Ako vybrať fotku na nástenné hodiny? | Blog
26.11.2016
DarčekyOdSrdca
2016-11-26 Ako vybrať fotku na nástenné hodiny?

Ako vybrať fotku na nástenné hodiny?

Častým doplnkom našich domácností je obraz visiaci na stene. Ak však zameníme obraz za nástenné hodiny, dostaneme podobne peknú dekoráciu – ak nie krajšiu. :) Základ je však výber pekného motívu!

Začína to nápadom...

Výber fotky nie je nič zložité, ale napriek tomu je možné naň ísť rôznymi štýlmi. Ak ste klasikom, možno vás budú zaujímať motívy, ktoré sú u ľudí najobľúbenejšie.

Čo myslíte, ktoré to sú? Bez rodiny sa ani lístok na strome nepohne, a preto sa radí k top jednotke. Nasledujú za ňou fotky domácich miláčikov a trojicu najobľúbenejších motívov uzatvárajú spomienky z dovoleniek.

Okrem týchto typov obrázkov si môžete vybrať fotku aj iným, kreatívnejším spôsobom. Prijmite od nás zopár tipov, ktoré sa odkláňajú od tých, ktoré sme spomenuli. Veď ako sa hovorí – inšpirácia je ako studňa, treba z nej čerpať, lebo inak rýchlo vyschne. No, samozrejme, konečné rozhodnutie je iba na vás.

1.  tip: abstraktné umenie

Farby oživujú aj ten najtemnejší interiér. Nebojte sa ísť do odvážneho mixu, ktorý vlastne neznázorňuje nič. Lebo je to abstrakt. Ale o to viac sa môžete snažiť nájsť v ňom to svoje.

Abstraktný obraz farebný

Ak je na vás niekoľko sýtych farieb veľa a máte pocit, že by vaša domácnosť pod ich vplyvom „kričala“, zvoľte radšej jednu výraznú farbu. Modrá je dobrá – nie je iba dávny politický slogan, ale aj skutočný význam tejto farby. Modrá totiž upokojuje a spolu so žltou alebo bielou vedia vytvoriť pekné kombinácie.

Abstraktný obraz modrý

2. tip: splním ti želanie...

Aké krásne je snívať! Snívať, ako raz navštívim Seychelské ostrovy a na dva týždne nebudem musieť ani prstom pohnúť. Zázraky sa dejú len v rozprávkach, a teda, nečakajte, že vaše hodiny sa premenia na zázračného Aladina a v okamihu vám splnia tento sen. To sa naozaj nestane.

Tropická krajina - pláž, more, palmy

Vraví sa však, že keď sa na objekt svojho sna často pozeráte, dostáva sa vám do podvedomia. Keď sa naň naladíte a aj niečo preň urobíte, prídu vám príležitosti, ktoré vám ho umožnia naplniť. Či tomu veríte, alebo nie, obrázok vášho priania srdca by bol pekným motívom nástenných hodín, však?

Rada číslo dva: porozmýšľajte nad tým, čo v živote skutočne chcete a dajte si to ako motív na stenu.

3. tip: „neokukané“ kvety

Zdá sa, že kvety sú klišé, aspoň sa to tak stále hovorí. No nemusia byť. Stačí obmeniť ich tvary, farbu či spôsob, ako sú usporiadané. Jednoducho ich stvárniť v inej podobe. Potom z nich vzniknú krásne obrázky, ktoré sú hodné zavesenia na holú stenu bytu.

No a kvety sú zároveň kúskom prírody, ktorá nám dodáva pozitívnu náladu.

Abstraktný obraz kvetín

Ak vám k tomu napadli ďalšie skvelé námety, neváhajte nám o nich napísať. Každý má rád predsa niečo iné, a to najdôležitejšie je, aby vám nástenné hodiny s fotkou robili radosť. Chcete presne vedieť, ako si ich objednať? Prečítajte si návod, kde krok za krokom vysvetľujeme postup ich objednávky, ako aj to, čo vám vlastne ponúkame. 

 

Chcem vlastné hodiny s fotkou