Detská párty v interiéri | Blog
26.02.2019
DarčekyOdSrdca
2019-02-26 Detská párty v interiéri      Čas čítania: 2 min.

Detská párty v interiéri

Detská párty je výzvou pre každú mamičku, ktorá chce svojmu dieťaťu pripraviť nezabudnuteľnú oslavu. Nájsť ideálne miesto, zvládnuť výzdobu a občerstvenie, vhodné aktivity a napokon všetkých štebotavých hostí, nie je také jednoduché, akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Najmä, ak má vaša ratolesť sviatok v období, kedy sa nemôžete spoliehať na zelený trávnik a hrejivé slnečné lúče.

detská party

V nasledujúcom článku si môžete prečítať niekoľko tipov a rád, ako usporiadať detskú párty v interiéri. Nech sa páči, nechajte sa inšpirovať!

 

Kde a kedy usporiadať oslavu pre dieťa v zime

Miesto párty je rozhodujúce

Keďže vás obmedzuje ročné obdobie, v ktorom vaša ratolesť oslavuje, váš výber je trochu limitovaný. V dnešnej dobe však nemusíte na oslavu plnú detskej radosti obetovať zariadenie svojho domu či bytu.

Poobzerajte sa po okolí a určite nájdete baby friendly reštauráciu alebo kaviareň s detským kútikom, kde majú s detskými oslavami skúsenosti. Po vzájomnej dohode si môžete priniesť i vlastné občerstvenie a naopak, máte postarané o nápoje nielen pre deti, ale aj pre ich doprovod. Alternatívou môžu byť špecializované indoor herne alebo materské centrá, ktoré svoje priestory na podobné udalosti prenajímajú za určitý poplatok.

 

Ideálny čas na detskú oslavu

Ak premýšľate nad tým, kedy detskú oslavu usporiadať, rozhodujúci je vek gratulantov. Pri plánovaní treba zohľadniť prípadný denný spánok detičiek alebo pracovnú dobu rodičov. Ideálnym dňom je sobota alebo nedeľa, kedy sa vie každý z pozvaných hostí jednoduchšie uvoľniť z kolotoča každodenných povinností.

 

Jedlo a aktivity na detskej párty v interiéri

Strašiak menom strava

Ako to už u detí býva, každé má rado niečo iné. Existujú však jedlá alebo skôr pochutiny, ktorým neodolá takmer žiadne z nich. Ako by to však vyzeralo, keby ste na detskej oslave ponúkali občerstvenie pozostávajúce z cukríkov, chipsov či sladkostí? Na takúto párty by ste zrejme opätovne nevzali vlastné dieťa ani vy.

Ako to teda vymyslieť tak, aby bol vlk sýty a ovca ostala celá?

Existujú možnosti, ako deťom pripraviť zdravé a chutné párty jedlo, ktorým neopovrhnú. Stačí trochu kreativity a aj zo zeleniny a ovocia dokážete vytvarovať pútavé a veselé párty jednohubky. Vymeňte tyčinky za raw mrkvové alebo jablkové hranolky, a zemiakové chipsy za zdravší batátový variant. Popusťte uzdu svojej fantázii, detskí hostia to určite ocenia.

veselé párky

Program detskej párty je kľúčový

Ak ste sa rozhodli usporiadať oslavu v herni, máte k dispozícii množstvo pomôcok a hračiek, vďaka ktorým si deti prídu na svoje. Spoliehať sa však na to, že sa kompletný program vyvinie spontánne, je dosť veľké riziko. Pripravte si teda do zálohy niekoľko hier a aktivít, ktoré rozprúdia zábavu na detskej párty tým správnym smerom.

Náš TIP: Ak pripravujete párty pre staršie deti, určite sa skvele zabavíte pri maľovaní pohárov.

Skvelým nápadom je napríklad vymyslieť celej oslave tému. Inšpiráciou môže byť obľúbená rozprávka oslávenca. Hneď pri príchode rozdajte gratulantom tematické drobnosti, ktoré neskôr využijú pri vtipnej hre. Ak vsadíte na originálne magnetky s potlačou, ktoré doplníte menom hosťa, môžu si dokonca detičky z oslavy vziať milý suvenír na pamiatku.

 

Také magnetky hľadám