Ako vytvoriť originálny hrnček na kávu | Blog
06.03.2017
DarčekyOdSrdca
2017-03-06 Ako vytvoriť originálny hrnček na kávu

Ako vytvoriť originálny hrnček na kávu

Vyrobiť hrnček s jedinečným motívom nie je raketová veda. V článku vám priblížime jednoduchý návod maľovania hrnčeka, ktorým môžete niekomu spraviť úprimnú radosť.

Šálky so srdiečkami

Neľakajte sa! Vlastnoručná výroba a hrnček ako darček ešte neznamená, že od vás chceme trápnu a nemožnú vec. Sami budete prekvapení, aké úžasné hrnčeky s potlačou dokážete zostrojiť iba pomocou niekoľkých jednoduchých pomôcok.

Chcete to vidieť? :)

Začnime tým, že si povieme, akými spôsobmi možno vytvoriť hrnček s motívom. Pre ženy bude zaiste zaujímavá metóda s lakmi na nechty. ;) Potrebujete 1 alebo 2 laky na nechty, ktoré spolu zmiešate vo vlažnej vode. Potlač na hrnčeku dosiahnete tým, že hrnček namočíte do vody tou časťou, na ktorej chcete mať farebnú potlač. Lak sa na pohári ľahko udrží. Potom už len motív necháte na 2 – 3 hodiny uschnúť a jemne ho osušíte papierovým obrúskom. Pekný výsledok, nie? :)

Maľovaný hrnček: Stačia k nemu 4 kroky

Nás však ešte viac zaujala výroba originálneho hrnčeka maľovaním fixkami. Zožeňte si fixky, ktoré sú odolné voči oteru. Existujú špeciálne fixky na porcelán, ktoré kúpite v akomkoľvek obchode s kreatívnymi potrebami. Ďalšie veci, ktoré na toto veľdielo potrebujete, je biely hrnček, vatový tampón a odlakovač na nechty.

Pozrite si postup, ktorým vyčaríte nápis alebo obrázok ťahmi fixiek.

1.    Premyslite si, aký motív na hrnček nakreslíte. Nemusí to byť nič zložité ani zase primitívne. Skvelé nápady na obrázky a nápisy nájdete na Sashe.sk alebo v tomto článku s ukážkami porcelánových hrnčekov.

2.    Odlakovačom si očistite časť na hrnčeku, na ktorú chcete maľovať fixkami.

3.    Začnite kresliť. Nesnažte sa priveľmi, ale skôr sa pri tom zabavte. Vtedy bude výsledok najlepší.

4.    Ak použijete fixky z nášho e-shopu, stačí ich nechať zaschnúť na 4 hodiny. Pri niektorých fixkách je však nutné hrnček vložiť do rúry, aby sa čerstvý motív zafixoval. Pozrite sa, akú teplotu a čas fixácie odporúčajú výrobcovia fixiek, ktoré ste použili. Vo všeobecnosti by mala rúra hriať na teplotu 160 – 180 stupňov a hrnček tam môžete ponechať od 30 do 90 minút.

Hrnček z lásky sa „neokuká“

Ak vás naše tipy inšpirovali k činom, sme radi. Vytvoriť takýto hrnček zvládne naozaj každý. No ak predsa túžite nebabrať sa s fixkami a detailmi obrázku, vytvorte si hrnček s potlačou cez počítač. Darčekom z lásky, nech je už akýkoľvek, nikto nepohrdne. :)

 

Ukážte mi hrnčeky s potlačou