Fotokniha vs tisíc fotiek v mobile. Ktoré si pozriete aj o 20 rokov? | Blog
01.11.2017
DarčekyOdSrdca
2017-11-01 Fotokniha vs tisíc fotiek v mobile. Ktoré si pozriete aj o 20 rokov?      Čas čítania: 2 min.

Fotokniha vs tisíc fotiek v mobile. Ktoré si pozriete aj o 20 rokov?

S príchodom smartfónov sa z väčšiny ľudí stali fotografi. Disponujeme slušnou zbierkou zvečnených momentov v našich životoch. No technika sa vyvíja rýchlo. Ako sa k tým najdôležitejším udalostiam vrátime v budúcnosti?

pár s fotoknihou

Kým pred rokmi bolo prezeranie albumov s fotografiami takmer povinnou jazdou každej návštevy, dnes je situácia úplne iná. Fotíme viac ako v minulosti, využívame možnosti výkonných fotoaparátov s vysokým rozlíšením v našich telefónoch.

Avšak okrem zdieľania niektorých obrázkov na sociálnych sieťach sa s nimi vôbec nepochválime. Nebolo by skvelé jednoducho si v spomienkach zalistovať?

Fotografie v mobile. Áno, ale...

Porovnávať objem úložného priestoru v súčasných telefónoch s klasickým albumom na fotografie asi nemá veľmi význam. V minulosti, keď film obsahoval spravidla 36 pokusov na dobrý záber, po jeho vyvolaní väčšina fotografií putovala do albumu.

Dnes množstvo fotografií počítame na stovky, možno na tisícky. Nie je však práve to príčinou, že drvivú väčšinu z nich si nikto nikdy okrem nás nepozrie? Len málokto vyberá svoj mobil na návšteve, aby sa pochválil fotkami svojich detí, či svojimi cestovateľskými zážitkami.

Fotokniha a jej výhody

Knihu plnú fotografií môžete darovať napríklad rodičom či starým rodičom. Darčekom takého charakteru určite nič nepokazíte. Práve naopak. Zanecháte omnoho väčší dojem, ako keby ste posielali digitálne fotografie prostredníctvom správ. Okrem toho, nie každý človek je natoľko technicky zdatný alebo vybavený, aby sa k nim vôbec dopracoval.

rodina s fotoknihou

Momenty, ku ktorým sa radi vrátime

Každá dôležitá udalosť v živote môže mať vlastnú fotoknihu s názvom, aký je vám najbližší. Jednoducho tak siahnete po konkrétnej spomienke, konkrétnom momente, ktorý sa vám vybaví v pamäti.

Svadba, narodenie dieťatka či rodinná dovolenka sú predsa udalosťami, ktoré si zaslúžia špeciálnu pozornosť. Fotoknihy môžu zaznamenať aj životné okamihy ako krst, prvé sväté prijímanie, promócie či narodeninové oslavy starých rodičov, kde sa zíde celá rodina. Obľúbené sú tiež školské ročenky, priezviská spolužiakov tak určite zostanú nezabudnuté.

Fotografie vo fotoknihe sa nerozhádžu, nechtiac nevymažú – najmä vďaka kvalitnej väzbe a papieru, ktorý fotografiám svedčí.

Ak máte umelecké vlohy, obal fotoknihy si môžete navrhnúť aj sami. V tom prípade siahnite po fotoknihe so zalaminovanou obálkou. Ak túžite po kvalitnej lepenej väzbe, vybrať si môžete medzi väzbou v pevných doskách a mäkkej obálke. Farbu obalu si zvolíte vy.

 

Chcem si objednať fotoknihu