Čo si so sebou zbaliť na letný festival? | Blog
15.07.2023
DarčekyOdSrdca
2023-07-15 Čo si so sebou zbaliť na letný festival?      Čas čítania: 3 min.

Čo si so sebou zbaliť na letný festival?

Letný festival je udalosť, ktorá je pre mnohých vrcholom leta. Vybrali ste si tento rok aj vy nejaký alebo máte už svoj zoznam letných festivalov, ktoré jednoducho musíte absolvovať? V tom prípade čítajte ďalej. Dozviete sa, ako sa dostatočne vhodne pripraviť a čo všetko si na letný festival rozhodne musíte zabaliť.

letný festival

Prípravu na letný festival nepodceňujte

Je totiž kľúčová. Nestačí si len dostatočne zreteľne v kalendári vyznačiť dátum udalosti. Dôležité je, prebehnúť aj informácie, ktoré usporiadatelia zasielajú mailom alebo zverejňujú na webových stránkach. Nájdete ich v časti Informácie pre účastníkov alebo FAQ (často kladené otázky).

Najdôležitejšie sa týkajú, samozrejme, programu. Presvedčte sa, kedy a na ktorom stage-i sa koná program, ktorý rozhodne nechcete prepásť. Kompletný program alebo line-up určite nájdete aj na rôznych propagačných letákoch priamo na mieste festivalu. Okrem toho si preverte, ako by ste sa mali na festivale pohybovať. Či a kde sú vyhradené miesta na stanovanie, kde sú tribúny na sedenie a prípadne aj VIP zóna. Presvedčte sa, či môžete s náramkom alebo iným identifikátorom opustiť areál letného festivalu.

Dôležitou súčasťou je aj doprava. Ak plánujete prísť autom, zamerajte svoju pozornosť na možnosti parkovania (miesto, cena a pod.). V opačnom prípade si zistite nadväzujúce dopravné spoje (vlak, mhd, kyvadlová doprava). Ideálne aj tie spiatočné. A napokon prebehnite aj bezpečnostné upozornenia a informácie o lekárskej starostlivosti, v prípade potreby. Možnosti stravovania vám dajú jasnú predstavu o tom, koľko jedla a nápojov si so sebou vziať.

Zoznam dôležitých vecí, ktoré si vziať na letný festival

Vstupenky, doklady a hotovosť

Asi najdôležitejšie veci, bez ktorých sa na festivale nezaobídete. Dobrým tipom je vziať si zo sebou jedno pevné a odolné puzdro, kde budete mať všetky osobné veci pekne pohromade. Čo sa týka finančnej hotovosti, pokúste sa zistiť si už vopred, kde všade budete môcť platiť kartou a u ktorých predajcov sa bez eur vo vačku ešte nezaobídete.

Obuv a oblečenie vhodné na festival

Predpoveď počasia pár dní vopred by vás mala dostatočne oboznámiť o tom, koľko a aké oblečenie si vziať. Taktiež závisí na tom, koľko dní plánujete na festivale stráviť. Odporúčame siahnuť po pohodlných a uniformných kúskoch, ktoré môžete navzájom kombinovať a ktoré nezaberú veľa miesta.

Dobrou voľbou sú rýchloschnúce materiály a jedna letná nepremokavá bunda, ktorá vás ochráni počas prehánok. Podobne je to aj v prípade topánok. Hoci sú vzdušné sandále lákavou možnosťou, nezabúdajte na večerný chlad a nevyspytateľnosť počasia. Plátenky alebo botasky sú v tomto prípade lepšou voľbou.

Ak chcete na letnom festivale vzbudiť pozornosť, vsaďte na personalizované kúsky – oblečenie, ktoré si môžete vytvoriť podľa svojich predstáv (do 31.8.2023 môžete využiť 30% zľavu na tričká s vlastnou potlačou). Tričko s vtipným nápisom, šiltovka s vlastnou potlačou alebo mikina s fotkou obľúbeného speváka rozhodne zaujmú všade naokolo

mikina s vlastnou potlačou

Stan a celta sa na letný festival zídu

Viacdňový festival si vyžaduje aj prípravu z pohľadu nocovania. Ak nepatríte k dobrodruhom, ktorí radi prespávajú priamo pod hviezdami, nezabudnite si vziať stan. K nemu sa vždy zíde nepremokavá celta. Buď ako podklad pod stan alebo praktický prístrešok na ochranu pred dažďom či slnkom. Ak to možnosti na festivale dovoľujú, neopakovateľný zážitok si môžete dopriať nocovaním v hamaku – ľahkej hojdacej sieti, ktorú však musíte upevniť o dva oporné body.

Hygienické potreby v šikovnom balení

I keď riadne okresaná, no hygiena musí byť. Aj na letnom festivale. Zásoby toaletného papiera (skvelým tipom je vlhčený toaletný papier), zubná kefka s minibalením pasty a základné lieky na bežné komplikácie (bolesť, tráviace problémy a pod.) by vo vašej výbave nemali chýbať.

Jedlo a nápoje na letnom festivale

Ak už ste si overili možnosti stravovania, ktoré budú na festivale dostupné, máte predstavu o tom, čo všetko si pribaliť. Zopár trvanlivých snackov, ovocie plné energie a termosku, ktorú si v prípade potreby môžete doplniť akoukoľvek inou tekutinou alebo vodou dostupnou priamo na festivale, rozhodne nezabudnite. Trendy nápad je vytvoriť si vlastný plechový hrnček s potlačou, ktorý sa k charakteru festivalu hodí ako vyšitý. Využijete ho nielen na bežné nápoje, ale pokojne aj na kávu so sebou, ktorú si môžete nechať pripraviť v niektorom zo stánkov. Tí z progresívnejších predajcov vám dokonca malú sumu za použitie vlastného hrnčeka aj odrátajú.

Powerbanky a ochranné púzdra

Kedysi sa na letný festival chodilo úplne vypnúť. Dnes, naopak, všetci zapíname. Najmä mobily. Aby ste mohli natočiť všetky reelska a uploadnúť všetky stories, nezabudnite si pribaliť záložnú energiu v podobe powerbanky. Dobrou radou je aj odolné puzdro na telefón alebo iné dôležité drobnosti, ktoré si so sebou beriete.

Napokon, nezabudnite si pribaliť dobrú náladu. A letný festival si dosýtosti užiť. Veríme, že sa vám to aj vďaka našim tipom, čo si zbaliť a ako sa naň pripraviť, podarí na výbornú.

Vytvoriť si tričko na festival