4 odlišné spôsoby, ako mať z identifikačného štítku úžitok | Blog
22.04.2016
DarčekyOdSrdca
2016-04-22 4 odlišné spôsoby, ako mať z identifikačného štítku úžitok

4 odlišné spôsoby, ako mať z identifikačného štítku úžitok

Identifikačný štítok nie je až natoľko známy pojem, ale dozaista je veľmi cenným predmetom. A to v rôznych situáciách, napríklad, keď sa vám pes odtrhne z vôdzky alebo keď ste na turistike a stane sa vám nehoda. Čo to teda presne je a na čo slúži? 

Ide o kovový štítok obdĺžnikového tvaru, ktoré možno používať s guličkovou retiazkou a mať ho na krku alebo si ho môžete pripojiť k hŕstke kľúčov na krúžku. Zdá sa vám, že to je len kus kovu a pýtate sa, načo vám bude? Môže doslova a do písmena zachrániť život vám alebo vášmu domácemu miláčikovi, ale je tiež miestom, na ktoré si môžete dať vygravírovať príjemné, duši lichotivé slová.

To, akými rôznymi spôsobmi sa dá identifikačný štítok využiť, sme zhrnuli v týchto štyroch bodoch.

1. Ako motivácia

U každého z času na čas prichádzajú chvíle, keď vnútorná motivácia nestačí. Neraz nakopne iba pár motivujúcich viet. A tieto motivujúce vety je skvelé mať stále po ruke. Okrem toho, že si ich môžete dať do peňaženky a v „prípade núdze” si ich pozrieť, tak im viete nájsť miesto aj na identifikačnom štítku, ktorý budete nosiť spolu so svojimi kľúčmi. 

„Ničoho v živote sa netreba báť. Treba to len pochopiť.”

„Genialita je prezlečená vytrvalosť.”

„Na všetko sa pozeraj tak, akoby si to videl prvý alebo posledný raz a tvoj čas na zemi bude nádherný.”

2.  Na označenie domáceho miláčikaIdentifikačný štítok pre psa, Darčekyodsrdca.sk

Ak máte psa, tak sa mu identifikačný štítok alebo, inak nazvaný aj, dog tag, zíde. V prípade, že sa stratí, tak nálezca okamžite vie, komu má zavolať. Identifikačný štítok väčšinou obsahuje meno psa a telefónne číslo na majiteľa, čiže na vás. Text si však môžete sformulovať podľa seba, napr. s dodatkom „Prosím, vráť ma!” Je to veľmi praktické a skutočne môže byť nápomocný až do hranice zachránenia života vášho mazlíčka.

3. Pri turistike, v horách alebo pri bicyklovaní

Podobne ako pri domácich miláčikoch, aj vy sami môžete mať dôležité údaje stále pri sebe. Ak ste náruživým cyklistom či radi lozíte po skalách, tak myslite aj na svoju bezpečnosť. Ak by sa vám niečo stalo, človek, ktorý vás nájde, ihneď bude vedieť, ako sa voláte, na čo ste alergickí a komu z rodiny zavolať.

Dievča s identifikačným štítkom na krkuTakýto identifikačný štítok by teda mal obsahovať: vaše meno, kontakt na niekoho z blízkych a zdravotné obmedzenia (napr. alergia na penicilín, čo môže byť pre lekárov dôležitá informácia). Prípadne aj krvnú skupinu.

4.  Pre spoločenských ľudí

Identifikačný štítok, ako vidíte, má mnoho skvelých benefitov. Okrem nich ho však môžete využiť iba ako okrasu a z istej časti vtip. Keď sa radi zabávate a viete, že každý piatok máte predpoklad na to, že nemusíte trafiť domov, tak si na ID štítok dajte vygravírovať: Opitého vrátiť na…(uveďte svoju adresu). :)

Nápisov na štítku môže byť skutočne neúrekom. V prvom rade zabezpečuje ochrannú funkciu, keby sa vám niečo stalo, v druhom rade to môže byť doplnok vášho lifestylu. Často sa nosí aj na krku namiesto náhrdelníka.

Darcekyodsrdca.sk je stránka pre tých, ktorú chcú sebe alebo svojim blízkym sami vytvoriť milý darček. Od tričiek, tašiek a vankúšov cez obrazy, kuchynské podložky až po drobnosti ako fotomagnetky a hracie karty – pri tom všetkom vám zabezpečíme peknú a kvalitnú potlač. Stačí si vybrať.

 

Chcem identifikačný štítok