Vytvorte si doma tričko s potlačou. Viete, ako na to? | Blog
30.05.2016
DarčekyOdSrdca
2016-05-30 Vytvorte si doma tričko s potlačou. Viete, ako na to?

Vytvorte si doma tričko s potlačou. Viete, ako na to?

Určite ste už počuli o tom, že tričko podľa svojich predstáv si môžete vyrobiť doma na kolene. Spôsobov, ako na to, je viacero. My sme sa rozhodli vám predstaviť jeden z tých zaujímavejších, a to ručné maľovanie. Nestrácajme čas a poďme na to.

Čo potrebujete

Pomocou iba niekoľkých výtvarných potrieb a vašej zručnosti si viete vyrobiť nádherné tričko. Samozrejme, budete tomu musieť obetovať trochu času a možno nie na prvýkrát sa vám podarí nakresliť pekný motív.

Na ručne maľované tričko potrebujete:

  • farby na textil (2 – 3),
  • štetec,
  • jednofarebné tričko,
  • kontúrku,
  • veľký kartón,
  • štipce na bielizeň,
  • žehličku,
  • tenké plátno (pri nažehľovaní).

Aký je postup?

Najprv navlečte pod tričko dostatočne veľký kartón. Na to, aby sa nekrčilo, využijete štipce na bielizeň. Zo všetkých strán (zhora, zdola, z oboch bokov) ich naň pripnite, aby bolo tričko na kartóne úplne natiahnuté.

Môžete sa pustiť do maľovania textílie. Vyberte si jednoduchý vzor, ktorý na tričko nakreslíte pomocou štetca a farieb. Môžu to byť kvety, strom, príroda, ale aj portrét človeka, ak si trúfate. Majte pred sebou predlohu, aby ste sa mali o čo oprieť.

Ako posledný krok musíte farby zafixovať žehličkou. Na tričko položte tenké plátno najprv z jednej strany a pomocou žehličky po ňom 2 – 3 minútky prechádzajte. Tento istý postup zopakujte aj z druhej rubovej strany trička.

Čo je ešte dôležité povedať, takéto tričká by sa mali prať ručne alebo šetrným ekologickým prostriedkom pri teplote do 40 stupňov.

Oddychovka i zárobok

Vlastné tričko s potlačou sa pre vás môže stať voľnočasovou zábavkou. Ak sa takéto tričká naučíte profesionálne vyrábať, tiež si nimi privyrobíte a mnohých ženám i mužom polichotíte originálnymi motívmi. Dnes často vidieť netradičné obrázky aj na doplnkoch, ako sú tašky cez rameno alebo šiltovky. Ak by ste zašli do formálnej oblasti, tak pochváliť sa dá aj netuctovou kravatou.

Tričko s vlastným obrázkom, Darčekyodsrdca.skBez námahy a štetca – tričko s potlačou už do 10 minút

Ak nie ste z tých, ktorí sa vyžívajú v tvorivej práci, ale máte radi veci rýchlo a efektívne, máme pre vás šikovnú alternatívu. Vyrobte si tričko s vlastným motívom na našej stránke.

Do rozhrania nahrajte fotku zo svojho počítača, vyberte si strih, veľkosť či farbu trička. Podľa toho, či si zvolíte bavlnené, alebo termo tričko, biele či farebné, sa odvinie aj jeho cena. Na tričko môžete umiestniť aj text. Celý proces vám zaberie tak 10 minút času a potom už len môžete čakať na doručenie.

 

Vytvorte si tričko s vlastným motívom