Nie je mikina ako mikina. Navrhnite si vlastnú a noste originál | Blog
30.09.2021
DarčekyOdSrdca
2021-09-30 Nie je mikina ako mikina. Navrhnite si vlastnú a noste originál      Čas čítania: 3 min.

Nie je mikina ako mikina. Navrhnite si vlastnú a noste originál

Hoci je mikina najčastejšie vyhľadávaným oblečením najmä na jeseň či jar, celkom určite príde vhod i počas chladnejších letných večerov či extrémne studených zimných dní ako stredná vrstva oblečenia. Mikina je jednoducho univerzálny kúsok, ktorý nechýba v žiadnom šatníku. Ak hľadáte práve takú, no v žiadnom regáli na vás nevyskočila vaša srdcovka, máme pre vás riešenie. Jednoducho si ju vytvorte podľa seba.

Mikina s potlačou je totiž skvelý spôsob, ako na pohodlný kúsok oblečenia preniesť obľúbený motív podľa svojich predstáv. Ako na to?

biela mikina

 

Mikina s potlačou – ako si správne vybrať a vytvoriť unikát krok za krokom?

Mikina je skutočne obľúbenou súčasťou outfitu každého mladého i staršieho člena rodiny. Ak sa navyše pridá i príjemný materiál, môžete ju využiť nielen na voľnočasové aktivity a oddych, ale pokojne i na pobyt v prírode, ľahkú turistiku alebo ako súčasť casual oblečenia do práce či do školy. Zloženie v zastúpení 80 % bavlna a 20 % polyester je vhodné na akúkoľvek z menovaných príležitostí.

 

Vyberte si odtieň mikiny s potlačou, ktorý sa vám hodí k šatníku a zohľadní aj samotnú potlač

Skôr, než sa rozhodnete pre výber potlače, ktorá by mala vašu novú originálnu mikinu zdobiť, je potrebné vybrať si farbu a veľkosť mikiny. Nemusíte sa však obávať, že by ste nenašli vhodný odtieň. K dispozícii je ich totiž viac než 30, takže si pohodlne vyberú aj tí najnáročnejší. Pri výbere farby mikiny však odporúčame zvážiť farebnú zladenosť či kontrast s potlačou, ktorú sa rozhodnete na mikinu umiestniť.

 

Mikina by mala byť pohodlná, pri výbere veľkosti pridajte zopár centimetrov

Druhým bodom, ktorý je pri výbere mikiny s potlačou nevyhnutný, je voľba veľkosti. K dispozícii je škála od XS až po 5XL (veľkosti 4XL a 5XL sú k dispozícii na objednávku len pre vybrané farby). Ak si nie ste istý, ktorá veľkosť vám najlepšie padne, prípadne váhate medzi dvoma, celkom isto vám pomôže veľkostná tabuľka, s ktorou si môžete porovnať svoje rozmery. Vo všeobecnosti však platí, že sa mikina často nosí ako druhá vrstva oblečenia, preto je žiaduce pridať niekoľko centimetrov navyše, a v prípade rozhodovania sa medzi veľkosťami siahnuť po tej väčšej.

modrá mikina

 

Aké parametre by mali spĺňať podklady pre mikinu s potlačou?

Či už sa rozhodnete pre obrázok, alebo text, prípadne ich kombináciu, je potrebné dodržať niekoľko dôležitých bodov, aby stál výsledok za to. Samozrejmosťou je kvalitná technológia, ktorá je zabezpečená priamou potlačou. Podkladová grafika, ktorú je možné na mikinu potlačiť, by mala byť maximálne v rozmere 40 x 42 centimetrov na výšku v rozlíšení 5 px/mm (5 obrazových bodov/pixelov predlohy na 1 mm rozmeru tlače). Umiestniť ju možno podľa požiadaviek zákazníka na hruď alebo na chrbát mikiny, prípadne za príplatok na obe strany.

 

Tipy a nápady na originálnu mikinu s potlačou

Potlač na mikinu vám skutočne prináša širokú škálu možností, ako vytvoriť unikátny dizajnový kúsok, ktorý celkom určite v žiadnom obchode či e-shope nenájdete. Prvou možnosťou je nechať vyrobiť mikinu s fotkou z vlastného albumu. Či už by mikina slúžila ako darček z lásky, pamiatka na dovolenku alebo vtipná recesia, po tejto možnosti siahajú mnohí zákazníci.

mikina s potlačou faxcopy

Ak by ste radi ostali pri obrázkovej verzii, no žiadnu vhodnú fotografiu nemáte, pokojne sa rozhladnite po internete. Originálne obrázky, grafiku, piktogramy i skice ceruzkou nájdete vo vyhľadávači pomocou nástrojov, kde si jednoducho nastavíte potrebné práva na použitie. Alternatívou sú fotobanky s množstvom obrázkov zdarma alebo si pokojne môžete nejaký zakúpiť.

Mikine s potlačou však skvele sedí i text. Či už vaše osobné motto, vtipný slogan, hláška alebo citát niekoho známeho, možností je naozaj neúrekom. Niekoľko z nich, ako vhodnú inšpiráciu, nájdete aj v článku na našom blogu 15 najlepších vtipných citátov na tričká s vlastnou potlačou. Kreativite sa však medze nekladú. Pokojne môžete skombinovať ktorúkoľvek z uvedených možností a objednať si mikinu s potlačou presne podľa vášho gusta. Veríme, že sme vám vnukli vhodný nápad a ozrejmili všetky potrebné detaily. V prípade, ak si neviete rady s prípravou podkladov, neváhajte a obráťte sa na nás.

Objednať mikinu s potlačou