Hrnček s vlastnou fotkou vám zlepší zdravie. Ako? | Blog
01.03.2016
DarčekyOdSrdca
2016-03-01 Hrnček s vlastnou fotkou vám zlepší zdravie. Ako?

Hrnček s vlastnou fotkou vám zlepší zdravie. Ako?

K obľúbeným veciam si prirodzene budujeme vzťah. Ako nám dokáže taký hrnček zlepšiť každodennú náladu?

Je schopný rozvlniť hladinu emócií

Kávový alebo čajový rituál prináša do našej rutiny oddych a pohodu. No nielen káva, ale aj hrnček nám vie zdvihnúť náladu. Keď si ho asociujeme so zážitkom, vieme si tento pocit zo spomienky ukotviť pri každom ďalšom použití. Nápisy a fotky na ňom nás vedia motivovať či nakopnúť k akcii.

Výskum spoločnosti Heinz Cup Soup Company potvrdil, že sme na obľúbené hrnčeky emocionálne naviazaní. V ich výskume to uviedlo až 60 % respondentov. Šestina z opýtaných by sa dokázala nahnevať, keby im niekto bez povolenia vzal ich originálny hrnček.

Pocity zo spomienok sú rozhodujúce

Predstavte si, že ste na dovolenke. Sedíte so svojím priateľom na verande prímorského domčeka, ktorý ste si prenajali. V pozadí vám hrá pomalá hudba a v ústach žena so šálkou v rukevyznieva chuť aromatickej kávy. Vnímate všetko okolo seba – prostredie, farbu obrusu na stole i hrnček, z ktorého popíjate kávu. Proste dovolenková idylka a pohoda.

Tie isté pocity z dovolenky sa vám môžu znovu vybaviť pri používaní predmetu, ktorý ste vtedy mali pri sebe. Váš hrnček sa vám spojí s miestom, kde ste boli a s ľuďmi, ktorí boli pri vás. No najdôležitejší zo všetkého je ten príjemný pocit – ten sa vám hlboko zakorení a vždy, keď budete mať po ruke tento hrnček, spomeniete si naň.

Vďaka nemu sme vrúcnejší k iným

Zaujímavým výsledkom výskumu bolo aj to, že keď uchopíme svoj horúci hrnček do rúk, máme tendenciu byť milší vo vzťahu k ostatným. Fyzická teplota teda dokáže ovplyvniť naše správanie k iným ľuďom.

Hrnček s fotkou zlepší náladu aj motivuje

Benefity hrnčeka s fotkou či iným motívom sú nespochybniteľné. Môžete si ho vyrobiť podľa vlastných predstáv, s vlastnými motívmi a citátmi. Keď budete potrebovať nakopnúť, vyberte si hrnček s fotkou svojho šéfa alebo človeka, ktorý vás motivuje. Keď vám bude chýbať pocit bezpečia, na rad príde hrnček s obrázkom vášho domáceho miláčika. Obľúbený hrnček vás jednoznačne udrží v dobrej nálade na dobu neurčitú.

 

Chcem mať doma hrnček s vlastnou fotkou