5 valentínskych hier, ktoré vás chytia za srdce | Blog
03.02.2022
DarčekyOdSrdca
2022-02-03 5 valentínskych hier, ktoré vás chytia za srdce      Čas čítania: 3 min.

5 valentínskych hier, ktoré vás chytia za srdce

Plánujete na sviatok zamilovaných niečo extra? V tom prípade sú valentínske hry skvelým doplnkom, ako stráviť so svojím partnerom chvíle zábavy, vzájomného poznania, romantiky a napokon možno i šteklivejších momentov. Vyberte si z našich tipov, ktoré váš spoločný večer vyplnia tak trochu netradične, no o to zaujímavejšie. Zahráte sa?

pár tancuje v kuchyni

Klasika v novom šate. Stavte na valentínske hry, ktoré dôverne poznáte

Existuje množstvo hier, možno ešte z vašej mladosti, ktoré sa dajú jednoducho upraviť tak, aby dodali romantickému večeru vo dvojici “šťavu”. Skvelým príkladom je pexeso s vlastnými fotkami. Sme si istí, že pravidlá pozná každý. To, čo je však originálne, sú práve momentky z vášho spoločného života, ktorými môžete klasické pexeso povzniesť na úplne inú úroveň. Zaspomínajte si na spoločné dovolenky, miesta, kde ste sa stretávali, svadbu či narodenie vašich detí pri každom otočení malej kartičky. Hra sa tak celkom určite predĺži, no garantujeme, že o príjemné chvíle plné milých a možno i romantických spomienok.

 

Komunikačné valentínske hry preveria, ako dobre sa navzájom poznáte

Možno ste ich už zazreli v regáloch obchodov a možno ste sa i pristavili s vedomím, že si ich niekedy zaobstaráte. A verte, že by to bola naozaj dobrá voľba. Komunikačné hry, ako napríklad Hlbina, Človečina, Poznaj ma a im podobné, dokážu vniesť do vzťahu skutočne nové podnety. Sú skvelým pomocníkom pre páry, ktoré sa ešte len spoznávajú. Na druhej strane však dokážu odhaliť aj tajné zákutia a potláčané myšlienky dlhoročných partnerov, ktorí si myslia, že jeden o druhom už vedia skutočne všetko. Ak budete naozaj úprimní, garantujeme vám, že svoju polovičku môžete zrazu uzrieť v tak trochu inom šate a možno odhaliť i tie záhadné otázky typu “po čom ženy túžia”. Navyše, všetky spomenuté, vytvorili slovenskí autori, takže im originalita skutočne nechýba.

 

Zahrajte sa valentínske hry i bez herného plánu

Tento tip bude opäť raz tak trochu z tradičnejšieho súdka. Ak sa chcete hrať, no nemáte v talóne žiadnu zo spomínaných hier, nič nie je márne. Zaspomínajte si na klasické hry, ktoré boli hitom každého lyžiarskeho výcviku či koncoročnej chaty. Hra na pravdu a skutok napokon nikdy nevýjde z módy. Ak sa k tomu pridá fakt, že k nej potrebujete len jeden druhého, výber hry na Valentína je v mnohých prípadoch jasný. Pripomenieme pravidlá? Navzájom si na striedačku klaďte otázku pravda alebo skutok. Ak si spoluhráč vyberie prvú možnosť, musí na otázku, ktorú mu položíte, odpovedať pravdivo. V prípade, ak odmietne, uložte mu trest. Nuž, a ak sa rozhodne pre druhú možnosť – skutok, vymyslite mu nejakú úlohu, ktorú bude musieť splniť. Už sa vám v hlave vynárajú rôzne zadania pre svojho partnera? Smelo si ich poznačte. Ak sa rozhodnete pre túto mierne prispôsobenú valentínsku hru, môžete ich premeniť na realitu.

pár hrá doskovú hru

Keď príde vhodný čas na šteklivé hry…

…siahnite po nejakej zo širokej ponuky hier pre páry. Príkladom sú hry s nápaditým názvom, ako napríklad Nevinné hrátky alebo Nikdy nehovor nikdy. Tento typ hier vám ponúka možnosť, ako sa s partnerom odreagovať od rušných dní v práci alebo sa odvážiť na otázky či úlohy, ktoré ste si dosiaľ nechávali len v tých najtajnejších zákutiach svojej mysle. Mnohé úlohy z týchto hier sú navyše jemnou predohrou pred vzájomnými nežnosťami, príjemným vyvrcholením valentínskeho večera s milovanou osobou.

 

Valentínske hry, ktoré vám rozprúdia krv v žilách

Patríte k aktívnejším párom, ktoré sa navyše rady hrajú? Ideálnou voľbou, ako si spestriť večer v spoločnosti toho druhého, je napríklad hra Hriešna veža. Striedavo s partnerom ukladajte kocky s úlohami jednu na druhú a postavte čo najvyššiu vežu. Jednotlivé zadania preveria vaše znalosti jeden o druhom a podobne, ako známe Aktivity, preveria vaše schopnosti v kreslení či pantomíme. Apropo, ako ste na tom s vedomosťami z Kámasútry? To veľmi rýchlo zistíte v momente, keď sa veža z kociek zrúti a vy sa ocitnete jeden voči druhému v atmosfére nabitej všetkými tými splnenými úlohami. A skutočná hra môže začať...

Veríme, že sme vám vnukli hneď niekoľko nápadov, ako stráviť príjemný večer vo dvojici vďaka valentínskym hrám. Napokon, nik nevraví, že si ich nemôžete zahrať hocikedy inokedy, keď dostanete chuť ozvláštniť si spoločné chvíle. Napríklad také pexeso s vlastnými fotkami môže byť zároveň originálnym darčekom, ktorým u svojho partnera zabodujete na plnej čiare.

Náš TIP: Viac nápadov na originálne valentínske darčeky nájdete v článku s tipmi, ktoré vašu polovičku zaručene potešia.

Objednať pexeso s fotkami