Hrnček s melódiou: Ideálny darček pre svadobných hostí | Blog
15.07.2021
DarčekyOdSrdca
2021-07-15 Hrnček s melódiou: Ideálny darček pre svadobných hostí      Čas čítania: 3 min.

Hrnček s melódiou: Ideálny darček pre svadobných hostí

Že ste o hrnčeku s melódiou ešte nepočuli? V tom prípade je nasledujúci článok určený presne pre vás. O to viac, ak sa práve blíži termín vašej svadby alebo sa na nejakú v najbližšej dobe chystáte, a práve premýšľate nad tým, čo vybrať ako darček pre novomanželov. Hrnček s melódiou notoricky známeho svadobného pochodu je totiž nielen skvelým svadobným darom, ale i pozornosťou pre svadobných hostí.

Ako funguje, čo všetko si na neho môžete nechať potlačiť a ako sa o takýto spievajúci hrnček postarať?

hrnček s melódiou svadobný pochod

Hrnček, ktorý hrá svadobnú melódiu zaručene prekvapí mladomanželov alebo poteší svadobčanov

Do našej rodiny hrnčekov s potlačou nedávno pribudla novinka – originálna šálka s melódiou, ktorá sa od tých ostatných tak trochu odlišuje. Ako?

 

Spievajúci hrnček pripomenie krásne chvíle nielen na pohľad

Kúzlo šálky spočíva v tom, že v momente, ako ju nadvihnete, spustí sa známa svadobná melódia, ktorou si svadobčania alebo mladomanželia pripomenú atmosféru veľkého dňa “D”. Tóninu spúšťa dômyselný mechanizmus, ktorý sa nachádza na spodnej strane hrnčeka.

Klasický hrnček s fotkou novomanželov je síce peknou spomienkou na vzácne chvíle, no jemný podtón svadobného pochodu ich navyše akoby mávnutím čarovného prútika prenesie do momentu, kedy svoju lásku spečatili vzájomným sľubom.

Pre originálne spracovanie, ktoré si môže nastávajúci manželský pár prispôsobiť podľa svojich predstáv, sú hrnčeky s melódiou vyhľadávaným darčekom pre svadobných hostí. Potlačené svadobným logom, monogramom novomanželov, svadobným mottom či iniciálmi s dátumom svadby sú peknou spomienkou na udalosť, ktorú s nimi najbližšia rodina a priatelia strávili.

svadobná fotografia s pomaľovanými prstami a obrúčkami

Ako si vyrobiť originálny hrnček s melódiou?

Prvým krokom je premyslieť si, čo by malo byť na hrnčeku znázornené. Najčastejšie je to fotografia budúcich novomanželov alebo text s mottom či osobným svadobným prianím. Ak sa rozhodnete pre spievajúce šálky ako svadobné darčeky pre hostí, fantázii sa skutočne medze nekladú. Dokonca ich môžete zladiť ako detail svadobnej výzdoby a pripraviť tak moment prekvapenia pre každého, kto hrnček po príchode na svoje miesto zdvihne, aby si ho detailnejšie prezrel.

Ak už máte vyhotovený dizajn a grafický návrh, nezabudnite ho uložiť v takej podobe, aby spĺňal požiadavky na kvalitnú potlač. Veľkosť potlačiteľnej plochy hrnčeka je 20 x 8,5 cm. Vznikne tak drobný okraj pri uškách, ale i po obvode spodnej a vrchnej hrany hrnčeka. V prípade plnofarebného podkladu je teda potrebné prítomnosť bielych okrajov zohľadniť a rátať s nimi pri výslednom efekte. Odporúčané rozlíšenie fotografie alebo podkladovej grafiky s textom, či kolážou je 5 pixelov na 1 mm tlače alebo 300 DPI.

 

Starostlivosť o šálku s melódiou si vyžaduje trochu viac pozornosti

Avšak nič extra, čo by ste s troškou vody a saponátu na riad nezvládli. I keď je hrnček vyhotovený metódou kvalitnej a trvácnej termosublimačnej potlače, práve z dôvodu prítomnosti hracieho strojčeka na spodnej strane šálky, odporúčame zvoliť klasické ručné umývanie.

Vyhnúť by ste sa teda mali celkom určite nielen umývaniu v umývačke riadu, ale i ohrievaniu nápojov v hrnčeku v mikrovlnnej rúre. Výsledkom totiž môže byť narušenie mechanizmu natoľko, že vám hrnček už svadobný pochod nezanôti. So správnou starostlivosťou však bude vám alebo vašim svadobným hosťom originálny hrnček s melódiou pripomínať najkrajšie momenty zo svadobného dňa ešte dlhé roky.

NÁŠ TIP:

Máte doma väčšie množstvo rôznych hrnčekov a neviete, ako sa o ne vhodne postarať? Dobré rady nájdete v článku Ako sa starať o hrnčeky, aby vám vydržali roky?

potlač hrnčeka

Nápady na darčeky pre svadobných hostí

Na darčekoch pre svadobčanov si dnes dáva záležať nejedna nevesta či ženích, ktorým záleží na tom, aby mali zúčastnení originálnu pamiatku, ktorá sa navyše nesie v osobnom duchu. Najčastejšie tak siahajú po drobnostiach, ktoré dokážu upraviť podľa svojich predstáv a zosúladiť tak s celou výzdobou či mottom svadby.

Okrem spievajúceho hrnčeka sú to milé svadobné darčeky, ako napríklad fotomagnetka či odznak s vtipným citátom, dátumom a iniciálmi svadobčanov alebo svadobným monogramom. Úsmev na tvári zaručene vyčaruje aj podložka pod hrnček so spomínaným motívom alebo nápadité minitričko s potlačou, ktoré dotvorí originálny dizajn “svadobného vína”.

Vnukli sme vám práve nápad na skvelý svadobný darček? Alebo sme vyriešili rébus s názvom “akou drobnosťou na pamiatku si uctiť svadobčanov”? Hrnček s melódiou si môžete objednať aj online, stačí nahrať podkladovú grafiku alebo fotografiu, vybrať si jej pozíciu v prípade, ak nie je vo veľkosti celej potlačiteľnej plochy, a napokon spôsob dopravy, akým sa k vám hrnček alebo hrnčeky dostanú.

Objednať hrnček s melódiou