Obraz, ktorý by ste si nikdy nedali na stenu | Blog
15.09.2016
DarčekyOdSrdca
2016-09-15 Obraz, ktorý by ste si nikdy nedali na stenu

Obraz, ktorý by ste si nikdy nedali na stenu

Bábätko v tekvici

Aj nás zaujímalo, aké motívy sú pre ľudí „najodpudzujúcejšie”, a tak sme sa vás spýtali.

Gýč je univerzálnym slovom, ktorým označujeme obrovské množstvo vecí. Veci, ktoré sa nám páčia, sú milé a zlaté, ale predsa len…sú už tak nejako obohrané. V určitom životnom období ich totižto mal doma pravdepodobne každý. Vedeli ste napríklad, že symbolom gýča je záhradný trpaslík? A koľkým z vás sa vystavuje na záhrade?

Ako je to však s motívmi obrazov? Ktoré fotky alebo obrazy vám „pília nervy”?

Podľa mňa sú naozaj hrozné malé deti, ktoré sú oblečené ako tekvice alebo akékoľvek iné ovocie,“ vyjadrila sa Michaela.

Áno, je pravda, že pri pohľade na malé, bucľaté, vysmiate dieťa uväznené v dozaista lepkavej tekvici sa asi mnohí z nás pousmejú. Dali by ste si však takúto fotografiu nad kuchynský stôl? Alebo kamkoľvek?

A čo ten váš malý potomok, ktorý raz vyrastie a bude sa musieť pozerať na to, ako ste z neho v jeden deň urobili obéznu oranžovú guľu?

Gýčová krajina s kačicami pri jazere

 

Pre mňa sú totálnym gýčom „akože” nakreslené stromy popri ceste a nejaké jazero s kačicou,” predostrel svoj názor Martin.

Krajinky sú síce pekné, ale sú zväčša tiež bez nápadu, často celkom rovnaké a bez príbehu. Nájsť pekný obraz krajinky dá naozaj zabrať.

Viackrát sa medzi vašimi odpoveďami objavili aj kvety. „Jednoznačne najhoršia je váza s kvetinami v zátiší. Alebo aj také tie obrazy, čo predávajú turistom na dovolenke. Romantické západy slnka a podobne,” odpovedala Šarlota.

 

Napríklad aj niečo takéto?

Kvetiny vo váze

Andrea sa na to pozerá inak: „Ja osobne nemám rada, ak sa nejaké médium hrá na iné. Napríklad ak niečo odfotím a na výslednú snímku použijem filter, ktorý danú fotku zmení (či už farebne alebo tvarovo) a v konečnom dôsledku vyzerá, akoby to bola maľba či kresba.”

Priznajme si, kto z nás ešte na žiadnu fotku nepoužil filter? Výber toho správneho filtra na selfie, čo ste si práve urobili, je pre niektorých jedným z tých najdôležitejších krokov pri zhotovovaní fotky. A pritom je to asi to najmenej podstatné.

Čo vy? Aký motív by ste si nikdy nezavesili na stenu? A nevisí vám doma náhodou niečo v tomto štýle?

ruky spojené do srdca so západom slnka

 

Vytvorte si vlastný vkusný fotoobraz