Hľadáte darček pre frfloša? Vtipné a netradičné vianočné darčeky podľa povahy človeka | Blog
13.11.2019
DarčekyOdSrdca
2019-11-13 Hľadáte darček pre frfloša? Vtipné a netradičné vianočné darčeky podľa povahy človeka      Čas čítania: 4 min.

Hľadáte darček pre frfloša? Vtipné a netradičné vianočné darčeky podľa povahy človeka

A je to tu. Tí šikovnejší si už mädlia ruky nad skrýšou plnou vianočných darčekov a tí, ktorí sa nejako pozabudli, stále hľadajú ideálny darček, čo im cinkne do nosa. Tri oriešky však už minula Popoluška. Neostáva teda nič iné, ako sa zamyslieť a vymyslieť darček vo vlastnej réžii. Alebo sa môžete jednoducho inšpirovať našimi tipmi na darčeky podľa toho, aká povaha obdarovaný je.
 

Žena s darčekom ukrytým za chrbtom

Čo darovať na Vianoce? Tipy na darček pre optimistu, workoholika…

Vyberať vianočné darčeky podľa toho, či sú vhodné pre otca, mamu alebo priateľa, je tak trochu riziko. Predsa len, každý z nich je iná povaha. Vaša svokra sa možno poteší ručne šitej peňaženke z handmade portálu, akčnú mamu však skôr zaujme kuchárska kniha fit receptov od najnovšej instagramovej hviezdy. Po akých darčekoch by ste teda mali siahnuť, ak už máte po krk tradičných a obkukaných darčekov?

Vianočný darček “s nápadom” je najlepší originál

Skutočne. Môžete sa obzerať vo výkladoch obchodov alebo pátrať na internete v tom množstve neosobných darčekov, koľko len chcete. Hľadáte originálny darček, pretože vám na obdarovanom záleží? Ušetriť čas, ale i trápenie, si môžete vtedy, ak porozmýšľate nad tým, aká je vlastne povaha.

Čo ho charakterizuje, čo skutočne rozveselí a ako vypĺňa svoj voľný čas?

Ako reaguje na rôzne životné situácie?

Alebo aký je jeho postoj k rôznym trendom?

Ak si odpoviete na zopár takýchto otázok, hneď vám bude jasné, ktorým smerom sa uberať. Niekoľko modelových pováh alebo osobností, aj s originálnymi nápadmi na darček, nájdete v našom zozname.

Darček pre romantickú dušu

Obľubujú partner, manželka, alebo blízky priateľ romantické chvíle vo dvojici a do vzťahu radi zaťahujú milé gestá plné pozornosti aj po rokoch? V tom prípade je skvelým darčekom zážitok plný romantiky. Na internete nájdete veľké množstvo pobytov, také ľahké to však tentokrát nebude. Okrem zopár lupienkov ruží na posteli a welcome drinku s jahodou pripravte pre obdarovaného skutočný zážitok plný lásky a zamilovaných momentov. Zistite si, kde sú najbližšie miesta s romantickými výhľadmi, objednajte večeru a súkromný wellness iba pre dvoch, let balónom, donášku kvetov na netradičnom mieste… Alebo sa dohodnite s obsluhou na odovzdaní milých odkazov zrolovaných na papieriku, ktoré dostane dotyčný pri každých raňajkách. Napokon, ak budete účastníkom pobytu aj vy, nezabúdajte sa naladiť na romantickú vlnu tiež.

Zamilovaná dvojica sediaca pred Eiffelovou vežou v Paríži

Darček pre toho, kto sa nechce viazať

Už dlhé roky žiaden vážny vzťah na obzore? Single life je dnes trendy a podľahne mu ľahko najlepšia kamoška, brat alebo aj rozvedení rodičia. Pre vyznávačov vlastného pokoja a životného tempa sú ideálnym darčekom uletené veci, ktoré im dokážu spríjemniť chvíle osamote. Plecháčik s originálnym nápisom na rannú kávu či rôzne iné milé darčeky s vlastnoručne navrhnutým dizajnom ľahko objednáte online. Stačí si vybrať ten správny a tak trochu sa potrápiť nad originálnym motívom, ktorý vyčaruje úsmev na tvári hoc aj o polnoci.

Darček pre optimistu

Tu si hlavu lámať skutočne netreba. Optimisti sa dokážu na akýkoľvek darček pozrieť tou správnou optikou. Hoc aj na desiaty pár ponožiek. Ak je však práve večne dobrá nálada a úsmev dôvodom, prečo svoju sestru, mamu alebo drobca naozaj obdivujete, dajte im to najavo. Vyberte veselé ponožky, ktoré sú naoko rovnaké, ale v skutočnosti rozdielne. Inšpirovať sa môžete napríklad aj tak trochu nekonvenčným oblečením s mottom, ktoré obdarovaného dokonale vystihuje. Skvelé tipy na motívy na tričká nájdete v našom staršom článku. Alebo mu vyrobte vlastnoručnú koláž z fotografií a predmetov zo spoločne strávených chvíľ. 100% originál do špiku kostí.

Darček pre workoholika

Zrejme už sami dobre viete, že dohovárať workoholikovi o množstve jeho práce nemá význam. Nebojujte s tým. Zaneprázdnenému otcovi, usilovnej manželke alebo cieľvedomému synovcovi darujte niečo, čo mu jeho prácu spríjemní. Ak budete dostatočne vynaliezaví, tak trochu ho od tej práce predsa len odpútate. Skvelým tipom na vianočný darček pre workoholika sú napríklad vstupenky na prednášku, kongres, seminár alebo workshop. Ak sú akcie viacdňové, väčšinou zahŕňajú aj priestor pre voľný čas, ktorý môže využiť na relax alebo spoznávanie okolia. Stačila by aj nejaká drobnosť? Vsaďte na rôzne gadgety a IT vychytávky, ktoré mu pracovný čas spríjemnia.

Darček pre frfľoša

A napokon, to najlepšie nakoniec. Frfľoši dokážu skutočne potrápiť. Najmä tí, ktorí si nekladú servítku pred ústa ani na Vianoce. Darček pre hundroša si síce vyžaduje väčšie nasadenie, avšak trefa do čierneho vždy stojí za to. Manžel s vysokými nárokmi alebo priateľka, ktorej ťažko ulahodiť? Stačí vedieť, čo skutočne miluje. A daný motív premietnuť do originálneho obrazu na plátno. Komu by sa už nepáčil obraz svojich detí, milovaného miesta na svete, vytúženého auta, spomienka na vzácnu spoločnú chvíľu alebo portrét jeho celoživotného vzoru s motivačným citátom? Do obrazu na plátne môžete zakomponovať toľko kreativity, koľko jeho plecia unesú. A dokonca aj o štipku viac. Ak sa totiž jedná o motív, ktorý je jeho srdcu blízky, zaručene zmäkne aj ten najväčší hundroš.

Usmiaty mladý muž vešia na stenu obraz

Veríme, že sme vás tak trochu inšpirovali a tohtoročné vianočné darčeky podľa povahy človeka naplnia tú pravú podstatu Vianoc. Vzácne okamihy strávené v spoločnosti tých, ktorých milujeme.

Chcem dať vyrobiť obraz na plátne