Ako zútulniť byt doplnkami? Časť druhá – obývačka | Blog
14.04.2017
DarčekyOdSrdca
2017-04-14 Ako zútulniť byt doplnkami? Časť druhá – obývačka

Ako zútulniť byt doplnkami? Časť druhá – obývačka

Doplnky sú alfou a omegou každého interiéru. Či ide o spálňu, obývačku, alebo predsieň. V prvej časti sme vám ukázali pár pekných doplnkov, ktoré sú vhodné do spálne, no a v tejto časti sa pozrieme na obývaciu izbu.

1. Poličky s knihami na mnoho spôsobov

Dnes už nie je podmienkou, aby boli knihy poukladané v klasickej domácej knihovni. Ak chcete do obývačky zahrnúť svoje obľúbené knihy, vyberte im akékoľvek miesto, ktoré bude zaujímavé. Nevšednosť stolíka či poličiek, na ktorom budú vystavené, môže spočívať v netradičnej farebnej kombinácii či neobvyklom tvare.

Obývačka s netradičnými knižnicami

2. Nositelia dobrej nálady

Kvety obývačku nielen skrášľujú a spríjemňujú, ale do nej tiež prinášajú dobrú energiu a atmosféru. Sú symbolom pozitivizmu a života, a preto by v obývacej izbe určite nemali chýbať. Samozrejme, otázkou ostáva, aký typ kvetov do obývačky zvoliť. Odpoveď však nie je jednoznačná.

Výber vášho kvetu bude závisieť od svetovej strany, na ktorú je obývačka orientovaná. Taktiež je podstatné, koľko je v nej svetla a vlhkosti. V zime by ste ich nemali umiestňovať v blízkosti radiátora a kozuba.

Najviac vynikne menší farebný kvet na konferenčnom stolíku. Stálicami izbových kvetov sú begónie, hortenzie či azalky. Dominantou izby sa môže stať kvet v rohu obývačky – napríklad rebrovka, ktorá patrí k papraďorastom. Nezabudnite im vybrať štýlový kvetináč, či už farebný z umelej hmoty, plechový, alebo drevený.

kvety na stole Obývačka s rákosovou stenou a kvetmi

3. Moderný fotoobraz nad sedačkou

Maľovaný obraz podľa vášho vkusu nie je nikdy zlým nápadom. No v súčasnosti sa veľkej obľube tešia fotoobrazy, ktoré sú im podobné. Stoja menej peňazí a môžete pri nich využiť vašu vlastnú fotografiu. Na stene vyzerajú skutočne dobre.

Výhodou je, že ich môžete mať usporiadané vedľa seba aj tri. Sami si zvolíte formát a typ rámu. Len si treba dať pozor, aby ste mali k dispozícii fotku s dostatočným rozlíšením. V našom editore to ľahko zistíte, lebo vám presne ukáže, či je vaša fotka vhodná na daný formát alebo nie. Prípadne využite služby nášho grafického štúdia v niektorej z kamenných predajní. Naši zamestnanci vám radi poradia.

Moderný viacdielny fotoobraz nad sedačkou v obývačke

V poslednej časti seriálu o doplnkoch sa zameriame na izby našich ratolestí. Doplnky v ich nevinnom brlôžku musia byť hravé a pestrofarebné.

 

Chcem moderný fotoobraz do môjho bytu