Koláž plná spomienok: Ako si jednoducho vyrobiť fotoobraz? | Blog
31.03.2021
DarčekyOdSrdca
2021-03-31 Koláž plná spomienok: Ako si jednoducho vyrobiť fotoobraz?      Čas čítania: 3 min.

Koláž plná spomienok: Ako si jednoducho vyrobiť fotoobraz?

Spomienky v podobe krásnych fotografií nemusíme nechávať v priečinkoch počítača. Aby nezapadli virtuálnym prachom a vám vyčarovali úsmev na tvári vždy, keď potrebujete povzbudenie, pripravte si z nich napríklad originálnu koláž. A ako takú koláž z fotiek umiestniť niekam, aby bola na očiach?

Vyskúšajte fotoobraz. Nielenže vnesie do vášho bývania kúsok tepla a lásky, ale stane sa určite tou najmilšou dekoráciou v interiéri. Vytvorte si spolu s nami krok za krokom originálny fotoobraz z koláže fotiek.

prázdny fotorámik a tulipány na čiernom pozadí

Vytvoriť koláž z fotiek ako fotoobraz zvládnete vďaka šikovným programom a kvalitnej tlači

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že vytvoriť koláž je jednoduchá záležitosť. A skutočne to tak môže byť. Potrebujete však šikovný grafický program a trochu znalostí, ako s ním pracovať tak, aby ste vo výsledku dosiahli kvalitný výsledok.

Ak ho však nemáte alebo nie ste na grafiku zrovna macher, spoľahnite sa na voľne dostupné online nástroje. Pomocou nich vznikne v pár krokoch originálna koláž z fotiek, ktorú môžete použiť ako skvelý námet na fotoobraz. Ako na to?

 

Spoznajte nástroje, vďaka ktorým zvládne vytvoriť koláž aj úplný začiatočník

To, že neovládate grafiku, nie je dôvod, prečo by ste koláž z fotografií nezvládli vytvoriť aj sami. Dnes existuje niekoľko editorov, ktoré sú voľne dostupné na internete. Príkladom je obľúbený collage maker BeFunky, všestranná Canva alebo Photocollage.

Pomocou nich dosiahnete optimálne nastavenia fotografií bez toho, aby bol výsledok pri tlači rozmazaný alebo nezodpovedal vašim pôvodným predstavám. Využiť môžete aj rôzne prednastavené vzory, ktoré dokážu obyčajnú koláž z fotiek povýšiť na skutočne zaujímavý námet na fotoobraz.

objedávanie online

Profesionálna tlač a spracovanie je dôležitý krok, aby z koláže vznikol kvalitný fotoobraz

Keď už máte podklad s pomocou grafického editora hotový, druhým, nemenej podstatným krokom, je tlač. Nie je totiž jedno, ako koláž napokon spracujete. Nekvalitná tlač môže nielen negatívne ovplyvniť výsledný výzor fotografií a grafiky, ale vplýva aj na životnosť fotoobrazu.

Máme však dobrú správu! Vhodné plátno a profesionálna tlač sú základ, pre ktorý dnes nemusíte navštíviť copycentrá alebo profesionálne tlačiarne osobne. Vytlačiť si fotoobraz zvládnete aj online. A už o pár dní si originálnu dekoráciu môžete zavesiť na miesto, ktoré ste si vybrali.

 

Náš TIP:

Páčia sa vám koláže a radi by ste si nejakú umiestnili napríklad v práci? V tom prípade nemusíte hľadať fotky vo svojom súkromnom archíve. Pokojne si vyberte niektorú z fotiek, ktoré ponúkajú fotobanky dokonca zdarma. Inšpiratívne zábery nájdete napríklad na Pixabay alebo Unsplash. Skvelé tipy na konkrétne fotky nájdete aj v našom článku na blogu o pätnástich úžasných fotografiách, z ktorých si legálne vyrobíte fotoplátno.

žena vešia obraz na stenu

Návod, ako vytvoriť fotoobraz z koláže fotiek krok za krokom

Viete presne, ktoré zábery chcete do koláže na fotoobraz použiť? V tom prípade môžete využiť aj editor fotografií priamo pri objednávke fotoobrazu na www.darcekyodsrdca.sk. Na jednej stránke tak v rámci objednávky fotografie upravíte a priamo odošlete na vyhotovenie. Ako to funguje?

  1. Zadajte základné parametre vášho nového fotoobrazu – zvoľte si typ, rozmery a orientáciu.

  2. Doplňte informáciu, akým spôsobom chcete spracovať detaily (napríklad okraje) a s pomocou zrozumiteľného editora sa môžete pustiť do úpravy jednej fotografie alebo vytvorenia spomínanej koláže z fotiek. Každú z nich môžete dodatočne zväčšiť či zmenšiť, orezať alebo použiť niektorý z obľúbených filtrov (sépia, čiernobiely obraz a pod.) Nemusíte sa obávať. Editor vás dokonca sám upozorní, ak by bola fotografia príliš nekvalitná alebo rozmazaná.

  3. V poslednom kroku si stačí zvoliť materiál, z ktorého bude fotoobraz vyhotovený a dokončiť objednávku.

Stačia skutočne tri jednoduché kroky a už o pár dní môže aj vašu stenu v obývačke, predsieni či ktorejkoľvek inej izbe zdobiť fotoobraz s originálnou kolážou fotiek. Inšpirovali sme vás? Vlastne, pokojne môžete začať hoc i teraz. Veríme, že to s naším návodom zvládnete ľavou zadnou.

Vytvoriť fotoobraz z koláže fotografií