Najkrajšie darčeky pre mamu nielen na Vianoce. Inšpirujete sa? | Blog
31.10.2021
DarčekyOdSrdca
2021-10-31 Najkrajšie darčeky pre mamu nielen na Vianoce. Inšpirujete sa?      Čas čítania: 4 min.

Najkrajšie darčeky pre mamu nielen na Vianoce. Inšpirujete sa?

Darček pre mamu je nepochybne jednou z vecí, ktoré riešime takmer všetci niekoľkokrát ročne. Nielen míľovými krokmi blížiace sa Vianoce, ale i narodeniny, meniny či májový Deň matiek sú skvelou príležitosťou, ako svojej mame prejaviť lásku, úctu a vďaku za všetko, čo pre nás robí.

Hľadáte tip na darček pre mamu, ktorý ju skutočne poteší? V tom prípade sa vyskúšajte inšpirovať našimi nápadmi.

mama sa objíma s dcérkou, ktorá jej dala darček

 

Darček pre mamu si vyžaduje dávku kreativity. Kvalitné prevedenie a dobrý nápad sú základ

Máte už plné zuby neosobných a všedných darčekov, nad ktorými sa mama milo pousmeje, no ani ten šál, ani papuče, ktoré ste jej darovali vlani, ste ju nikdy nevideli nosiť? Nuž, nie je to zrovna kvantová fyzika, no darček od srdca pre osobu, ktorá vás priviedla na tento svet, by mal spĺňať niekoľko základných bodov.

 

Dobrý nápad je na nezaplatenie. Ako k nemu dospieť?

Ak so svojou mamou zdieľate spoločnú domácnosť, odpoveď je jednoduchá. Majte oči na stopkách. Akú vec z domácnosti mama používa najčastejšie? Aký typ oblečenia nosí? Aké sú jej obľúbené farby a preferovaný štýl? V akom duchu sa nesie interiér jej domácnosti a čo najradšej robí vo voľnom čase? Tieto všetky, a mnohé ďalšie otázky podobného charakteru, vás ľahko navedú k odpovediam, ktoré poslúžia ako indície. Vďaka nim už hľadanie darčeka pre mamu nebude pripomínať hľadanie ihly v kope sena.

V prípade, ak už ale s mamou nebývate alebo vám podobné nápovedy už poslúžili ako tipy na predošlé darčeky, nevešajte hlavu. Skúste ju nenápadne vyspovedať pri najbližšom stretnutí otázkami, ktoré odhalia napríklad jej plány do budúcnosti, skryté túžby či nenaplnené sny. A nová studnica nápadov je na svete. Napokon, nikdy neviete. Čo ak mama plánuje renováciu kuchyne, objavila čaro rekreačnej cyklistiky alebo neúspešne prehľadáva e-shopy, aby našla tričko s fotkou kapely zo svojho mládí.

 

Ak niečo neexistuje, jednoducho to vyrobte. Darček pre mamu šitý na mieru je zaručený originál

Samozrejme, nemyslíme tým, že by ste sa mali vrhnúť na výrobu keramiky, zákazkové šitie alebo v sebe objavovať skryté umelecké vlohy. V ponuke personalizovaných darčekov však nájdete množstvo takých, ktoré po doplnení vhodným dizajnom vytvoria originálny a jedinečný darček, aký nemá na svete obdobu. Namiesto toho, aby ste prehľadávali výstavy a galérie, nechajte svojej mame napríklad vyrobiť fotoobraz so zátiším s obľúbenými kvetmi, fotografiou z obľúbeného kúta na svete alebo s jej milovanými vnúčatkami.

 

Kvalita je základ, aby darček pre mamu vydržal čo najdlhšie

Dostali ste práve skvelý nápad a premýšľate nad možnosťami, ako ho zrealizovať? Dobrá rada nad zlato znie – stavte na kvalitu. To je napokon tá najdôležitejšia podmienka, aby váš darček pre mamu nestroskotal na prevedení, z ktorého sa napokon nebude môcť mama radovať plnohodnotne. Príkladom je overený výrobca či dodávateľ, kvalitná potlač alebo služby s výbornými referenciami.

plechový hrnček s vlastnou potlačou

 

Tipy na darčeky pre mamu, ktoré zaručene zabodujú

Hrnček či tričko s dizajnom podľa osobného vkusu je ideálny darček pre mamu

Aj vaša mama má zaručene preferovaný štýl, obľúbeného interpreta alebo životné krédo, ktorým sa riadi už od pradávna. Nechať vytvoriť jedinečný hrnček s potlačou či fotkami je skvelý spôsob, ako jej vyčarovať úsmev na tvári zakaždým, keď si ráno naleje čerstvú kávu alebo svoj obľúbený sypaný čaj.

Alternatívou je vytvoriť jej doplnok do šatníka, ktorým sa môže pýšiť pred kamarátkami alebo zvečniť svoje múdre rady unikátnym spôsobom. Tričko s potlačou alebo univerzálna sukňa, ktorá je zároveň skrytými šortkami v prevedení 2 v1, poteší nejednu aktívnu mamu, ktorá má svoj jedinečný štýl.

 

Doplniť interiér originálnym kúskom je darček, ktorý mama zaručene ocení

Nič nehovoriace dekorácie možno poslúžia nejaký ten čas a potom ich vystriedajú iné. Existujú však aj netradičné kúsky, ktorý je možné zakomponovať priamo do interiéru domácnosti natrvalo. Ak majú navyše pridanú hodnotu v podobe spomienky či personalizovaného dizajnu, darček pre mamu naberá úplne nový rozmer. Plánuje tá vaša onedlho prerábať svoj príbytok alebo je už na čase vymeniť set na zubnú kefku a mydlo? V tom prípade to urobte za ňu a vdýchnite mu kúsok originality. Kúpeľňový set s potlačou môžete navrhnúť vo vidieckom štýle, romantickom dizajne, s originálnym citátom alebo s veselou rodinnou fotkou tak, aby zapadol ako chýbajúci dielik puzzle.

Vskutku netradičným a neokukaným nápadom je keramická obkladačka s potlačou, ktorá v spojení s dobrým nápadom na dizajn vdýchne každému interiéru osobitné čaro. Výborným nápadom je už spomínaný obľúbený citát alebo motto, iniciály, významný dátum, venovanie alebo jemné kontúry portrétu či zátišia.

 

Dopriať relax či skrášľujúcu kúru je darček pre mamu, ktorý ocení každá žena

Spomeniete si, kedy si vaša mama dopriala chvíľku pre seba? Ak patrí k tým, ktoré nezabúdajú na to, že i mamy potrebujú patričnú starostlivosť, je napríklad darčeková poukážka u jej obľúbenej kozmetičky, kaderníčky alebo masérky skvelým darčekom pre mamu, ktorý určite neostane nevyužitý.

žena na kozmetickom ošetrení

 

V druhom prípade je tu stále možnosť dopriať svojej mame viac. Obzvlášť, ak podobné služby nevyužíva. Napokon, kto by už odmietol kúsok dávku relaxu a uvoľnenia v dnešnej uponáhľanej dobe?

Najdôležitejšie kroky k tomu, aby ste vo výsledku našli darček pre mamu, ktorý ju prekvapí, dojme, poteší, rozcíti alebo si vďaka nemu dopraje zaslúžený relax, sú teda jasné. Idea, ktorým smerom sa uberať, personalizované darčeky a napokon kvalitné vyhotovenia a overené služby sú presne tie oporné body, ktoré vás dovedú k tomu najlepšiemu výsledku. A ak nemáte v pláne darček pre mamu odbiť tradičným klišé typu čokoláda alebo izbová rastlina, veríme, že vás naše tipy inšpirovali k originálnemu nápadu, ktorý čoskoro pretavíte na realitu. V Darčekoch od srdca vám radi pomôžeme nielen vďaka širokej ponuke originálnych predmetov, ale i odborným radám a tipom v našom blogu.

Vybrať darček pre mamu