Obraz za dobrú cenu: Kde ho zohnať? | Blog
09.03.2016
DarčekyOdSrdca
2016-03-09 Obraz za dobrú cenu: Kde ho zohnať?

Obraz za dobrú cenu: Kde ho zohnať?

Mať doma na stene zaujímavý obraz, to nie je iba sen pre tých, ktorí si ho môžu dovoliť. Kochať umením sa môžete aj s minimom talentu a minimom peňazí v kapse.

Pri akomkoľvek obraze zaplatíte niekoľko stovák až tisícok eur. Samozrejme, všetko záleží od použitej techniky, štýlu autora, veľkosti plátna a iných parametrov. Ak si chcete dopriať obraz známeho maliara, budete musieť načrieť do peňaženky hlbšie. Čím zvučnejšie meno je napísané na plátne, tým viac eur sa z vašej peňaženky vytratí. Preto je dobré hľadať spôsoby, ako nenechať steny prázdne a zároveň neminúť všetky úspory, ktoré ste si tak horko-ťažko nazhromaždili.

Pár vešia obraz na stenu

Lacnejšie obrazy získate napríklad týmito tromi spôsobmi: 

1.  Na výstave študentov výtvarnej

Jedným zo spôsobov, ako zohnať cenovo dostupné obrazy, je ísť na výstavu študentov umeleckých smerov. Títo mladí ľudia, väčšinou už v posledných ročníkoch štúdia, sú vyzretí umelci, ktorí vám vedia ponúknuť krásne diela. Veľa z nich má stránku, na ktorej prezentuje svoje obrazy v portfóliu. Ako študenti si ešte nenárokujú na tak vysoké sumy, preto obídete lacnejšie ako za normálnych okolností.

2. Pri prelúskaní kontaktov

Keď sa pozriete do kontaktov v telefóne alebo na sociálnych sieťach, iste nájdete niekoho, kto má talent na kreslenie a maľuje obrazy. A ak skutočne nie, tak sa stačí spýtať na sociálnej sieti a odozvu máte takmer okamžite. V dnešnom „presieťovanom” svete nájdete toho, koho chcete, do niekoľkých minút či hodín.

Samozrejme, aj keď nájdete zručného maliara, to ešte neznamená, že vám jeho štýl kresby a maľby musí vyhovovať. Lenže tento umelec pozná vo svojej branži ďalších talentovaných kamarátov, z ktorých niekto určite zapasuje od vašej predstavy. Takže kontakty sú kľúčové!

3. Na Darcekyodsrdca.sk

Ak vás neoslovili prvé dve možnosti, máme pre vás ešte jedno riešenie. Zoberte opraty do svojich rúk a vytvorte si obraz sami.

Nie, nezbláznili sme sa. Aj keď neviete nakresliť ani psa, môžete si obraz zhotoviť na vlastnú päsť. Nemusíte sa nútiť do študovania kresby krajinky ani techník kreslenia portrétu. Obraz, ktorý ozdobí vašu stenu, vyrobíme my. Čo je vašou úlohou, a to jedinou – dodať fotku. Nič viac. Potom si už len budete užívať pohľad na krásnu stenu a plnšiu peňaženku. 

 

Chcem si vytvoriť vlastný obraz