Trápite sa pri balení darčekov? S našimi tipmi to hravo zvládnete | Blog
15.11.2021
DarčekyOdSrdca
2021-11-15 Trápite sa pri balení darčekov? S našimi tipmi to hravo zvládnete      Čas čítania: 4 min.

Trápite sa pri balení darčekov? S našimi tipmi to hravo zvládnete

Pre niekoho je balenie darčekov hračka, pre iného, naopak, nočná mora. Prepadá i vás s blížiacimi sa Vianocami pomaly, ale isto zúfalstvo zakaždým, keď nazriete do skrýše, kde ste nahromadili vianočné darčeky všakovakých tvarov?

V tom prípade sú nasledujúce riadky venované práve vám. Po ich prečítaní sa stanete expertom na balenie darčekov (nielen tých vianočných). Alebo, minimálne pri tejto aktivite nestratíte množstvo času, ktorý môžete venovať napríklad svojim blízkym.

potreby na balenie vianočných darčekov

 

Ako na balenie atypických darčekov?

Zabaliť krabičku rozmerov 10x5x5 centimetrov je ako sen. I keď mnohí potrebujú získať aspoň nejakú základnú zručnosť a niekoľkokrát si balenie vyskúšať, stále hovoríme o najjednoduchšom spôsobe balenia. Ak, samozrejme, vylúčime darčekovú tašku.

Náš TIP: Aj balenie darčekov v tvare kocky alebo obdĺžniku si môžete uľahčiť tým, že si ich na baliaci papier položíte diagonálne a následne zložíte prečnievajúce hrany.

 

 

Realitou však je, že len minimum darčekov má pravidelné tvary a ostré hrany, ktoré balenie uľahčujú. Skôr, než si teda pripravíte samotné potreby na balenie, inšpirujte sa našimi tipmi:

 

Ako zabaliť mäkký darček?

Oblečenie, plyšové hračky, dekorácie, vankúše a podobné darčeky, ktoré sú mäkšieho materiálu, môžu spôsobovať pri balení menšie problémy. Najmä, ak ich nemožno do pravidelného tvaru aspoň zložiť. V tomto prípade máte však hneď dve možnosti. Tou prvou je použiť krabičku, ktorú môžete buď zabaliť, alebo pokojne i vyzdobiť samotnú. Druhým variantom je, že neforemný darček stočíte do tvaru valca a ten následne zabalíte v tvare bonbónu.

 

 

Ako zabaliť nadrozmerný darček?

Má tento rok Ježiško megalomanské plány? Aby prekvapenie ostalo prekvapením až do poslednej chvíle, treba aj veľké darčeky nejakým spôsobom zabaliť. Opäť raz, máte niekoľko možností. Tou prvou je poňať túto úlohu skutočne kreatívne a v prípade, ak je darček v krabici, pustiť sa do výzdoby pôvodného obalu (vymaľovaním krabice a pod.). Ak to však nie je napríklad z dôvodu farebnosti vhodné (príliš tmavý podklad a pod.), ostáva vám len zaodieť darček do obalu z baliaceho papiera. V tomto prípade je najlepším spôsobom nastrihať si približne také rozmery, aké majú jednotlivé strany krabice a tie na ne s dostatočným presahom nalepiť.

 

     

 

Ako zabaliť guľatý alebo oválny darček?

Guľaté darčeky sú pre mnohých skutočnou pohromou. Pravdou však je, že je ich balenie omnoho jednoduchšie a mnohokrát i efektnejšie, než v prípade balenia klasických hranatých darčekov. Základom je pripraviť si dostatočne veľký baliaci papier v tvare štvorca. Do jeho prostriedku umiestnite guľatý predmet a následne postupne zdvíhajte rohy papiera smerom nahor. Pomocou prstov stiahnite papier v mieste najbližšie pri predmete vo vnútri balenia a spoj spevnite šnúrkou, stuhou či páskou. Prečnievajúci papier odstrihnite pomocou nožníc a jemne roztiahnite.

 

 

Náš TIP: Pri balení darčekov v tvare gule alebo oválu vám skvele poslúži namiesto klasického baliace papiera látka alebo celofán, s ktorým sa lepšie pracuje pri vytváraní výsledného spoja.

 

Balenie darčekov nemusí byť len klasické. Inšpirujte sa kreatívnym balením, ktoré zaujme

Máte chuť svoje balenie ešte niečím oživiť alebo nebodaj zapojiť viac kreativity? V prípade darčekového balenia sú takéto aktivity viac než vítané. Vlastnoručne zhotovený obal s nápadom nielen poteší obdarovaného, ale dokáže navodiť tú správnu atmosféru aj u večných podstromčekových frfľošov. Nech sa páči, vybrali sme pre vás niekoľko nápadov, ako netradičné a nápadité balenie vyskúšať.

 

Vyrobte si vlastný baliaci papier

Nenatrafili ste zatiaľ na baliaci papier, ktorý by vás oslovil? Pre všetkých detailistov, vianočných škriatkov a kreatívne duše, ponúkame riešenie. Vyrobiť si vlastný baliaci papier môžete i doma. Postačí vám klasický nepotlačený baliaci papier, potreby na maľovanie či kreslenie a vaša fantázia. Výrobu vianočného papiera môžete napokon zveriť i do rúk vašim deťom. Samozrejme len v prípade, ak už odhalili to najväčšie vianočné tajomstvo.

 

    

 

Balenie darčekov povýšte na umenie s 3D prvkami

Ak vás nápad vyrobiť si vlastné darčekové balenie uchvátil natoľko, že už premýšľate nad najvhodnejším dizajnom, vedzte, že handmade baliaci papier nie je zďaleka vrcholom kreativity. Vyhrajte sa aj s tým posledným detailom a dajte obdarovanému pocítiť, že bol jeho darček zabalený s výnimočnou pozornosťou. Napríklad pomocou drobností, ktoré zakomponujete do balenia. Maličkosti s vianočným nádychom, prírodné prvky alebo originálne kartičky s venovaním môžete vytvoriť hneď na niekoľko spôsobov.

 

   

 

Zabaľte darčeky tak trochu inak

Napokon, nikde nie je napísané, že pri balení darčekov musíte použiť baliaci papier. Alternatívou, ktorá šetrí vašu peňaženku, ale najmä prírodu, je napríklad papier zo starých novín alebo látka, ktorú môžete opätovne použiť. Skvele sa zabavíte a odreagujete aj pri výrobe darčekových krabičiek. Tie sú taktiež použiteľné hneď niekoľko krát a obdarovaní ich môžu použiť napríklad o rok.

 

   

 

5 dobrých rád pre balenie darčekov na záver

1. Skôr, než sa do samotného balenia darčekov pustíte, presvedčte sa, že máte všetok potrebný baliaci materiál a kreatívne potreby na výrobu handmade ozdôb a doplnkov.

2. Myslite na životné prostredie a snažte sa balenie recyklovať. Ak už použijete baliaci papier, pokúste sa ho strihať s čo najmenším odpadom a využiť na maximum.

3. Namiesto klasickej používajte obojstrannú lepiacu pásku. V určitých momentoch vám nahradí chýbajúcu tretiu ruku.

4. Pri samotnom balení si papier zohnite a pomocou tlaku prstov predznačte budúcu líniu, kde ho zložíte.

5. Ak ste už skutočne zúfalí a balenie darčekov, i napriek našim tipom a návodom, nie je aktivita pre vás, elegantne vás zachránia darčekové tašky. Napokon, ako sme v článku uviedli, pokojne si môžete aj tie vyzdobiť podľa svojho gusta. A budúci rok ich použiť opäť.

Veríme však, že sme vás inšpirovali a už v tejto chvíli premýšľate, ako a čím svoje tohtoročné darčekové balenie oživíte. Všetko potrebné pre balenie darčekov nájdete spoľahlivo v eshope Faxcopy. Tak smelo do toho!

Chýbajú mi potreby na balenie