Hľadáte svadobný dar od srdca? Darček s fotkou milo prekvapí | Blog
17.07.2018
DarčekyOdSrdca
2018-07-17 Hľadáte svadobný dar od srdca? Darček s fotkou milo prekvapí      Čas čítania: 3 min.

Hľadáte svadobný dar od srdca? Darček s fotkou milo prekvapí

Človek si to ani neuvedomí a zrazu sa ocitnete v tom období života, kedy sa všetky kamarátky začnú vydávať a kamaráti ženiť. Ste pozvaní na svadbu a spolu s tým prichádza dôležitá otázka: aký svadobný dar je vhodný? Dáme vám zopár zaujímavých tipov.

ženích a nevesta

Zaujímavý darček? To je oriešok

Výber svadobného daru je zaujímavý problém. Mladá dvojica toho potrebuje veľmi veľa a možno práve kvôli tomu sa väčšina z nás nakoniec uchýli k obligátnemu náčiniu do domácnosti, alebo im jednoducho dáme obálku s peniazmi.

Ak si však chcete svojich priateľov skutočne uctiť, pripravte pre nich niečo špeciálne. Zamyslite sa nad tým, kto sú, čo ich baví. Dajte im darček, ktorý im bude pripomínať čas strávený spolu s vami. Ak si neviete dať rady, pripravili sme pre vás 10 tipov na zaujímavý svadobný dar, ktorý ich môže milo prekvapiť.

1. Kalendár s dôležitými dátumami

Viete, že s obyčajným kalendárom môžete svojej kamarátke či kamarátovi ušetriť veľa starostí? Namiesto štátnych sviatkov v ňom vyznačte jej či jeho narodeniny, výročie svadby či narodeniny rodičov a svokrovcov.

A aby ste im pripomenuli aj chvíle pred svadbou, strávené s najlepšími priateľmi, namiesto dychberúcich scenérií vytvorte vlastný kalendár s fotkami z vašej spoločnej zbierky. Voilá! Zaujímavý, ale hlavne užitočný darček je na svete.

2. Piknikový set

Vec, ktorú nikdy nepotrebujete – až pokým si v tom najnesprávnejšom momente nespomeniete, že ju vlastne potrebujete. Akákoľvek opekačka, grilovačka či zábava vonku je oveľa jednoduchšia, keď stačí schmatnúť košík, ktorý obsahuje všetko potrebné – príbory, poháre, taniere, misky a krájacie dosky.

piknikový kôš

3. Uteráky s odkazom

Hoci môžu uteráky znieť ako jeden z darčekov kategórie „nuda”, nedá sa poprieť, že sú užitočné. Ak chcete „bežný” darček trochu okoreniť, stačí nechať vytlačiť na uteráky váš vlastný odkaz. A nemusia to byť len mená svadobčanov spolu s dátumom svadby. Vystreľte si z nich, označte ich prezývkami alebo pridajte zábavný odkaz na niečo, čo pochopia len oni. Môžete sa staviť, že takéto uteráky určite v koši tak skoro neskončia.

4. Ukážte im, že zábava nekončí

Zdá sa vám, že po svadbe všetka zábava končí? Nesprávne!

Tento stereotyp treba zbúrať aj čerstvým mladomanželom a ideálnym spôsobom je dať im zaujímavý zážitok: lístky na festival, poukaz na adrenalínovú zábavu či niečo úplne nové: niečo, o čo sa doteraz nezaujímali, ale mohlo by ich to baviť.

Nech vidia, že v živote je ešte veľa vecí, ktoré môžu objavovať a spoznávať!

5. Fotoalbum zážitkov

Voľakedy by sme fotoalbum tiež zaradili do kategórie „nuda” – dnes je však už dosť vzácny. A hoci máme v pamäti telefónu tisíce fotiek, málokedy si ich po odfotení skutočne pozrieme. Fotoalbum, fotoplátno alebo fotokniha je ideálny spôsob, ako vrátiť fotky „späť do reality” a zároveň pripomenúť všetky zaujímavé a neskutočné zážitky, ktoré ste spolu prežili.

6. Škola varenia

Nie, nesnažíme sa naznačiť, že by jeden z páru mal dohnať svoj nedostatky v oblasti varenia. :) Hoci je dobré naučiť sa aj základy, mali sme na mysli skôr niečo zaujímavejšie. Nechajte mladomanželov naučiť sa pravé karí, rolovať sushi alebo upiecť domáci chlieb: nielenže sa naučia niečo nové, ale hlavne to bude niečo praktické, čo využijú, keď si budú chcieť ozvláštniť deň.

7. Podšálky s obľúbenými miestami

Nezabúdajte na svoje obľúbené vinárne, reštaurácie či krčmičky. Prichystajte podložky pod šálky s mapou vašich obľúbených miest a môžete si byť istí, že sa tam onedlho znova stretnete.

8. Dobrý skutok

Každý chce robiť dobré skutky.

A hoci sa hovorí, že dobrý skutok sa nedá kúpiť, stále môžete spraviť niečo pekné v mene mladomanželov. Pomôžte ľuďom ktorí to potrebujú, prispejte útulku alebo pridajte „svoju ruku” ku kopaniu studní v Afrike. Potom páru darujte ďakovný poukaz – a tak vlastne oni vykonali dobrý skutok.

Nie je predsa nič krajšie než to, čo urobíme pre druhých a nie pre seba.

9. Pobyt v horskom hoteli

Po celom zhone okolo svadby a príprav sa každému hodí trocha relaxu. A pobyt v malom horskom hoteli, kde nie je nikto, len mladomanželia, ticho a čerstvý vzduch, je ideálnou medicínou. Tak prečo by to nemohol byť ideálny darček?

10. Kúsok šťastia

Viete, že môžete darovať kúsok šťastia?

Je na malom papieriku so stieracou plochou a hovorí sa mu lós. Mladomanželia môžu mať šťastie (ak ste im práve cez jackpot zabezpečili krásnu budúcnosť), alebo ho mať nemusia – a vtedy je dôležité dodať, že vlastne už v lotérii vyhrali. Pretože spomedzi 7,5 miliárd ľudí sa našli práve oni dvaja!

A sme na konci. Dúfame, že sme vás motivovali k tomu, aby ste o svadobných daroch začali uvažovať z iného uhla. Pripravte šťastnému páru niečo nezvyčajné!

Chcem si pozrieť zaujímavé svadobné dary