

Vybrať darček pre otca