Ako zvládnuť septembrové tempo po prázdninách a koronavíruse? Pomôže kalendár s fotkami a správny uhol pohľadu | Blog
17.09.2020
DarčekyOdSrdca
2020-09-17 Ako zvládnuť septembrové tempo po prázdninách a koronavíruse? Pomôže kalendár s fotkami a správny uhol pohľadu      Čas čítania: 3 min.

Ako zvládnuť septembrové tempo po prázdninách a koronavíruse? Pomôže kalendár s fotkami a správny uhol pohľadu

September nám už beží na plné obrátky a vy sa stále cítite, akoby sa to celé koleso povinností točilo v inom časopriestore? Nuž, budíček býva ťažký. Najmä v období, ktoré nám nadelila nedávna pandémia, kedy sa svet doslova zastavil. Čas sa však zastaviť nedá, a preto sme si pripravili niekoľko tipov, ako zvládnuť prvé poprázdninové týždne tak, aby ste naskočili na rozbehnutý vlak v plnej sile.

tabuľka s nápisom bye bye summer

 

Sústreďte sa na to podstatné. Pretočiť kalendár nestačí, skúste správny uhol pohľadu

Najväčšia pozornosť sa, tradične, začiatkom školského roka sústredí smerom k našim školopovinným. O tom, ako deti nastaviť na školu pozitívne, sme už písali.

Dni sa však skracujú a počasie zhoršuje aj pre dospelých. Ak sa k tomu pridá šialené tempo pracovných povinností a hmlisté rána, človek ľahko prepadne pochmúrnym myšlienkam. Brnkli sme práve na tú pravú strunu?

Čítajte ďalej, pomôžeme vám ich prekonať.

žena s kalendárom

 

Aj jeseň má svoje čaro. Spomeňte si na veci, ktoré na nej milujete

Späť k tomu správnemu uhlu pohľadu. Presne ten je totiž hlavným pilierom k tomu, aby odchádzajúce leto nevzalo so sebou aj našu dobrú náladu. Áno, je pravdou, že hrejivé lúče a dlhé večerné seansy na terase s priateľmi si tak skoro už nevychutnáme, no na druhej strane, aj jeseň dokáže pripraviť príjemné momenty.

Pustite sa do originálnej halloweenskej výzdoby, urobte si s deťmi šarkana a poriadne ho vyskúšajte počas teplých dní babieho leta. Odštartujte nedeľné pečenie báboviek a vychutnávajte si bylinkové čaje, ktoré ste cez leto nasušili… Alebo sa jednoducho zakuklite počas daždivých dní do deky s dobrou knižkou a relaxujte. Cez leto ideme na plný plyn od rána do večera. A jeseň je ten správny čas dopriať si vo voľnom čase spomalenie, tak si ho užite.

 

Kľúčom k dobrej nálade je motivácia alebo spomienky. Oboje spoľahlivo vyrieši kalendár s fotkami

Každý niekedy potrebuje nakopnúť. Či už nestíhate v práci, alebo to doma vyzerá doslova ako na bojisku, vy sami viete, čo na vás platí. Pre niekoho sú to silné motivačné citáty, ktoré v ňom prebudia potrebu posunúť sa vpred. Pre iného je to, naopak, milá spomienka na chvíle letnej pohody z poslednej dovolenky alebo fotka s rodinou.

Obľúbený citát či momentku s milovanou osobou môžete mať vždy po ruke vo forme milej kľúčenky alebo si urobte unikátny týždenný kalendár s fotkami, ktorý vám vyčaruje úsmev na tvári, hoci aj každé pondelkové ráno.

kalendár s vlastnými fotkami

 

Vyberajte si informácie, ktoré sa k vám dostanú. Tie dokážu s vašou náladou naozaj divy

Žijeme v dobe informačnej, to je pravda. Posledné mesiace sú najviac skloňované pojmy ako pandémia, koronavírus, kríza a podobne. A tie teda vykúzlia úsmev málokomu. Nezáleží na tom, k akému názoru sa k šumu okolo koronavírusu prikláňate. Pravdou ostáva, že život musí ísť ďalej. A ak si chcete ponechať kúsok triezveho pohľadu na každodenné povinnosti, eliminujte množstvo negatívnych správ, ktoré sa k vám dostávajú. Ako?

Postačí, ak nebudete striehnuť na každý spravodajský blok v televízii, sledovať ničnehovoriace stránky, ktorých snahou je šírenie strachu a nenávisti a napokon sa odpútajte aj od sociálnych sietí, kde na vás koronavírus číha pomaly z každého príspevku. Zrušiť sledovanie a nečítať bezpredmetné diskusie je predsa tak jednoduché.

 

Nezabúdajme si vážiť bežné, každodenné možnosti

Pri koronavírusovej pandémii ešte na moment ostaneme. Jar nás poznačila natoľko, že sme ostali zatvorení v našich príbytkoch počas najkrajších mesiacov roka. Každá minca má ale dve strany.

Skúste sa na túto jeseň pozrieť ako na jeseň plnú možností. Napríklad aj tých každodenných, ktoré nám boli len nedávno odopierané. Hoci naberá septembrové tempo skutočne na obrátkach, buďme vďační za to, že študenti opäť zohrievajú školské lavice a učitelia môžu učiť. Že si môžeme ísť nakúpiť potraviny v čase, kedy chceme alebo že môžeme navštíviť svojich najbližších a vychutnať si s nimi chvíle pri tej nedeľnej bábovke a teplom čaji.

A práve cez takúto optiku a s osobným motivačným kalendárom s fotkami sa potom aj pracovné tempo po prázdninách či dlhšom homeoffice môže zdať ako pozitívny fakt. Čo vy na to?

 

Chcem si objednať kalendár s vlastnými fotkami