Máj, mesiac lásky: 12 originálnych darčekov, ktorými zaručene zabodujete | Blog
04.05.2022
DarčekyOdSrdca
2022-05-04 Máj, mesiac lásky: 12 originálnych darčekov, ktorými zaručene zabodujete      Čas čítania: 4 min.

Máj, mesiac lásky: 12 originálnych darčekov, ktorými zaručene zabodujete

Ak existuje ideálny čas, kedy obdarovať milovanú osobu (samozrejme, okrem Vianoc), je to práve máj. Urobiť radosť svojej partnerke, manželovi, rodičom či kamarátovi, napokon nie je nič zložité. Jediné, čo k tomu potrebujete je dobrý úmysel a vhodný darček. Hľadáte inšpiráciu? Nech sa páči, vybrali sme pre vás 12 skvelých tipov na neobkukané darčeky s originálnym nápadom.

papierová obálka s kvetmi a nápisom May

 

1. Vyrobte vlastnoručný HANDMADE darček

Ak máte nejaké hobby, ktorému sa vo voľnom čase venujete, nie je nad čím dlho uvažovať. Postačí, ak ho zakomponujete do darčekového predmetu a originálny nápad máte vyriešený. Vlastnoručná maľba na plátne, opäť moderný náramok priateľstva, domáce koláčiky v originálnej hliníkovej krabičke s potlačou v tvare srdca alebo pokojne i vami zložená pieseň, obsadia vždy prvé priečky tých najkreatívnejších darčekov.

 

2. Vymyslite nezabudnuteľný zážitok

Určite viete, po čom v kútiku duše milovaná osoba túži. Či už je to adrenalín v podobe skoku s padákom, let balónom, šialene rýchla jazda v pretekárskom aute, alebo, naopak chvíľka relaxu v nádhernom wellness centre niekde uprostred prírody, dnes je možností neúrekom. A pokojne do toho zážitku zakomponujte i seba a dožičte si nezabudnuteľný zážitok vo dvojici.

 

3. Ploskačka s gravírovaním poteší otca, partnera i kamaráta

Skutočne originálny nápad je náprsná fľaška s gravírovaním, ktorej môžete vdýchnuť dizajn podľa svojich predstáv. Výber zo štyroch farieb ponúka možnosť siahnuť po luxusnom čiernom, ale i netradičnom modrom prevedení. S logom obľúbeného športového klubu, motivačným citátom alebo milou spomienkou v podobe rodinnej hlášky tak každému pánovi zaručene vyčaruje úsmev na tvári a doplní domáci sekretár či výbavu na pánske jazdy.

 

4. Prispejte k celoživotnému snu prvým významným krokom

Akým? No predsa originálnou pokladničkou. Poznáte tie neustále opakované frázy typu “Keď raz našetrím…, Keď vyrastiem, Keď budem mať čas…” Tak, ako každý z nás, aj vaša mama, ale i dcéra alebo syn majú svoj nesplnený sen. A ak ide o finančne nákladnejšiu vec, je skvelým tipom na darček spornička, do ktorej si dotyčná osoba môže na svoj sen peniaze odkladať. Doplňte ju o trefný nápis (napríklad “na nové auto, na Maledives, na mamičkinu dovolenku v Toskánsku”…) a unikátny darček je na svete.

pokladnička s vlastnou potlačou

 

5. Zvečnite spomienku v netradičnom prevedení

Len máloktorý darček dokáže v sebe zhmotniť toľko emócií, spomienok a lásky, ako jedna jediná momentka. Či už pamiatka na detstvo v maminom náručí, cesta k svadobnému oltáru, prvá dovolenka s budúcim manželom, alebo akákoľvek iná chvíľka, ktorá má svoje čaro a podarilo sa ju zachytiť. Nemusíte však siahnuť po tradičnom fotorámiku. O niečo odolnejším a naviac zaujímavejším prevedením je fotografia na ľahčenej doske, ktorá s dreveným rámom vytvára netradičný obraz.

 

6. Darujte polovicu srdca alebo kľúč k tomu vášmu

Šperk patrí k darčekom, ktorým dámy nikdy neopovrhnú. Ak má navyše dušu a nápad, vznikne skutočne jedinečný kúsok. Stavte na menej tradičnejší materiál a tvar s dvoma polovicami srdca, srdcom a kľúčikom, či nápaditými puzzle dielikmi. Doplnený o osobné venovanie roztopí takýto gravírovaný prívesok srdce každej nežnejšej polovičky.

 

7. Čaj je poslom pohody a príjemnej atmosféry

Alebo skvelým doplnkom pre domácu liečbu akútnych aj chronických zdravotných problémov. Nevyznáte sa príliš v špeciálnych čajoch a nechcete darovať mame či otcovi klasický čaj z obchodu? V tom prípade siahnite po originálnom čaji s fotografiou. Je napokon skvelým spôsobom, ako v mesiaci lásky vyjadriť tú svoju obom rodičom a spríjemniť im večery kvalitným sypaným čajom. Pre nadšených bylinkárov je tu navyše možnosť nechať si vyrobiť len krabičku na čaj a doplniť vnútro vlastnoručne nazbieranými a poctivo vysušenými bylinnými zmesami.

 

8. Potešte zanieteného motoristu

Nájsť originálny kúsok pre pánov, je niekedy naozaj zložité. So štipkou kreativity však môžete vytvoriť unikátne doplnky do auta, ktoré potešia každého milovníka motorov alebo toho, kto v aute či inom vozidle trávi skutočne veľa času. O tom, ako vytvoriť ŠPZ s potlačou, sme písali len nedávno. Novinkou je však vôňa do auta, ktorú môžete vďaka potlači s vlastným motívom nadizajnovať presne podľa svojich predstáv.

 

9. Darčekový poukaz na služby vo vašej réžii

Že v ničom podobnom nepodnikáte? To nevadí. Nemusíte byť masér, ani majiteľ upratovacej agentúry na to, aby ste týmito aktivitami milovanej osobe spríjemnili deň. Mamu zaručene poteší vlastnoručne vyrobený poukaz na upratanie celého domu. Manželku, napríklad, permanentka na masáž podľa výberu vo vašej réžii. Stačí trocha porozmýšľať, akoby ste dotyčnú alebo dotyčného mohli odbremeniť alebo mu dopriať trocha relaxu a príjemných chvíľ.

 

10. Darujte kurz alebo vstup na webinár

Dnes je vzdelanie dostupnejšie, než kedykoľvek predtým. Už nie je potrebné navštevovať tradičnú školu alebo sa osobne zúčastniť na kurze na druhej strane republiky. Online webináre a kurzy ponúkajú vedomosti a skúsenosti odborníkov v širokom rozsahu tém, dokonca i v zahraničí. Zaujíma sa vaša mama o záhradnú architektúru? Chcel by sa manžel priučiť programovaniu? Porozhliadnite sa po ponuke aktuálnych kurzov a vyberte ten najvhodnejší.

 

11. Vyrobte koláž pomocou fotiek z archívu

Fotodarčeky dokážu v sebe zhmotniť všetko, čo by ste chceli srdcu blízkej osobe povedať niekoľkými vetami. Zážitky z dovolenky, zábavné momentky, spomienky na detstvo a mnohé iné fotky z vášho archívu sú skvelým zdrojom na originálny darček – koláž. Vytvoriť si ju môžete veľmi jednoducho a prevedenie zvoliť podľa toho, čo preferujete. Obľúbený fotoobraz je riešením, ktoré napokon vytvorí skvelý bytový doplnok a navyše je stále na očiach.

fotoobraz s vlastnou fotografiou

 

12. Zvoľte darček s ohľadom na prírodu

Trendy sú jasné. Neustále viac ľudí inklinuje k ekologickejšiemu spôsobu života, ktorý sa dá napokon pretaviť aj do výberu darčekov. Ak k nim patríte vy alebo ten, koho chcete obdarovať, máme niekoľko tipov na zero-waste darčeky. Jedným z nich je plátenná taška, ktorou možno ušetriť nespočetné množstvo igelitiek a plastových vrecúšok. S potlačou podľa vášho návrhu je to skvelý výber darčeka pre kohokoľvek, ktorému by ste v máji radi darovali užitočnú drobnosť z lásky.

Načerpali ste inšpiráciu? S našimi tipmi nájdete celkom určite vhodný darček pre dámu i pána v každej vekovej kategórii. A ak sa budete trápiť s balením, prečítajte si nápady na overené hacky, ako darčeky hravo zabaliť.

 

Vybrať darček od srdca