Viete, z akých fotiek sa dajú vyrobiť najkrajšie vianočné darčeky? | Blog
27.11.2017
DarčekyOdSrdca
2017-11-27 Viete, z akých fotiek sa dajú vyrobiť najkrajšie vianočné darčeky?

Viete, z akých fotiek sa dajú vyrobiť najkrajšie vianočné darčeky?

Vianočné reklamy sa na nás sypú už od októbra a s nimi prichádza aj každoročná dilema. Aký darček podarovať? Pritom je v podstate jedno, či je to darček pre rodinu, pre kamarátku alebo pre priateľa. Vždy tŕpnete hrôzou a kreativita je na bode mrazu. Ak je toto váš prípad, máme inšpiráciu práve pre vás.

Zaľúbený pár na pláži

 

Osobný darček

Praktické darčeky sú nudné, tie nepraktické síce môžu pobaviť, ale aj tak skončia v kope nepotrebných vecí. Čoraz viac sa preto stávajú populárnymi osobné a kreatívne darčeky.  A čo je viac osobné než spomienka zhmotnená na obraze z fotky?

Fotografujúca rodina na pláži

 

Nie je fotka ako fotka

Vytvoriť si fotoobraz či dokonca tričko, hrnček a tak ďalej dnes už nie je problém. Na našej stránke, prípadne rovno v predajni, to vybavíte úplne jednoducho. Ak však chcete, aby bol výsledok bez chyby, musíte si dať záležať na výbere fotky.

 

Ako sa vyhnúť najväčším chybám?

Nie každý si to uvedomuje, ale akýkoľvek zásah do pôvodnej fotografie spôsobuje zníženie jej kvality. Stačí, keď ju stiahnete zo sociálnej siete alebo použijete fotku, ktorú vám niekto poslal v správe na Facebooku. Takto sa totiž automaticky znižuje jej rozlíšenie. Vylepšovanie filtrom či použitie v koláži tiež uberá na kvalite. Aj tu platí pravidlo, že menej je viac.

Tiež sa vyhýbajte zmenám pomerov strán. Mnohí chcú meniť napríklad obdĺžnikovú fotku na štvorec a naopak. Tým však môže utrpieť kompozícia obrázku. Taktiež sa môže stať, že bude treba odrezať dôležitý kúsok obrázku – napríklad časť tváre.

To isté platí o tmavých fotkách. Bohužiaľ, keď sa tmavá fotka vytlačí, je ešte tmavšia, než sa zdala byť na monitore. Preto ak sa to dá, vyhýbajte sa im. Obrazy vo svetlých odtieňoch sú predsa len príjemnejšie na pohľad.

Ružový kvet

 

Občas stačí dobrý fotoaparát

Pokiaľ použijete nekvalitnú fotografiu, na veľkom formáte bude vidno každú nedokonalosť. Na mobile či notebooku môže fotka vyzerať úplne v poriadku, no pokiaľ má nízke rozlíšenie, na obraze sa to ukáže. Tento problém zrejme budete mať so staršími fotkami, ktoré ste vytvárali s nie až tak „smart“ mobilmi.

Pokiaľ chcete danú osobu prekvapiť portrétom, skúste sa dohodnúť s niekým vo vašom okolí, kto vlastní profesionálnejší fotoaparát. Naplánujte si spolu zábavný deň pózovania pred objektívom a skvelé fotky budú na svete.

Dievča s fotoaparátom

 

Nebojte sa originality

Obraz z fotografie nemusí byť len spoločnou fotografiou vás a obdarovaného. Môže mať osobný charakter aj bez toho, aby na ňom boli osoby. Obraz miesta či predmetu, ktorý vás nejakým spôsobom spája niekedy dokáže vyvolať ešte väčšie emócie.

Vaši známi v tom možno budú vidieť len pekný obraz prírody, budovy, predmetu, čohokoľvek. Ale pre vás to bude spomienka. Stane sa z toho dekorácia s príbehom, ktorú si môžete dať vyrobiť napríklad aj sami pre seba. Nikto predsa nepovedal, že seba nemôžete obdarovať.

Máte v okolí niekoho, komu ste už raz darovali obraz s fotografiou? Prekvapte ho netradičným fotoobrazom hexagón – poteší ho nielen samotný obrázok, ale aj jeho originálny formát.

Hexagonálny fotoobraz

 

Máte jednoducho príliš veľa dobrých fotiek a neviete sa rozhodnúť, ktorá z nich je tá naj? Poskladajte z nich kalendár. Obdarovaný vás bude mať celý rok pred očami. :-)

fotokalendáre

 

Chcem obraz z fotky