5 skvelých nápadov, ako oživiť malý priestor | Blog
29.05.2019
DarčekyOdSrdca
2019-05-29 5 skvelých nápadov, ako oživiť malý priestor      Čas čítania: 3 min.

5 skvelých nápadov, ako oživiť malý priestor

Bývate v malom byte alebo v dome, kde izby nie sú priestorovo až tak veľkorysé, ako by ste si možno želali? V takom prípade možno bojujete s tým, ako tento skromný priestor oživiť alebo opticky zväčšiť. Samozrejme, bez búrania priečok či vyhadzovania nábytku.

Máme pre vás niekoľko nápadov, ktoré aj z vášho malého priestoru dokážu vyčarovať miesto priam nekonečných možností. Také, kde môžete nadobudnúť pocit voľnosti aj medzi štyrmi stenami, ktoré sú k sebe o niečo bližšie.

5 skvelých nápadov, ako oživiť malý priestor

Vdýchnite život stenám, nadobudnú nový rozmer

Áno, dobre počujete. Kľúčom k oživeniu malých interiérov sú práve steny. Či chcete alebo nie, viac nábytku, ako vám rozmery miestnosti dovolia, doň jednoducho nevpracete. Čo však steny? Nezabudli ste na ne?

Neobmedzujte sa, využite celú plochu

Ostala vám jedna zo stien úplne voľná? Žiadne skrinky, poličky, ideálne ani okná? V tom prípade sa na to môžete vrhnúť naozaj naplno. Na dekorovanie vám môže poslúžiť celá plocha jednej steny.

Nadrozmerná tapeta, fotografia alebo maľba v tých správnych tónoch dokážu vyčarovať z vašej malej obývačky, spálne či chodby priestor s prílivom novej energie. Stačí, ak nájdete vhodný motív a použijete farby ladiace s celým dizajnom izby alebo interiérom bytu. Inšpiráciu na zaujímavé fotografie nájdete v našom článku plnom tipov a nápadov.

Mozaika spomienok a vzácnych okamihov

Fotorámiky alebo fotografie ako obraz na plátne zrejme už nejakú tú stenu vo vašej domácnosti zdobia. Najmä, ak v nej pobehujú vaše ratolesti. Napadlo vám však spojiť ich do jednej veľkej mozaiky a vytvoriť tak originálnu stenu z tých najvzácnejších spomienok z vášho života?

5 skvelých nápadov, ako oživiť malý priestor

Je len na vás, či rámiky a fotoobrazy vyskladáte na základe nejakého časového kľúča, alebo necháte voľnú ruku vašej fantázii a prenesiete rozmanitosť života priamo na prázdnu stenu v dosiaľ nezáživnej miestnosti.

Potrebujem dať vyrobiť fotoobraz

 

 

Uletená koláž, ktorá upúta každého

Stále máte pocit, že by to chcelo o niečo viac originality? A čo tak posunúť hranice od mozaiky o kúsok ďalej a ozdobiť prázdnu stenu v predsieni, na chodbe alebo v kuchyni netradičnou kolážou. V tomto prípade však neexistuje žiaden návod.

Na stenu môžete zavesiť drobné suveníry, predmety, na ktoré sa viažu vzácne spomienky, praktickú tabuľku na odkazy, vešiak na kľúče, nástenné kvetináče na bylinky, zaujímavú kresbu alebo čokoľvek, čo sa vám jednoducho páči. To čo vytvoríte, bude rozhodne zaujímavé a pútavé. Ak vám nechýba trochu estetického cítenia, môžete detaily zladiť v jednom tóne a získate dokonca hotové moderné umelecké dielo.

V zrkadle sa ukrýva viac než len pravda

Vraví sa, že zrkadlo neklame. V malom priestore, ktorý by ste potrebovali trochu oživiť, však pomocou zrkadla dokážete vytvoriť optický klam. Taký neškodný, samozrejme. Práve prítomnosť zrkadla akoby zväčší priestor izby, v ktorej sa nachádza. Skúste nájsť netradičný kúsok s originálnym dizajnom a okrem väčšieho priestoru tak získate aj dekoráciu na stenu, ktorá interiér vkusne doplní.

Kúsok prírody priamo u vás doma – zelená stena

Izbové rastliny nám aj do bytov alebo domov prinášajú kúsok prírody. Okrem toho, že nám vyrobia o niečo viac potrebného kyslíka, s obľubou ich využívame ako dekoráciu. Máte ich doma o niečo viac, než je obvyklé? Alebo je zeleň práve to, čo ste dosiaľ doma postrádali? Skúste ju tentokrát použiť na vytvorenie takzvanej zelenej steny.

Môžete použiť tradičné poličky, na ktoré uložíte rôzne kvetináče s izbovými rastlinami. Pri troške originality však určite prídete aj na iné, netradičnejšie riešenie, ako zelený poklad na stenu umiestniť. Prenesiete tak závan sviežosti do svojho malého interiéru, ktorý bude zaručene obdivovať každá návšteva.