Naozaj sa oplatí nakupovať počas Black Friday? | Blog
08.11.2023
DarčekyOdSrdca
2023-11-08 Naozaj sa oplatí nakupovať počas Black Friday?      Čas čítania: 4 min.

Naozaj sa oplatí nakupovať počas Black Friday?

Na konci novembra viacerí netrpezlivo čakajú na jednu z najväčších celosvetových predajných akcií, ktorú poznáme pod názvom Black Friday. Ale popravde, stojí za to v tomto období nakupovať? Myslíte si, že je to naozaj ten správny moment pre nákupy? Preskúmajme spolu plusy Black Friday a tipy, na ktoré by ste nemali zabúdať, aby bol váš nákup naozaj hodnotný a výhodný. Či už ste fanúšikom Black Friday, Cyber Monday alebo nie, jedno je isté, šanca na dobrý a výhodný nákup je tu celoročne, aj vďaka celoročne výhodným cenám produktov a sezónnym akciám akými sú napríklad nákup darčekov na Valentína, nákup darčekov na Vianoce či napríklad na Deň matiek alebo Deň otcov. No ale teraz naspäť k Black Friday.

Čo je Black Friday a prečo je považovaný za najlepšiu dobu na nákup?

O Black Friday už každý niečo počul, no vieme vôbec čo to je a prečo tento deň berieme ako tú najlepšiu príležitosť na nákupy? V krátkosti ide o deň, kedy obchodníci z celého sveta dávajú výrazné zľavy na svoje produkty a služby. Tento „nákupný sviatok“ má korene v Amerike a v súčasnosti sa rozšíril už po celom svete. Zvyčajne ide o deň plný akciových ponúk, momenty kedy si môžeme konečne dopriať tie veci, na ktoré sme celý rok len pokukovali a nemohli si ich dovoliť. Tento deň však môže byť aj dňom kedy môžeme rýchlo a výhodne nakúpiť v predstihu aj vianočné darčeky.

Ideálne však je, ak vám obchodník ponúka výhodný nákup dávkovaný počas celého roka, nie len počas Black Friday. Nemusíte tak čakať na šancu jedenkrát ročne si uchmatnúť to, čo sa vám inak nedarí výhodne nakúpiť. Platí staré známe: „Nie je všetko zlato, čo sa blyští.“, je dôležité si dopredu dobre premyslieť či to čo chcete, aj skutočne potrebujete. Aby sa nestalo, že nakoniec si domov prinesiete množstvo nepotrebných vecí, len kvôli ošiaľu a krátkej výhodnej cene. Preto, ak idete nakupovať počas Black Friday, nakupujte s rozumom.

Čo je Cyber Monday?

Nemali by sme opomenúť ani Cyber Monday, ktorý je prvý pondelok po Dni vďakyvzdania v Amerike. Je to druhý najväčší výpredajový deň hneď po Black Friday, ale prebieha hlavne v online svete pri online nakupovaní. Pôvodne bol totiž Black Friday len v kamenných predajniach. Po novom je však súčasťou už aj online nakupovania a spolu Black Friday + Cyber Monday tvoria „kybernetický predĺžený víkend plný zliav“. Pre obchodníkov je práve tento víkend ideálny na nazbieranie čo najviac dôležitých dát o svojich zákazníkoch pred Vianocami a tiež na vypredanie skladových zásob a ležiakov, ktoré sa im počas roka nepredávajú podľa plánov a predstáv.

Cyber monday zlavy v eshopoch fotodarceky

Výhody nakupovania počas Black Friday

Aké sú plusy nakupovania počas Black Friday? Koľkokrát sa nám stane, že máme príležitosť nakúpiť so super zľavou darčeky a produkty, ktoré by sme možno za bežných okolností vôbec nekúpili? Je to zbytočné, no na druhej strane Black Friday je ten deň, kedy si môžeme dopriať aj luxusnejší kúsok, niečo, po čom už dlho túžime alebo čo nás jednoducho zaujme. V porovnaní s inými dňami by mala byť vysoká pravdepodobnosť, že nakúpime za oveľa nižšie ceny ako obvykle.

Nezabudnime si však položiť otázku – či sú všetky tieto zľavy naozaj také skvelé, ako sa tvária. Môže sa nám stať, že niektoré "výhodné" ponuky sú iba ilúziou a skončíme so zaplatením ešte viac peňazí, ako sme pôvodne plánovali. Treba si totiž dať pozor na obchody, ktoré tento sviatok zneužívajú a umelo navýšia cenu produktov, za vidinou odkomunikovania umelo navýšenej percentuálnej zľavy na konkrétnu vec. Preto ak počas Black Friday plánujete utratiť viac peňazí na vopred vytypovanú vec, spravte si vopred cenový prieskum, aby ste naozaj ušetrili a nepreplatili.

Black friday vyhodnost nakupovania

Ako urobiť výhodný nákup na Black Friday?

Ako medzi všetkými výhodnými Black Friday ponukami nájdete tie pravé pre vás? Začnite jasným rozhodnutím o tom, čo chcete uloviť. Každoročne je tento deň zaplavený tzv. "impulzívnymi" nákupmi, za ktoré si vo výsledku nadávame a zbytočne vyprázdnia našu peňaženku. Ďalej nezabudnite sledovať ceny ešte pred tým ako sa začne Black Friday. Je známe, že niektoré obchody trochu navýšia ceny a následne ponúknu "super" zľavy. Takže, ak budete mať prehľad o cenách dopredu vo výsledku môžete skutočne usporiť.

Black Friday je síce super príležitosť na nakupovanie, no nemali by sme zabúdať ani na nákup darčekov pre seba, či blízkych za výhodné ceny počas celého roka. Jednoducho vtedy kedy ich potrebujete a zároveň je veľká pravdepodobnosť, že natrafíte aj na rôzne sezónne zľavy, napr. zľava na tričká s vlastnou potlačou počas leta, či zľava na darčeky pre mamu, pred Dňom matiek.

Fotodarčeky a ich celoročne výhodné nakupovanie

Nákup fotodarčekov je skvelý a výhodný počas celého roka, netreba čakať na Black Friday alebo iné mega zľavy. Úžasné na nich je, že ich môžete darovať hocikomu – členovi rodiny, priateľovi, kolegovi z práce alebo ak si ich chcete dopriať pokojne aj sebe. Na výber máte z hromady možností – fotokniha, pekný fotoobraz alebo napríklad hrnček s vašou fotkou. Fotodarčeky môžete darovať kedykoľvek, vyčarovať nimi radosť a lásku, môžete častejšie a nie len v určitom období. A viete čo robí fotodarčeky skutočne jedinečné? Je to práve vaša fotografia, ktorá je originálna a nezameniteľná.

Black friday celorocne vyhodne nakupovanie fotodarcekov

Nakupovanie počas Black Friday alebo celoročne?

Je pravda, že obdobie Black Friday nám prináša množstvo rôznych zliav a výhodných ponúk, no nie vždy sú tak ružové ako sa zdá. Dávajte si pozor a buďte obozretní, aby ste neprišli skôr o peniaze, než by ste ich stihli ušetriť. Klamstvo vo forme falošnej zľavy môže byť lákavé. Ale ak na to pôjdete s rozumom a s plánom, Black Friday môže byť pre vás naozaj úspešnou akciou plnou super nákupov.

Ak zháňate fotodarčeky, naozaj nemusíte odkladať svoj nákup až do novembra. U nás sú po celý rok dostupné za super ceny. Najlepší nákup nezávisí len od obdobia kedy nakupujete, ale aj od toho, čo a od koho nakupujete. Urobte radosť svojim blízkym darom, ktorý je jedinečný a osobný, a ktorý oživí vaše spoločné zážitky. Vyberte si niečo pekné z našej bohatej ponuky fotodarčekov – od fotokalendárov, fotoobrazov, cez hrnčeky s vašou vlastnou fotkou, až po puzzle z vlastnej fotky. Upustite uzdu svojej fantázii a vymyslite darček, ktorý bude mať dušu.

Nakupovať fotodarčeky