Moderné fotoobrazy, ktoré sa hodia do obývačky. Inšpirujete sa? | Blog
27.01.2022
DarčekyOdSrdca
2022-01-27 Moderné fotoobrazy, ktoré sa hodia do obývačky. Inšpirujete sa?      Čas čítania: 4 min.

Moderné fotoobrazy, ktoré sa hodia do obývačky. Inšpirujete sa?

Fotoobraz do obývačky v modernom, ale i tradičnom interiéri dokáže dotvoriť atmosféru a dodať celému konceptu tú správnu bodku. Že práve taký hľadáte? V tom prípade čítajte ďalej.

Prinášame tipy, podľa čoho fotoobraz do obývačky vybrať a taktiež niekoľko inšpiratívnych trendov v duchu aktuálne moderného minimalizmu a kreativity.

obývačka s tyrkysovou sedačkou a obrazom na stene

 

Fotoobraz do obývačky vyberajte podľa štýlu, ale aj úlohy, ktorú má plniť

Niektoré kritéria výberu fotoobrazu do obývačky či inej miestnosti vo vašej domácnosti sú jasné bez toho, aby ste sa nad nimi museli zamýšľať. Napokon, základom je, aby sa vám obraz páčil.

Sú však i také kritériá, ktoré vám napadnú možno až vo chvíli, keď obraz nejaký ten čas vo vašej obývačke už visí a nespĺňa to, čo by se od neho očakávali. Možno by ste sa čudovali, no taký fotoobraz nemusí len bezducho visieť, ale dokáže celú miestnosť nabiť tou správnou energiou.

Ako teda vybrať ten správny?

 

Pri výbere fotoobrazu do obývačky sa nechajte viesť štýlom, v akom ste interiér zariadili

Napokon, každý z nás preferuje určitý štýl nábytku a zariadenia domácnosti, ktorý v jeho domove prevažuje. V obývačke s lesklými plochami a čistými líniami by ste len sotva očakávali obraz s motívom slovenskej ľudovej výšivky. Ak ste, naopak, podľahli čaru vidieckeho štýlu či dokonca retro, skúste sa poobzerať po obrazoch, ktoré vás do čias minulých dokážu preniesť zakaždým, keď sa na ne zadívate. Avšak pozor.

Vráťme sa o krok späť k príkladu s výšivkou. Hoci sa na prvý pohľad do interiéru v modernom minimalistickom štýle nehodí, boli by ste prekvapení, ako taký doplnok dokáže strhnúť pozornosť a vniesť do vašej obývačky tú správnu iskru, ktorú márne hľadáte. Platí teda, že aj kombinácia dvoch úplne odlišných štýlov dokáže vytvoriť jedinečnú atmosféru. Dobrá rada v tomto prípade znie – menej je viac.

 

Fotoobraz v obývačke dokáže ovplyvniť vaše emócie. Aké by mali byť?

Skôr než sa rozhodnete, ktorý fotoobraz si vybrať, porozmýšľajte nad tým, akú funkciu obývacia izba vo vašej domácnosti plní. Pri rodinách s malými deťmi je často, spolu s kuchyňou, centrom diania, kde rodina trávi spoločné chvíle, hrá spoločenské hry alebo sleduje vysielanie. V takomto prípade je na mieste, vybrať si fotoobraz s veselým motívom, ktorý dokáže vdýchnuť štyrom stenám kúsok bezstarostnosti a vzbudiť pocit “tepla a bezpečia”.

Ak však ide o obývačku, ktorá je skôr využívaná ako miestnosť pre návštevy, prípadne ako oddychová miestnosť, pokojne siahnite po menej emotívnejších motívoch. Napríklad takých, ktoré vás naladia na vlnu upokojenia po dlhom pracovnom dni a dovolia vašim myšlienkam pokojne a bezcielne poletovať sem a tam.

Alebo je vaša obývačka zároveň i vašou pracovňou či aktuálne dočasným homeoffice-om? V tom prípade si môžete dovoliť vybrať kreatívnejšie kúsky. Napokon, aj fotoobraz dokáže podnietiť k inšpiratívnej tvorbe alebo vytvoriť aktívny pracovný náboj. Príkladom sú fotoobrazy s motivačnými citátmi alebo pokojne i vlastným osobným cieľom, ktorý by ste chceli v rámci sebarozvoja dosiahnuť.

 

Má byť fotoobraz v obývačke len nenápadný doplnok alebo upútať každého, kto do nej vojde?

V každom interiéri by mal byť jeden dominantný prvok, ktorý vytvára presne tú atmosféru, ktorú v danej miestnosti chcete navodiť. V prípade obývačky je to často sedacia súprava, sekretár alebo dominantný konferenčný stolík. Ak sa však chcete s duchom interiéru tak trochu vyhrať, máte i iné možnosti.

Vyskúšajte sa poobzerať po najbližšom starožitníctve alebo online bazároch, kde ľudia ponúkajú originálne kúsky nábytku a dekorácie. Očariť vás môže retro skrinka, monumentálne kreslo – ušiak z čias našich babičiek či pokojne i jedinečný obraz, ktorý do vašej obývačky zapadne ako chýbajúci dielik puzzle. Napokon, takýto fotoobraz si môžete nechať aj vytvoriť. Nenápadný, s rozmerom od 20x20 centimetrov alebo taký, ktorý vytvorí originálnu dominantu celej miestnosti s rozmermi až do 100x200 centimetrov.

 

Inšpirácia na fotoobraz do obývačky, ktorá vám rozšíri obzory

Nielen spoločenské vzťahy a súhra človeka s prírodou zažívajú v aktuálnej dobe akési obrodenie. K slovu, v prípade interiérového dizajnu, sa hlási minimalizmus a kreativita ako hnací motor do budúcnosti. Práve v tom duchu sme pre vás vybrali niekoľko inšpiratívnych kúskov, ktoré by ako fotoobraz do obývačky celkom určite splnili svoje poslanie.

 

Minimalizmus vo vybraných farbách

Nič komplikované, všakže. A predsa s pokojnou emóciou v pastelových farbách, ktoré môžete podľa potreby zladiť so svojim interiérom. Takýto fotoobraz pôsobí skvele ako jemný doplnok v obývačke, kde radi trávite chvíle oddychu.

 

Minimalizmus, ale vo veľkom

Práve toto je skvelý príklad fotoobrazu, ktorý vo vašej obývačke bude pôsobiť doslova ako magnet. Dominantný a predsa nerušivý. Dokonale zapadne do miestnosti, ktorú najčastejšie používate na stretnutia s vašimi hosťami.

 

Rodinný fotoobraz tak trochu inak

Nepodľahli ste ošiaľu rodinných fotografií na plátne? Ak nechcete vystavovať svoje tváre, vystavte iné. Pokojne i zvieracie. Vo vtipnom prevedení môžete do svojej obývačky aj vďaka fotoobrazu vniesť kúsok atmosféry, ktorá vašu veselú rodinu vystihuje.

 

Fotoobraz do obývačky nemusí byť len jeden

Pomocou fotoobrazov a dekorácií, akými sú napríklad originálne hodiny, môžete vytvoriť jedinečný doplnok vašej obývačky – mozaikovú stenu, ktorá sa bude niesť v jednom či dvoch odtieňoch a menšie prvky tak spolu vytvoria unikátny celok, ktorý zaručene v inej obývačke nenájdete.

 

Nechajte fotoobraz prehovoriť

Obľúbený citát alebo motto, ktoré vás dokážu motivovať, ale i dennodenne pripomenúť to, čo je v živote dôležité. Už sa vám aj tisnú na jazyk? Na fotoobraze napokon nemusí byť žiaden obraz. Postačia slová, ktoré majú pre vás špeciálny význam.

 

Premýšľate práve nad tým, kde by ste podobný obraz mohli nájsť? Nemusíte prehľadávať obchody či preklikávať stránky a uspokojiť sa s niečím, čo by sa vašej predstave len približovalo. Vytvorte si fotoobraz do obývačky na mieru, radi vám podáme pomocnú ruku.

Objednať fotoobraz do obývačky