Najčastejšie otázky pri objednaní plátna s fotografiou | Blog
13.11.2015
DarčekyOdSrdca
2015-11-13 Najčastejšie otázky pri objednaní plátna s fotografiou

Najčastejšie otázky pri objednaní plátna s fotografiou

Dom bez hravosti a farieb je ako dom bez duše. Túto vzácnu úlohu plnia napríklad obrazy. Chcete byť trendy a svoju domácnosť maximálne prispôsobiť vášmu životu a štýlu? Vymeňte tuctový obraz za plátno s fotografiou, ktorá sa vám páči.

Takýto unikátny kúsok si vytvoríte doma online. Myslíte si, že to sami nezvládnete? Pripravili sme pre vás malú nápovedu, v ktorej nájdete odpovede na náročné otázky.

V akom rozlíšení má byť fotografia?

Odporúčané rozlíšenie sa vám zobrazí hneď pri výbere šírky a výšky plátna. Neprehliadnite tento údaj, lebo vás nasmeruje, aby nebola fotka rozmazaná. Fotografia by mala mať 5 pixelov na 1 mm tlače. 

Môžem použiť fotku, ktorú som vytvoril mobilom?

Pri výbere fotografie na plátno platí, že by mala mať čo najvyššie rozlíšenie. Fotky nasnímané mobilom, ako aj fotografie sťahované zo sociálnych sietí a z aplikácií, sú väčšinou v nedostatočnej kvalite. Avšak kvalitu si overíte po načítaní fotky v pravom rámčeku. Ak uvidíte červenú a oranžovú farbu, fotku by ste mali zmeniť. Zelená a žltá farba naznačujú, že fotografia je vzhľadom k rozmerom plátna a rozlíšeniu vhodná.

Je možné si dať fotku upraviť grafikom?

Viacdielný obraz s pávom, Darčekyodsrdca.skAk si s úpravou fotky neviete dať rady, prineste ju k nám do predajne. Náš grafik vám ju za príplatok upraví do požadovaných rozmerov, a teda ju prispôsobí tlači. 

Z akých rozmerov plátna mám na výber?

Rozmery plátna si určíte sami podľa vlastných preferencií. Myslite na to, či má vaša fotka oreintáciu na výšku alebo na šírku. Minimálna veľkosť, ktorú si môžete zvoliť, je 20 x 20 cm a maximálna 100 x 200 cm. V spodnej časti sa vám zobrazí požadované rozlíšenie fotografie. Vďaka nemu nebude vaša fotka rozmazaná a nekvalitná.  

Aké okraje má plátno?

Prvou možnosťou je, že obrázok prekrýva rám plátna, a teda približne 3 cm z neho chýbajú. Výhodou však je, že nevidno drevené lišty rámu. Druhou alternatívou je, že okraje obrazu budú biele alebo farebné. Zrkadlený okraj sa využíva vtedy, ak nie je možné zobrať časť z fotky, a teda fotka umelo pokračuje aj po stranách rámu.

S objednaním vám radi pomôžeme

Ozdobte stenu izby krásnou fotografiou na plátne. Porozmýšľajte, ktorá by najlepšie vynikla na stene vašej izby. A ak ste v tejto nápovede nenašli odpoveď na nejakú dôležitú otázku, napíšte nám ju na eshop@faxcopy.sk alebo kontaktujte našu zákaznícku linku.

 

Chcem si vytvoriť fotoobraz